11.03.2022 | 1. SFL
Za Bronx vsaka finale, Dobrepolje pred polno dvorano čaka Ptuj

Prejšnji vikend je bil pokalno obarvan, zdaj pa na prvi tir prihajajo ligaška tekmovanja vključno 1. SFL, v kateri je danes na sporedu 16. krog, skupaj jih redni del premore 18. V prihodnjih krogih se bodo karte dokončno premešale. Prvih osem gre v četrtfinale, deveta po rednem delu v dodatne kvalifikacije. Na 8. in 9. mestu sta FK Dobrepolje in KMN Bronx Škofije. Bronxi z Obale imajo šest točk in tekmo več od Dobrepolja, ki je pri sedmih točkah iz 13 tekem.

Gneča je tudi na samem vrhu, kjer sta po 32 točk zbrala FK Dobovec in FC Litija. S po tekmo več jima sledita FK Siliko (25) in FC Hiša daril Ptuj (21), potem pa si naprej sledijo KMN Meteorplast Šic bar (16), KMN Oplast Kobarid (16) in ŠD Mlinše z 12 točkami in tekmo manj.

Tokratni krog prinaša tekme v Dobrepolju, Zagorju, Ljutomeru in na Vrhniki. Prosta je ekipa Oplasta iz Kobarida.

Remi v Kobaridu jih je dodatno motiviral

Dobrepolje doma gosti Ptujčane. Domači trener Dani Kaljevič bo moral brez kaznovanega Urbana Pirnata, precej oslabljeni pa v goste prihajajo Ptujčani, tudi finalisti pokala Terme Olimia. V Dobrepolju bo moral trener Robert Grdović brez Kevina Cafa, Timoteja Debeljaka in Tilna Gajserja.  Jeseni so Ptujčani slavili s prepričljivih 10:2. »Proti Ptuju bi radi do točk,« napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič. »Dobro smo trenirali cel teden, čeprav smo proti Oplastu v zadnjih trenutkih ostali brez treh točk. Igralci so bili še bolj motivirani. Verjamem, da bomo to tudi danes pokazali pred verjamem da polno dvorano. Čaka nas zahtevno delo, Ptuj se je dobro okrepil. Na vsaki poziciji imajo po dva kvalitetna igralca. So napadalna ekipa, s katero je treba igrati,« še dodaja Kaljevič.

Mlinše gostijo Dobovec, s katerim so se minuli mesec udarili dvakrat, vsakič pa so bili v pokalu boljši petkratni zaporedni zmagovalci pokala Terme Olimia. Trener Dobovca Kujtim Morina bo tudi to pot nepopustljiv – od svojih varovancev bo terjal resen in konkreten pristop. Domačini pa bodo minute izkoristili za novo učno uro. Domači trener Gregor Ceglar bo brez dvojca Tim Lipovšek&Luka Klančišar, ki počiva zaradi rumenih kartonov. »Dejansko imamo več igralcev, ki ne bodo igrali. Malce bomo improvizirali, aktivirali smo nekdanje igralce, na pomoč prihaja dvojec Guna-Kazič. Dodali bomo še mladince. Priložnost pa bodo dobili tudi ti, ki sicer ne igrajo toliko. Morda je res proti Dobovcu težko veliko pokazati, a verjamem, da bodo izkoristili svojo priložnost. Želim si, da se pokažemo v čim boljši luči,« pa pred tekmo proti Dobovcu pove trener Mlinš Gregor Ceglar.

V znamenju reprezentance U19

Tudi v Ljutomeru bomo videli ponovitev četrtfinala pokala Terme Olimia, kot je bilo v primeru ŠD Mlinše – Dobovec. Ljutomerčani so bili na povratni tekmi doma korak do napredovanja, kar je dobra popotnica pred nocojšnjo tekmo. Litija bo brez glavnega trenerja Andreja Dobovičnika, ekipa pa rabi tekme, da se dokončno uigra, tokrat zaradi kazni počiva Tine Šturm.

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je na petem mestu (16 točk), si je tri kroge pred koncem rednega dela prvenstva že zagotovil obstanek v ligi, kar je bil glavni cilj sezone. Proti Litiji bo zaradi poškodbe manjkal Adrijan Trstenjak, se pa v ekipo vračajo Niko Vajda, Rok Šnofl, Tilen Rajter in kapetan Kristian Škerget. V tem tednu je ekipa v popolni zasedbi opravila le en trening, saj je bilo kar pet igralcev ljutomerske ekipe (Kovše, Rajter, Ruis, Goznik, Šnofl) na zboru reprezentance U19, ki se pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Reprezentančno so bili obarvani tudi Litijani – njihov trener Dobovičnik je selektor Slovenije U19, za njo pa igra Litijan Vid Kos.

Vsaka tekma je finale

Vrhničani so na finalnem turnirju pokala Terme Olimia pokazali dopadljiv, dinamičen futsal. Na njihovo žalost to ni bilo dovolj za napredovanje, zdaj so njihove misli pri 1. SFL. V goste jim prihajajo Bronxi, ki rešujejo svoj prvoligaški status, vsaka točka šteje. Dosedaj so zbrali šest remijev, zmage še nimajo. »Nismo v najboljšem stanju. Poraz proti Meteorplastu (v naprej odigrana tekma 17. kroga 1. SFL, na sporedu je bila 4.3.; opa.) je pustil posledice. Poleg tega imamo precej zdravstvenih težav, nismo najboljše trenirali. A kot sem povedal fantom: za nas je vsaka tekma finale in boj za obstanek. Danes odhajamo na gostovanje k ekipi, ki je morda v tem hipu v celo najboljši formi v ligi. Ne bo lahko, predvsem pa moramo v prvi vrsti odigrati srčno, hrabro, zbrano in brez strahu, to so predpogoji, da bi kaj naredili in bili konkurenčni,« gostovanje na Vrhniki napove trener Damir Pertič.

Lestvica strelcev:
Gašper Vrhovec (FC Litija) 13
Niko Cesarec (FK Dobovec) 11
Denis Knežević (FC Hiša daril Ptuj) 11
Aljaž Goznik (KMN Meteorplast Šic bar) 11
Vedran Matošević (FK Dobovec) 11
Dario Markić (FC Hiša daril Ptuj) 11

1.SFL, 16. krog,
FK Dobrepolje – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
ŠD Mlinše – FK Dobovec (20.00
KMN Meteorplast Šic bar – FC Litija (20.30)
SIliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA