11.03.2022 | 1. SFL
Za Bronx vsaka finale, Dobrepolje pred polno dvorano čaka Ptuj

Prejšnji vikend je bil pokalno obarvan, zdaj pa na prvi tir prihajajo ligaška tekmovanja vključno 1. SFL, v kateri je danes na sporedu 16. krog, skupaj jih redni del premore 18. V prihodnjih krogih se bodo karte dokončno premešale. Prvih osem gre v četrtfinale, deveta po rednem delu v dodatne kvalifikacije. Na 8. in 9. mestu sta FK Dobrepolje in KMN Bronx Škofije. Bronxi z Obale imajo šest točk in tekmo več od Dobrepolja, ki je pri sedmih točkah iz 13 tekem.

Gneča je tudi na samem vrhu, kjer sta po 32 točk zbrala FK Dobovec in FC Litija. S po tekmo več jima sledita FK Siliko (25) in FC Hiša daril Ptuj (21), potem pa si naprej sledijo KMN Meteorplast Šic bar (16), KMN Oplast Kobarid (16) in ŠD Mlinše z 12 točkami in tekmo manj.

Tokratni krog prinaša tekme v Dobrepolju, Zagorju, Ljutomeru in na Vrhniki. Prosta je ekipa Oplasta iz Kobarida.

Remi v Kobaridu jih je dodatno motiviral

Dobrepolje doma gosti Ptujčane. Domači trener Dani Kaljevič bo moral brez kaznovanega Urbana Pirnata, precej oslabljeni pa v goste prihajajo Ptujčani, tudi finalisti pokala Terme Olimia. V Dobrepolju bo moral trener Robert Grdović brez Kevina Cafa, Timoteja Debeljaka in Tilna Gajserja.  Jeseni so Ptujčani slavili s prepričljivih 10:2. »Proti Ptuju bi radi do točk,« napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič. »Dobro smo trenirali cel teden, čeprav smo proti Oplastu v zadnjih trenutkih ostali brez treh točk. Igralci so bili še bolj motivirani. Verjamem, da bomo to tudi danes pokazali pred verjamem da polno dvorano. Čaka nas zahtevno delo, Ptuj se je dobro okrepil. Na vsaki poziciji imajo po dva kvalitetna igralca. So napadalna ekipa, s katero je treba igrati,« še dodaja Kaljevič.

Mlinše gostijo Dobovec, s katerim so se minuli mesec udarili dvakrat, vsakič pa so bili v pokalu boljši petkratni zaporedni zmagovalci pokala Terme Olimia. Trener Dobovca Kujtim Morina bo tudi to pot nepopustljiv – od svojih varovancev bo terjal resen in konkreten pristop. Domačini pa bodo minute izkoristili za novo učno uro. Domači trener Gregor Ceglar bo brez dvojca Tim Lipovšek&Luka Klančišar, ki počiva zaradi rumenih kartonov. »Dejansko imamo več igralcev, ki ne bodo igrali. Malce bomo improvizirali, aktivirali smo nekdanje igralce, na pomoč prihaja dvojec Guna-Kazič. Dodali bomo še mladince. Priložnost pa bodo dobili tudi ti, ki sicer ne igrajo toliko. Morda je res proti Dobovcu težko veliko pokazati, a verjamem, da bodo izkoristili svojo priložnost. Želim si, da se pokažemo v čim boljši luči,« pa pred tekmo proti Dobovcu pove trener Mlinš Gregor Ceglar.

V znamenju reprezentance U19

Tudi v Ljutomeru bomo videli ponovitev četrtfinala pokala Terme Olimia, kot je bilo v primeru ŠD Mlinše – Dobovec. Ljutomerčani so bili na povratni tekmi doma korak do napredovanja, kar je dobra popotnica pred nocojšnjo tekmo. Litija bo brez glavnega trenerja Andreja Dobovičnika, ekipa pa rabi tekme, da se dokončno uigra, tokrat zaradi kazni počiva Tine Šturm.

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je na petem mestu (16 točk), si je tri kroge pred koncem rednega dela prvenstva že zagotovil obstanek v ligi, kar je bil glavni cilj sezone. Proti Litiji bo zaradi poškodbe manjkal Adrijan Trstenjak, se pa v ekipo vračajo Niko Vajda, Rok Šnofl, Tilen Rajter in kapetan Kristian Škerget. V tem tednu je ekipa v popolni zasedbi opravila le en trening, saj je bilo kar pet igralcev ljutomerske ekipe (Kovše, Rajter, Ruis, Goznik, Šnofl) na zboru reprezentance U19, ki se pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Reprezentančno so bili obarvani tudi Litijani – njihov trener Dobovičnik je selektor Slovenije U19, za njo pa igra Litijan Vid Kos.

Vsaka tekma je finale

Vrhničani so na finalnem turnirju pokala Terme Olimia pokazali dopadljiv, dinamičen futsal. Na njihovo žalost to ni bilo dovolj za napredovanje, zdaj so njihove misli pri 1. SFL. V goste jim prihajajo Bronxi, ki rešujejo svoj prvoligaški status, vsaka točka šteje. Dosedaj so zbrali šest remijev, zmage še nimajo. »Nismo v najboljšem stanju. Poraz proti Meteorplastu (v naprej odigrana tekma 17. kroga 1. SFL, na sporedu je bila 4.3.; opa.) je pustil posledice. Poleg tega imamo precej zdravstvenih težav, nismo najboljše trenirali. A kot sem povedal fantom: za nas je vsaka tekma finale in boj za obstanek. Danes odhajamo na gostovanje k ekipi, ki je morda v tem hipu v celo najboljši formi v ligi. Ne bo lahko, predvsem pa moramo v prvi vrsti odigrati srčno, hrabro, zbrano in brez strahu, to so predpogoji, da bi kaj naredili in bili konkurenčni,« gostovanje na Vrhniki napove trener Damir Pertič.

Lestvica strelcev:
Gašper Vrhovec (FC Litija) 13
Niko Cesarec (FK Dobovec) 11
Denis Knežević (FC Hiša daril Ptuj) 11
Aljaž Goznik (KMN Meteorplast Šic bar) 11
Vedran Matošević (FK Dobovec) 11
Dario Markić (FC Hiša daril Ptuj) 11

1.SFL, 16. krog,
FK Dobrepolje – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
ŠD Mlinše – FK Dobovec (20.00
KMN Meteorplast Šic bar – FC Litija (20.30)
SIliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA