07.10.2021 | 1. SFL
Vodilni 1. SFL brez kompleksa proti evropskemu Dobovcu

Na Vrhniki na 1. mestu čakajo derbi 5. kroga, ko kot vodilna ekipa 1. SFL odhaja v goste udeležencu lige prvakov FK Dobovcu. Siliko je v štirih tekmah zbral 12 točk, Dobovec je s tekmo manj je pri sedmih točkah. Derbi vodilnih bo v petek, 8.10., gosti pa ga Rogaška Slatina.

1.SFL, 5. krog, 8.10.
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Z najboljšo tekmo sezone

»Verjetno ni nihče pričakoval, da bomo po štirih krogih imeli popoln izkupiček in derbi z Dobovcem čakali na 1. mestu,« je tudi trener Mile Simeunovič navdušen nad dejstvom, da so na vrhu.

»Pred nami pa je tekma proti najboljši ekipi v zadnjih petih letih. Kaj reči pred tako tekmo? Da želimo tudi tokrat doseči rezultat. Kako? Da bomo morali odigrati najboljšo tekmo v sezoni,« nadaljuje trener Vrhničanov.

»Če bi rekel, da ne verjamem v uspeh, bi se zlagal. V glavi imam scenarij, v glavi imam občutek, da lahko nekaj dosežemo. A kot sem že opozoril: za to potrebujemo tekmo sezone. Na drugi strani bo evropski Dobovec z vrhunskim trenerjem in izjemno izkušeno ekipo. Dobovec že štiri leta ni izgubil doma po rednem delu, enkrat jih je premagala Litija, enkrat pa smo z njimi remizirali prav mi. Ostalo pa so bile visoke zmage s petimi ali več goli razlike,« Simeunovič o moči Dobovca.

»Čaka nas težka tekma. A ne bo odvisno le od nas. Verjamem, da se bodo pripravili na nas tako kot še nikoli dosedaj. Kot sem že dejal, imamo načrt, a tudi vem, da bodo Dobovec naredil vse, da nas onemogoči. Vse ekipa imajo slabosti, mi precej več kot Dobovec. Se pa zavedamo, da bomo morali dobivati duele, nikogaršnje žoge. Predvsem si moramo bolj želeti uspeha, biti hitrejši,« dodaja Simeunovič, ki ima sladke skrbi: letos njegova ekipa kaže precej boljšo igro v napadu. Nenazadnje sta Max Vesel in Žan Janež prva strelca 1. SFL.

14. medsebojna tekma

»Recimo, da je to res skrb več za Dobovec. Verjamem, da bo zaradi napada trpela tudi obramba. Bomo videli na tekmi. Če želimo do rezultata, bomo morali zabiti vsaj tri gole in ohraniti mrežo ali pa dobiti največ dva gola,« še izvemo, ki dodaja še eno lastnost, ki jo premorejo v taboru Silika.

»Moje ekipe niso nikoli imele kompleksa Dobovca. Čeprav smo lani dvakrat izgubili z njimi, smo jim bili še bližje kot predlani. Moram reči, da komaj čakamo, da se tekma začne. Dobovec bo tudi pokazal, kam sodimo, kje so naše hibe in slabosti, vse to bo odkril,« sklene realno Mile Simeunovič.

Zanimiv je podatek z medsebojnih tekem -  13 tekem je za ekipama, 10 jih je dobil Dobovec, dve sta se končali z remijem. V 5. krogu sezone 2016/17 pa je Siliko zmagal v Rogaški Slatini, 4:6 je bilo.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2021 | 1. SFL
  Na Češkem dostojno zastopati slovenski futsal
  Dobovec se bo od srede, 1.12., do sobote, 4.12., na Češkem v skupini C pomeril z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik. Prav češki predstavnik gosti eno od štirih skupin elitnega dela lige prvakov, v tem delu tekmovanja pa je Dobovec že petič, sicer pa četrtič zapored.
 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 24.11.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom
  Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.
 • 23.11.2021 | 1. SFL
  Dobovec teden dni loči do elitnega dela lige prvakov
  Prihodnji teden se nadaljuje evropska futsal klubska sezona. Slovenski državni prvak FK Dobovec in vodilna ekipa 1. SFL odhaja na Češko, kjer so nastopila v elitnem delu lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo pomerili z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  Dobovcu na Čujčev pogon, Litija prepričljivo
  FK Dobovec je doma s 5:3 porazil FC Hiša daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Oplasta, Siliko in ŠD Mlinše pa sta remizirala na Vrhniki (3:3), na Obali sta si plen razdelila KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje (2:2). To je kratek in jasen rezime 10. kroga 1. SFL, v tem kolu pa je bila prosta ekipa KMN Meteorplast Šic bar.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje
  Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  Suvereni prvak, zmaga za Mlinše, remi na Vrhniki
  Litija je doma strla odpor Dobrepolja (4:0) za 5. zmago v sezoni. V prvem polčasu sta gola prispevala Brazilec Alex in kapetan Gašper Vrhovec, v nadaljevanju je slovensko – brazilska naveza to ponovila: med strelci pa Patrick Osredkar in Brazilec Jediael. Litija je s to zmago s 17 točkami ujela Siliko, ki je vknjižil 2. remi v sezoni.

DELI NA