29.09.2009 | 1. SFL
Video: Kavčič pred ligo prvakov

Matej Kavčič je letos poleti postal glavni trener Puntarja Casina Safir, v petek je zabeležil prvi poraz na uradni tekmi na novem delovnem mestu, z mislimi pa je že pri ligi prvakov, kjer se bo slovenski prvak meril z beloruskim, črnogorskim in portugalskim predstavnikom.

S trenerjem državnega prvaka smo začeli pri tekmi 3. kroga 1. SFL, kjer so puntarji doživeli prvi poraz.

»Dobovec je izredno močna ekipa, ki premore osem, devet fantov, ki meljejo, znali pa so kaznovati vse naše napake. Mislim, da je njihova zmaga zaslužena, a morda malce visoka.«

Kavčič ni pozabil svojega moštva:

»Čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da se lahko kosajo s takim Dobovcem, čeprav smo bili v precej oslabljeni postavi. To je bil dober test pred ligo prvakov, Dobovec je morda močnejši od katere izmed ekip v ligi prvakov. Moramo gledati pozitivno na to in se iz tega nekaj naučiti. Prvenstvo bo še dolgo, to je le ena od bitk v nizu.«

 

 

Vas je Dobovec presenetil?

»Z ničemer nas niso presenetil. Sem pa pričakoval, da bodo še bolj agresivni, da nas bodo od začetka gnali po terenu. Dobro smo bili pripravljeni. Odločale so individualne sposobnosti. Dobro smo se borili.«

Bi naredili sedaj kaj drugače, kot ste?

»To je bila tekma, kjer sem hotel, da jo oddelamo tekaško. To smo tudi naredili. So pa gostitelji fizično močnejši. Proti Krofliču, ki premore 20 ali 30 kilogramov več, je težko igrati. Imeli smo precej priložnosti, zato sem zadovoljen s tem.«

Kakšen plan imate do lige prvakov?

»Dva dni smo bili prosti. V ponedeljek smo se zopet zbrali, v torek se nam pridružijo poškodovani igralci. Iz Združenih držav Amerike se vrača Gaj Rosič. Morda bo nared tudi Boštjan Uršič, zagotovo pa Siniša Brkič. Bolj važno je, da smo čimveč skupaj, da še kakšno rečemo. Smo mlada ekipa, vsako tako druženje nam koristi, vse to pa je naložba za prihodnost.«

Kaj veste o treh ekipah, ki prihajajo v Tolmin na ligo prvakov?

»Pogledali smo si video posnetek črnogorskega prvaka. Nismo uspeli dobiti video zapisa beloruske ekipe, Benfice pa niti gledali ne bomo, saj sem prepričan, da tretja tekma ne bo odločala o ničemer, da bo služila le nabiranju izkušenj naših igralcev. Želim si, da bi jo odigrali za gušt.«

Cilj je jasen?

»Želimo si, da bi igrali čim boljše. Če bo temu tako, potem bo prišel tudi rezultat. Upam, da bomo maksimalno pripravljeni, dvorana bo polna, v to ne dvomim.«

Zapišimo, da v drugi krog lige prvakov napredujeta prvo in drugouvrščena ekipa skupine.

 

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

Video: Futsal.si/DP

 

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.

DELI NA