28.09.2023 | 1. SFL
Vlogo favorita prepuščajo Dobrepolju, ki pa ima svoje cilje

Ljubitelji futsala bomo pozorno spremljali tudi dogajanje v Sodražici, kjer bo ena od štirih tekem 1. kroga 29. sezone 1. SFL. Domači The Nutrition Extrem bo gostil FK Dobrepolje.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
The Nutrition Extrem – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)

S Totoškovićem in Debeljakom, vrnitev Žlindre

ŠD Extrem je v lanski sezoni osvojil naslov prvaka 2. SFL, ekipo bo tudi v novi sezoni vodil trener Nik Jelič, ekipa pa bo v 1. SFL nastopala okrepljena. V Sodražico je prišel reprezentančni sidraš Denis Totoškovič, domov se je vrnil Timotej Debeljak, po poškodbi pa se vrača kapetan Andraž Žlindra.

„S pripravami sem zelo zadovoljen, prav tako s kondicijo in stanjem ekipe. Menim, da bomo igrali moderen in hiter futsal,“ napoveduje Nik Jelič, ki je lani uspešno vodil ekipo do uvrstitve v 1. SFL, zdaj pa tu nadaljuje. Ekipa je okrepljena. „Predvsem smo potrebovali prvoligaške izkušnje, to sta nam prinesla Timotej Debeljak in Denis Totoškovič, za katerega pa vsi vemo, kakšnega kova igralec je. Vesel sem, ker se po poškodbi v ekipo vrača kapetan Andraž Žlindra, ki je z nami opravil vse priprave in bo v petek začel tekmo,“ razmišlja Jelič, ki nekaj besed nameni sosedskemu obračunu:

„Pripravljeni smo. Nocoj smo imeli še analizo. Dejansko ne vem, kaj pričakovati. Prva tekma je to v 1. SFL za večino mojih fantov, tudi zame. V tekmo gremo s pozitivno miselnostjo z željo po pozitivnem rezultatu. Dobrepolje je danes stabilen prvoligaš, ki dela dobro, v lanski sezoni je dosegel vrhunski rezultat v pokalu Terme Olimia. Zdaj so se še okrepili, vlogo favorita jim prepuščamo.“

Stopničko višje

Svojo računico imajo pred sezono tudi v Dobrepolju.

„Zelo sem zadovoljen s sestavo ekipe, boljši smo kot lani. Predvsem me veseli močna konkurenca. Večja kot je, boljši je trening. Zdaj imam sladke skrbi: na voljo je 20 igralcev, ki se borijo za 12 mest, kolikor jih gre na tekmo. Menim, da smo v času priprav dobro delali,“ uvodoma pove Dani Kaljevič, trener Dobrepolja. Ekipa je doživela nekaj sprememb: novinci so Domen Marolt (prišel je s Škofij), Amir Beganovič (v lanski sezoni igral v Postojni) ter Elvir Dubinović, kki je novinec na slovenski futsal sceni. K članski vrsti je Kaljevič priključil mladega Erika Novaka (letnik 2007), v moštvu ni več Mihe Carja.„V novi sezoni bi radi stopničko naprej,“ priznava strateg Dobrepolja, kjer se veselijo začetka nove sezone, ki takoj prinaša lokalni derbi v Sodražici.

„Medsebojne tekme proti Extremu so vedno derbiji. Se pa pripravljamo na tekmo kot na vsako dosedaj. Analizirali smo našega tekmeca, pogledali, kaj so njihovi plusi in minusi. Je pa dejstvo, da so se okrepili z dvema vrhunskima igralcema Denisom Totoškovičem in Timotejem Debeljakom. A smo tudi mi močnejši kot lani, pripravljeni smo. Naj zmaga boljši,“ tekmo napove trener Dani Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA