24.11.2023 | 1. SFL
Za točke tudi v Kobaridu, Sevnici in Ljutomeru

S tekmami 8. kroga se pričenja druga tretjina rednega dela v 1. slovenski futsal ligi. Tekma meseca, prenos na futsal.si, bo v Dobrepolju, kjer domačin v derbiju čaka The Nutrition Extrem. Derbi vrha bo v Kobaridu, saj k Oplastu prihaja Siliko. FK Dobovec bo generalko za ligo prvakov opravil v Sevnici, KMN Meteorplast Šic bar pa doma gosti KMN Bronx Škofije.

1.SFL, 8. krog, 24.11.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Sevnica – FK Dobovec (20.00)
FK Dobrepolje – The Nutrition Extrem (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

Vrhničani previdno v Kobarid

Dobra tekma, tudi praznik futsala, bo tudi v Kobaridu. Oplast je v torek doma s preobratom in dobro igro premagal Dobrepolje, Siliko pa je z navdanjeno igro porazil Dobovec in se z njim točkovno poravnal na 1. mestu, Oplast je pa tretji. „Vtisi so dobri, so se pa polegli. Na treningu sem igralcem povedal, da morda zdaj vsi mislijo, da bomo po torkovi zmagi kar leteli. Pa to ni realno. Poleg tega imamo proti Oplastu vedno težave. V tamkajšnji dvorani ne igramo dobro, svoje doda še pot, zato mi je jasno, da nam bo težko,“ pa trener Silika Mile Simeunovič stopa na žogo po prepričljivi zmagi proti prvaku Dobovcu.

„Oplast ima vedno zanimivo ekipo, ki dobro igra ravno proti nam, vedno dajo vse od sebe. Tako bo tudi v petek. Vsi vemo, od kje preti največja nevarnost: Kristjan Čujec in Marko Mohorič sta ekipi dala novo dimenzijo, Oplast ima danes širok kader, posledično pa se vse skupaj rezultatira v stanju na prvenstveni lestvici,“ sklene Simeunovič.

Pri Siliku sta vprašljiva nastopa Gašperja Trdina in Žana Janeža. Ima pa Siliko to srečo, da ima dolgo klop, kar trener Simeunovič vešče izkorišča.

Trener Matej Kavčič je pohvalil svoje fante za tekmo proti Dobrepolju. Igrali so dobro, a niso zadeli, v drugem polčasu jim je steklo in na koncu so zmagali. „Bili smo dominantni, a v prvem polčasu nismo bili učinkoviti. Potem je steklo,“ začne trener Kavič, ki nadaljuje:

„Zdaj pa so misli pri Siliku, ki je izredno samozavestna in navdahnjena ekipa. Vedo, kaj hočejo. Krasi jih zelo agresivna, visoka obramba. Tu je vratar Nejc Berzelak, ki ustvarja višek,“ Matej Kavčič opozori na nekaj specifik razigranega Silika.

Oplast še ne ve točno, v kakšni postavi se bo zoperstavil gostom. Vprašljiva sta predvsem oboleli David Lah in poškodovani Marko Mohorič. „Bomo videli, kako bo. Lahko pa obljubim, da bomo borbeni, da bomo šli v obrambi tako, kot moramo iti. Ni pa vse odvisno le od nas, bo treba vprašati tudi tekmeca,“ pred 19. medsebojno tekmo v 1. SFL zaključi trener Kavčič.

Kujtim Morina opozarja na domačine

V Sevnici bo gostoval Dobovec. Aktualni prvak bo odigral zadnjo tekmo pred skorajšnjim odhodom v Prištino, kjer bo Dobovec prihodnji teden odigral skupino elitnega dela lige prvakov. Trener Dobovca si želi, da se ekipa pokaže v dobri luči. Svoja pričakovanja imajo tudi v Sevnici, ki letos igra dobro in zbira točke. S sedmimi je na petem mestu. Dobovec prijaha na gostovanje brez Klemna Duščaka in Roka Mordeja, domačini bodo brez Jana Nečemerja.

„Za nami je medkrog, doživeli smo prvi poraz v sezoni. Zato me na današnji tekmi zanima reakcija ekipe,“ se trener Dobovca Kujtim Morina v najavi dotakne torkovega poraza proti Siliku, potem pa se ozre proti Sevnici, kjer je danes Dobovec.

„Danes je v naših mislih le Sevnica. Maksimalno smo se pripravili na tekmo proti Sevnici, ki je danes neugoden domačin. To ni več tista Sevnica, ki smo je bili vajeni pred dvema ali tremi leti. Danes je to resna ekipa, ki vsem povzroča težave. Imajo nekaj izkušenih igralcev, ki znajo vsako pomanjkanje zbranosti tekmeca hitro kaznovati,“ opozarja Morina, ki mu bo poleg Duščaka manjkal tudi poškodovani Leon Jedvaj.

„Te dni smo solidno trenirali. Vemo, da gostimo eno najboljših slovenskih ekip, ki jo krasi predvsem izvrstna igra sidrašev,“ pa začne trener Sevnice Matej Zakšek.
„Imamo načrt, kako bi jim radi parirali. Bomo pa na tekmi videli, v kolikšni meri bo to dejansko mogoče. Sem optimist. Tudi zaradi tekme proti Siliku, ko nismo bili podrejeni, ampak dosti blizu. Bomo pa morali popraviti realizacijo, predvsem pa si ne smemo dovoliti napak v naši obrambni tretjini,“ zaključi Zakšek.

Ponavadi golov ne manjka

V uvodnem krogu novega prvenstva sta se ekipi KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije ob otvoritvi prenovljene dvorane Burja v Škofijah razšli z neodločenim rezultatom 5:5. V nadaljevanju prve tretjine rednega dela prvenstva so več točk zbrali Prleki. Z devetimi točkami držijo četrto mesto, Primorci pa so sedmi s petimi točkami.

„Spoštujemo tokratnega nasprotnika. Ne bo nam lahko. V tem tednu smo se pripravljali na njih kot na vsakega drugega nasprotnika. Od prve minute moramo zaigrati samozavestno in borbeno ter storiti vse, da ostanejo tri točke doma,“ napoveduje 19-letni Vid Kos, ki še čaka na prvenec v ljutomerskem dresu. Po dveh tekmah odsotnosti, zaradi poškodbe in bolezni, se v ekipo vrača Adrijan Trstenjak.

Ekipi sta se za prvoligaške točke doslej merili osemkrat. Uspešnejši je Meteorplast ŠIC bar, ki je zbral pet zmag, trikrat pa se je dvoboj končal z neodločenim rezultatom. Tekme med Prleki in Primorci so vedno postregle z veliko zadetki.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA