17.11.2020 | 1. SFL
Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor

Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.

1.SFL, 7. krog, 17.11.
KMN Tomaž Šic Bar – Siliko Vrhnika (19.30)
FK Dobrepolje – FC Hiša daril Ptuj (19.30)
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Mislijo predvsem na sebe

„Trenutna situacija je prinesla kar nekaj negotovosti, karte so se vmes malce premešale. Načeloma so igralci zdravi, nekaj nas je bolezen že tudi prebolelo, imamo pa probleme s poškodbami in delovnimi obveznostmi. Dejstvo je, da smo se pred prekinitvijo tekmovanja po slabem uvodu sestavili in z izjemo zadnjih 10 minut proti Dobovcu odigrali, kot si želimo,“ začne domači trener Matej Gajser. „V času, ko je spet možno trenirati, smo opravili dva treninga, s katerima sem zadovoljen, vmes so se igralci pripravljali individualno,“ izvemo, kako so se pripravili na današnjo tekmo.

„Nasprotnik je favorit, sploh v formi, kot jo je kazal v zadnjem obdobju pred prekinitvijo. Mi smo skoncentrirani na sebe, vemo da zmoremo več kot kaže lestvica, a to bo potrebno potrditi na igrišču,“ se svojih kvalitet zavedajo v domači zasedbi, ki v tem hipu zaseda 9. mesto v 1. SFL.

Zahtevno gostovanje

Nadaljevanja prvenstva so se razveselili tudi v taboru vrhniškega Silika. „Za nami je 16 dni brez treningov. V zadnjem tednu dni pa smo izgledali že precej boljše kot pa na dan, ko smo po prekinitvi spet vadili. Ko smo se vrnili v dvorano, je bilo, kot da so moji igralci skregani z žogo. A eno so treningi, drugo pa tekme,“ trener Silika Mile Simeunovič razmišlja pred tekmo v Ljutomeru, kjer njegova četrtouvrščena ekipa gostuje pri KMN Šic bar, ki zaseda 9. mesto v letošnji že 26. po vrsti izvedbi 1. SFL.

„To bo tekma, ki so težka za nas in za njih. Odhajamo za zahtevno in dolgo gostovanje k ekipi, ki nikoli ne veš, kaj bo dala. Lahko so zelo vrhunski, sicer pa so prava turnirska ekipa, ki zna igrati. To dokazujejo že lep čas!“ ocenjuje Simeunovič, ki pa računa, da ima njegova ekipa odgovor tudi na to in da bo dobila, kar si bo pač ta torkov večer pač zaslužila!

V tem premoru pa je bila aktivna slovenska reprezentanca, v njej pa tudi Aljaž Končan, igralec FK Siliko. „To je lepo, veseli in ponosni smo, ker je selektor Tomislav Horvat opazil in poklical našega igralca. Da imamo še nekaj poleg Benjamina Tušarja in Nejca Berzelaka,“ pove Simeunovič, ki se nadeja, da bodo z dobrimi igrami in rezultati še kateri od igralcev opozoril nase.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 18.01.2021 | 1. SFL
  V torek dve tekmi, prenos z Vrhnike
  Uvodoma se bosta ob 19. uri v Ljutomeru pomerila domači KMN Tomaž Šic bar in FK Dobovec, od 20. ure naprej pa vabljeni k spremljanju prenosa tekme na spletni strani www.futsal.si . Na Vrhniki se bosta srečali domači Siliko Vrhnika in KMN Oplast Kobarid.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  V 40. minuti do zasluženega napredovanja v ligi prvakov
  Dobovec bo tekmeca v osmini finala lige prvakov dobil v četrtek, 21.1., ko bo v Nyonu žreb. Osmina finala se igra med 16. in 21.2., o napredovanju na zaključni turnir pa odloča ena sama tekma.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec nocoj po osmino finale lige prvakov
  Trener Dobovca Kujtim Morina je vesel, ker ima na voljo optimalno zasedbo. V ekipi je po težki poškodbi svoje mesto spet zavzel motor moštva Rok Mordej.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx in Oplast do treh, Litija štela do devet
  V štirih tekmah 14. kroga so so se treh zmag veselili gostje, za edino domače slavje je poskrbel Tod Ciuha, ki je v 39. minuti priboril zmago Siliku proti Dobrepolju, ki ostaja še brez točke v 1. SFL.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na evropski izpit na Malti
  Luxol SA Futsal je vodilna ekipa malteške lige, odigrali so štiri kroge, v povprečju zmagujejo z rezultatom 11:1, minulo soboto so s 17:2 premagali Qormi Futsal. Vodilni klub otoške države Malte premore pet Brazilcev, Portugalca, Srba, Norvežana, Romuna in Gruzinca, tu pa so še domačini.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx na tekmo sezone, Oplast z novim vratarjem
  V Zagorju ŠD Mlinše gostijo KMN Bronx Škofije, Ptujčani pričakujejo Oplast, Sevnica Litijo, na Vrhniko prihaja Dobrepolje. Tekma v Ljutomeru bo v torek, saj je Dobovec že na poti na tekmo lige prvakov, ki ga čaka jutri.
 • 14.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec četrtič v Evropi
  Poleteli bodo na Malto, kjer jih v soboto čaka tekma šestnajstine finala futsal lige prvakov. Tekmec je Luxol SA Futsal, tekma se začne ob 18. uri, o napredovanju odloča ena tekma.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčanom tri točke, Lokovšek dosegel pet golov
  Prihodnji teden bo še druga preložena tekma 12. kroga. 19.1. se bosta na Vrhniki, takisto pred kamerami futsal.si, pomerila domači Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčane pred kamerami zanima le zmaga
  ŠD Mlinše in FC Hiša daril Ptuj se bosta nocoj v Zagorju pomerila za točke 1. SFL, to bo tekma 12. kroga. V mestu ob Savi bodo tudi kamere, prenos tekme pa od 20.00 naprej.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Leto 2021 začenjamo s prenosom iz Zagorja
  Jutri, v torek, je na sporedu preložena tekma 12. kroga, v Zagorju se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči FC Hiša daril Ptuj, tekmo pa boste od 20. ure naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

DELI NA