05.09.2009 | 1. SFL
"Vse za reprezentanco!"

23-letni Igor Osredkar se je letos poleti iz Nove Gorice vrnil v Litijo, kjer je tudi začel svojo futsal pot. V minuli sezoni je z Goričani igral v ligi prvakov, postali so pokalni prvaki Slovenije, poškodba pa je Igiju preprečila, da bi v dresu reprezentance nastopil na kvalifikacijah za EP, je pa Osredkar prejel laskavo priznanje portala Kapodol za najboljšega igralca minule sezone.

»To priznanje mi pomeni veliko. Dosedaj smo ga vedno prejeli na parketu, tokrat pa na slavnostni prireditvi, zato ima še dodatno ceno. Pa tudi težje je braniti taka priznanja, kot osvajati, zato je veselje še toliko večje.«

Igor je prišel do te lovorike zahvaljujoč predstavam v Gorici, ki jo je po letu dni zapustil.

»Ni mi žal, da sem to leto preživel v Novi Gorici, to je dragocena izkušnja zame, vsaka šola pa nekaj stane. Žal se ni izšlo, kot sem pričakoval.«

V prihodnji sezoni bo Igor član Litije, ki je sestavila močno zasedbo.

»Trdo in redno treniramo, odigrali smo že dve prijateljski srečanji.  Prvi rezultati dela so že vidni, a vse kar šteje, bodo nastopi v 1. SFL, ko bo šlo zares.«

Kakšno Litijo bodo gledali ljubitelji futsala?

»Prepričan sem, da nas bo krasil moštveni duh, četudi ne manjka izrednim posameznikov; v naši igri pa ne bo manjkalo agresivnosti.«

Igor pojasni, kako je sploh prišel v futsal.

»Najprej sem igral nogomet, bil sem kadet in mladinec NK Slovana, v moji generaciji sta bila Samir Handanovič in Andraž Kirm. Ker nismo našli skupnega jezika, sem se preselil v NK Litija, potem pa je poklical Tone Vrhovec, odločil sem se, da se preizkusim v futsalu. Ni mi žal, bi se pa rad okoli 30. leta spet preizkusil na travnatih zelenicah!«

Pred tem bo potrebno še na evropsko prvenstvo, ki bo na Madžarskem med 19. in 30. januarjem 2010.

»To bo vrhunec moje kariere! Vse bo naredil za reprezentanco, tudi službo bi pustil, samo da bi bil lahko poleg. Igranje za Slovenijo mi pomeni vse! Prepričan sem, da lahko na Madžarskem naredimo konkreten rezultat, ne pa da samo opravimo s predtekmovanjem.«


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP


SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA