Vrhničani v polfinalu, v končnico še peterica

Mladinci so odigrali 12. krog, pred njim je le še 13., pa se bo sklenil redni del tekmovanja mladih U19. Temu pa sledi končnica, ki pa ima svoje zakonitosti. V četrtfinalnih tekmah sta prosti 1. in 2. ekipa rednega dela, oboji se uvrstijo v polfinale. Tam pa bomo dobili še dve ekipi: to bosta zmagovalca tekem med 3. in 6. oz. 4. in 5. po rednem delu. Že zdaj je jasno, da je sigurni potnik v polfinale Siliko Fortrade, ob njem sta v končnici še Litija, KMN Meteorplast in FC Bronx Škofije. Za dve prosti mesti pa ostajajo v igri ŠD Extrem, FK Dobrepolje in ŠD Mlinše.

Vodilni Siliko Fortrade je s 5:8 slavil v Sevnici, ki pa je nudila dober odpor. Po hitrem vodstvu gostov, v 12. minuti je bilo 0:3, do domačini v 33. minuti prišli na 4:5, gol je dosegel Rok Gorenc. Prav Gorenc je v 40. znižal na 5:6, zmago sta v zadnji minuti potrdila Miha Car (štiri gole je dal na tekmi) in Job Kavčič.

Futsal Dobrepolje je slavil v Oplotnici, 7:9 je bilo. S štirimi goli se je izkazal Nejc Albreht. Odločitev o zmagovalcu je padla v v zadnjih petih minutah. Domačini so v 35. minuti povedli 7:5, gol je prispeval Žiga Kalšek. Temu pa je sledil niz Dobrepolja, Erik Fink je začel, dva gola je dodal Nejc Albreht, za 7:9 pa je bil v 40. minuti uspešen Tevž Ivanjko.

FC Bronx in FK Trzin sta si razdelila izkupiček, 2:2 je bilo. Gostitelji so vodili 2:0, zadela sta Davor Stanišič in Aleksander Stanić, a so gostje z goloma Dennisa Bandurja in Tima Miladinovića prišli do točke.

KMN Meteorplast je gostoval pri Dobovcu in ga porazil s 5:11. Aljaž Goznik, Alen Ruis, Rok Šnofl in Adrijan Trstenjak so dosegli po dva gola; takisto Nejc Kukovičič dva za Dobovec.

Do nove zmage je prišel tudi ŠD Extrem, ki je premagal Oplast, za zmago pa se je med strelce vpisalo pet fantov: Gal Modic, Drejc Kljun, Andraž Žlindra, Peter Kaplan in Nik Jakopin.

Sosedski obračun med Litijo in ŠD Mlinše je sebi v prid odločila Litija, ki je zmagala z 8:0. Prvi je mrežo gostov načel Patrick Osredkar, po dvakrat sta se med strelce vpisala Nik Okorn in Marko Bjelčević.

Tekmovanje mladih, 12. krog, 2.5.
KMN Sevnica – Siliko Fortrade 5:8
Senčila Senica Oplotnica – FK Dobrepolje 7:9
FC Bronx Škofije – FK Trzin 2:2
FK Dobovec – KMN Meteorplast 5:11
ŠD Extrem – KMN Oplast Kobarid 5:0
FC Litija – ŠD Mlinše (18.00)

6.5.
KMN Tomaž – FC Hiša daril Ptuj (19.00)

Tekmovanje mladih, 13. krog, 9.5.
ŠD Mlinše – KMN Sevnica (15.00)
KMN Meteorplast – FC Litija (15.00)
FK Trzin – FK Dobovec (16.00)
FC Hiša dail Ptuj – Senčila Sevnica Oplotnica (16.00)
Siliko Fortrade – KMN Tomaž (17.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (18.00)
FK Dobrepolje – ŠD Extrem (18.00)

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2021 | Državne futsal lige
  Siliku zlato, Bronxu srebro, Litiji bron
  Gostje s Škofij so podjetno začeli in povedli 0:1 in 1:2. Jure Suban in Tobija Kavčič pa sta zadela za 2:2 in 3:2, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa. V 31. minuti je Siliko povedel 4:3, potem pa popustil. Gostje so to izkoristili in dosegli tri zaporedne gole za končnih 4:6. Za morebiten dokončen preobrat pa jim je zmanjkalo časa.
 • 12.06.2021 | Državne futsal lige
  ŠD Extrem novi državni prvak
  Ekipa ŠD Exrtem je novi državni prvak v kategoriji do 17 let, drugo mesto je pripadlo KMN Meteorplast, bron pa FK Siliko. Jutri, v nedeljo, bodo razdeljene in podeljene še kolajne in pokali v kategoriji mladih U19.
 • 09.06.2021 | Državne futsal lige
  V pričakovanju končnih odločitev
  H koncu gre tudi tekmovanje mladih U17, pred nami je še zadnji 9. krog, ter neodigrana tekma 1. kroga, v kateri se bosta danes pomerila v tem hipu vodilni KMN Miklavž in tretjeuvrščeni ŠD Extrem. V igri za vrh ostaja tudi KMN Meteorplast.
 • 07.06.2021 | Državne futsal lige
  Siliko in Litija do pomembnih zmag v gosteh
  Siliko Fortrade in FC Bronx Škofije se borita za naslov državnega prvaka v tekmovanju mladih U19. Po prvi tekmi, prvem polčasu, boljše kaže Vrhničanom, ki so na Škofijah dobili prvo tekmo s 7:2.
 • 31.05.2021 | Državne futsal lige
  Siliko in Bronx za naslov
  Siliko Fortrade in KMN Bronx Škofije sta finalista državnega prvenstva tekmovanja mladih U19. Uvodni tekmi sta se končali z remijema, v nedeljo pa so Vrhničani za mesto v finalu doma s 6:2 premagali KMN Meteorplast, FC Bronx pa je slavil zmago v Litiji (5:7).
 • 24.05.2021 | Državne futsal lige
  Nihče si ni nabral razlike
  Za nami sta uvodni polfinalni tekmi tekmovanja mladih U19. KMN Meteorplast in FK Siliko sta remizirala v Ljutomeru (3:3), neodločeno pa je bilo tudi na Škofijah med domačini in FC Litija (4:4). Povratni tekmi bosta v nedeljo, 30. maja.
 • 20.05.2021 | Državne futsal lige
  Četverica v lov na naslov
  Siliku in Litiji sta se v polfinalu tekmovanja mladih U19 pridružila še FC Bronx Škofije in KMN Meteorplast. Drugače zapisano: med štiri so ekipe, ki so redni del končale na teh mestih. Polfinalna para sta KMN Meteorplast – Siliko Fortrade in FC Bronx Škofije – FC Litija.
 • 19.05.2021 | Državne futsal lige
  Gneča pri vrhu tekmovanja mladih U17
  V maju se nadaljuje tudi tekmovanje mladih U17, kjer tekmuje devet ekip. Po petih nepopolnih krogih imajo na vrhu po devet točk ekipe KMN Tomaž, ŠD Extrem ter Siliko Atet rent a car. Na 4. mestu je KMN Meteorplast, ki je še edina neporažena ekipa v ligi. Postojnčani pa so edini, ki so po štirih tekmah brez točke.
 • 18.05.2021 | Državne futsal lige
  Favorita do prednosti v gosteh
  Kvartet ŠD Extrem, KMN Meteorplast, FK Dobrepolje in FC Bronx Škofije se bori za dve prosti mesti v polfinalu tekmovanja mladih, kjer sta že FK Siliko in FC Litija. Po prvih četrtfinalnih tekmah boljše kaže KMN Meteorplastu in FC Bronx Škofije.
 • 09.05.2021 | Državne futsal lige
  Siliko in Litija v polfinale, znana para četrtfinala
  S tekmami 13. kroga se je sklenil redni del tekmovanja mladih U19. Zdaj je jasno, da sta si direktno mesto v polfinalu priigrala Siliko in FC Litija, v četrtfinalu pa so še KMN Bronx, KMN Meteorplast, ŠD Extrem in FK Dobrepolje. Prvih šest klubov bo obračunalo za naslov državnega prvaka. Četrtfinale se začne v nedeljo, 16.5.

DELI NA

0