10.09.2021 | 1. SFL
Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra

S tekmami 2. kroga se nadaljuje 1. SFL. Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45, prenos pa na spletni strani www.futsal.si.

Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.

1. SFL, 2. krog, 10.9.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše (20.30)
FC Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.45)

Ptuj prepušča vlogo favorita Litiji

Litijani se bodo prvič predstavili doma, v svoji dvorani, z novim trenerjem in plejado novincev. Na drugi strani jim bo stal Ptuj, ki je v prvem krogu pustil izredno dober vtis proti Dobovcu. Obe ekipi, tako Litija in FC Hiša daril Ptuj, prihajata na tekmo s točko iz 1. kroga.

»Ptujčani me s točko proti Dobovcu niso presenetili. Nadaljujejo z dobrim delom, imajo kvalitetno zasedbo. Dobovec se na začetku sezone še malce lovi,« trener Litije Andrej Dobovičnik pohvali ekipo Roberta Grdovića. »Kot sem že večkrat rekel za našo ekipo: treniramo, rastemo, potrebujemo pa čas. V prvi vrsti si danes želim, da pokažemo pravi pristop,« opozarja Dobovičnik.

»Proti Dobovcu smo si zaslužili malce več. Ob koncu nam je padla zbranost,« se na tekmo 1. kroga proti prvaku Dobovcu ozira Robert Grdović, ki bo skušal letos z ekipo narediti še korak naprej.
»Žal mi je, nismo imeli sreče. Bili smo v situaciji, da bi zabili za 3:1. Moja ekipa me je presenetila in navdušila. Čeprav nismo bili v popolni postavi, smo dokazali, da se bomo tudi letos borili za najvišja mesta. Prostora za evforijo pa ni. Pri nas je prostora dovolj le za napredek,« razmišlja Grdović, ki pred današnjo tekmo vlogo favorita prepušča Litijanom.

»Če ponovimo zbrano igro, potem je možno vse. Se pa nam vidi, da še nismo uigrani. To se vidi predvsem v posesti igre. Proti Dobovcu smo v določenih trenutkih še vedno preskakovali igro, a to je nekaj normalnega. Imamo dober material, rabimo pa še nekaj časa, da se uigramo do konca,« sklene hrvaški strokovnjak.

Po 18 letih 1. SFL, Mlinše odkrito po točke

Prvič doma, po 18 letih pa sploh prvič v 1. SFL, pa se bo predstavil KMN Meteorplast Šic Bar, ki vstopa v sezono z 20 treningi in dvema prijateljskima tekmama v nogah. Z 1:3 jih je ugnal Dobovec, z 1:7 še FC Hiša daril Ptuj. Ekipa je doživela nekaj sprememb, uvod v sezono pa bosta zaradi poškodbe izpustila Žan Krajnc in Jakob Žuman. »Čaka nas zahtevno prvenstvo. Ni enostavno prestopiti v prvoligaško konkurenco. Z delom bomo lahko nadomestili pomanjkanje izkušenj. Priložnost bodo dobili tudi mladi, ki bodo v tej sezoni še lahko nastopali za selekcijo U19, v prihodnje pa bodo tvorili okostje članske ekipe,« pred začetkom sezone zapišejo v taboru novinca, povratnika v ligo.

V ŠD Mlinše so več pričakovali od uvodne tekme, ki so jo doma izgubili s 6:8, točke so šle na Vrhniko. »Ta teden je bil malce drugačen. Smo pa dali v prvi vrsti fokus in pozornost na sebe, na našo igro. Zavedamo se svojih kvalitet in izkušenj v primerjavi s konkurenco, zato odhajamo v Ljutomer po tri točke,« na glas pove trener ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki obžaluje, da je igralcem proti Siliku ob koncu popustila zbranost, opozori pa, da so tekmo izgubili v obrambi, ne pa v napadu.

Opozarja, da niso več naivni

Kvalitetna tekma pa se obeta tudi na Vrhniki, kjer se bosta pomerili ekipi, ki sta v 1. krogu 1. SFL slavili zmago. Siliko je premagal Mlinše, Dobrepolje pa FC Bronx. Trener Mile Simeunovič je že pred dnevi v pogovoru za futsal.si opozoril, da je Dobrepolje naredil korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono, predvsem pa, tako trener Silika, Dobrepolje ni več naivna ekipa. Tekme na Vrhniki se veselijo tudi v Dobrepolju, kjer jim je po sploh prvi zmagi v 1. SFL zrasla samozavest.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.
 • 02.06.2022 | 1. SFL
  Državni prvak ima novega predsednika
  Rok Mordej, tudi kapetan moštva, je novi predsednik kluba, dosedanji predsednik Marko Krivec pa prevzema funkcijo podpredsednika in blagajnika. Novo vodstvo je na sredini volilni skupščini dobilo soglasno podporo članstva.
 • 01.06.2022 | 1. SFL
  Prijava klubov v futsal sezono 2022/2023
  Tudi v novi sezoni se bo v vseh kategorijah igralo z uradno futsal žogo Mikasa. Ob zaključku minule sezone je bil minuli ponedeljek v prostorih Nogometne zveze Slovenije tudi sestanek s futsal klubi. Udeležba je bila zelo dobra in pogovori korektni in konkretni.

DELI NA