10.09.2021 | 1. SFL
Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra

S tekmami 2. kroga se nadaljuje 1. SFL. Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45, prenos pa na spletni strani www.futsal.si.

Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.

1. SFL, 2. krog, 10.9.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše (20.30)
FC Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.45)

Ptuj prepušča vlogo favorita Litiji

Litijani se bodo prvič predstavili doma, v svoji dvorani, z novim trenerjem in plejado novincev. Na drugi strani jim bo stal Ptuj, ki je v prvem krogu pustil izredno dober vtis proti Dobovcu. Obe ekipi, tako Litija in FC Hiša daril Ptuj, prihajata na tekmo s točko iz 1. kroga.

»Ptujčani me s točko proti Dobovcu niso presenetili. Nadaljujejo z dobrim delom, imajo kvalitetno zasedbo. Dobovec se na začetku sezone še malce lovi,« trener Litije Andrej Dobovičnik pohvali ekipo Roberta Grdovića. »Kot sem že večkrat rekel za našo ekipo: treniramo, rastemo, potrebujemo pa čas. V prvi vrsti si danes želim, da pokažemo pravi pristop,« opozarja Dobovičnik.

»Proti Dobovcu smo si zaslužili malce več. Ob koncu nam je padla zbranost,« se na tekmo 1. kroga proti prvaku Dobovcu ozira Robert Grdović, ki bo skušal letos z ekipo narediti še korak naprej.
»Žal mi je, nismo imeli sreče. Bili smo v situaciji, da bi zabili za 3:1. Moja ekipa me je presenetila in navdušila. Čeprav nismo bili v popolni postavi, smo dokazali, da se bomo tudi letos borili za najvišja mesta. Prostora za evforijo pa ni. Pri nas je prostora dovolj le za napredek,« razmišlja Grdović, ki pred današnjo tekmo vlogo favorita prepušča Litijanom.

»Če ponovimo zbrano igro, potem je možno vse. Se pa nam vidi, da še nismo uigrani. To se vidi predvsem v posesti igre. Proti Dobovcu smo v določenih trenutkih še vedno preskakovali igro, a to je nekaj normalnega. Imamo dober material, rabimo pa še nekaj časa, da se uigramo do konca,« sklene hrvaški strokovnjak.

Po 18 letih 1. SFL, Mlinše odkrito po točke

Prvič doma, po 18 letih pa sploh prvič v 1. SFL, pa se bo predstavil KMN Meteorplast Šic Bar, ki vstopa v sezono z 20 treningi in dvema prijateljskima tekmama v nogah. Z 1:3 jih je ugnal Dobovec, z 1:7 še FC Hiša daril Ptuj. Ekipa je doživela nekaj sprememb, uvod v sezono pa bosta zaradi poškodbe izpustila Žan Krajnc in Jakob Žuman. »Čaka nas zahtevno prvenstvo. Ni enostavno prestopiti v prvoligaško konkurenco. Z delom bomo lahko nadomestili pomanjkanje izkušenj. Priložnost bodo dobili tudi mladi, ki bodo v tej sezoni še lahko nastopali za selekcijo U19, v prihodnje pa bodo tvorili okostje članske ekipe,« pred začetkom sezone zapišejo v taboru novinca, povratnika v ligo.

V ŠD Mlinše so več pričakovali od uvodne tekme, ki so jo doma izgubili s 6:8, točke so šle na Vrhniko. »Ta teden je bil malce drugačen. Smo pa dali v prvi vrsti fokus in pozornost na sebe, na našo igro. Zavedamo se svojih kvalitet in izkušenj v primerjavi s konkurenco, zato odhajamo v Ljutomer po tri točke,« na glas pove trener ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki obžaluje, da je igralcem proti Siliku ob koncu popustila zbranost, opozori pa, da so tekmo izgubili v obrambi, ne pa v napadu.

Opozarja, da niso več naivni

Kvalitetna tekma pa se obeta tudi na Vrhniki, kjer se bosta pomerili ekipi, ki sta v 1. krogu 1. SFL slavili zmago. Siliko je premagal Mlinše, Dobrepolje pa FC Bronx. Trener Mile Simeunovič je že pred dnevi v pogovoru za futsal.si opozoril, da je Dobrepolje naredil korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono, predvsem pa, tako trener Silika, Dobrepolje ni več naivna ekipa. Tekme na Vrhniki se veselijo tudi v Dobrepolju, kjer jim je po sploh prvi zmagi v 1. SFL zrasla samozavest.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA