27.09.2023 | 1. SFL
Veselijo se tekme proti prvaku, ki želi korak naprej

V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
The Nutrition Extrem – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Analiza in korak naprej

Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL. Dobovec je minulo soboto izgubil superpokalni obračun.

„Delamo dalje, danes smo analizirali tekmo proti Siliku. Nikoli ni idealno in dobro, ko izgubiš. A nadaljujemo z delom, zavzeto in marljivo. Zavedamo se svojih napak, ki jih moramo odpraviti in se spraviti v boljše stanje. Želel bi, da igralci to delovno vnemo in odnos prenesejo na tekmo,“ po porazu v superpokalu proti Sevnici pogleduje trener Dobovca Kujtim Morina.

Hrvaški strateg na klopi Dobovca, s katerim je osvojil kar 12 lovorik in se uvrstil na finalni turnir lige prvakov leta 2021, ni pozabil, da je Sevnica v 14. krogu minulega prvenstva premagala Dobovec.

„Maksimalno se želimo pripraviti. Čaka nas Sevnica, ki prihaja na tekmo okrepljena in motivirana. Lani nam je prizadejala boleč poraz. Pričakujem dober pristop in zmago. Se pa tudi zavedamo, da smo ekipa, ki nastaja, zato rabimo čas,“ še dodaja Morina.

Korenite spremembe

Ekipo Dobovca so pred sezono zapustili Rok Mordej, Vedran Matošević, Kristjan Čujec, Timotej Debeljak, Felipe Echavarria Echeverry, Antonio Lucas Santos Souza, Florjan Fras, Uroš Kotnik in Blaž Gorinšek. V Dobovec se je vrnil Denis Kneževič, novinca sta še Thomas Pihler in Miha Prijol, vsi trije so nazadnje igrali v KMN Meteorplastu Šic Bar. S Hrvaške v Dobovec sta prišla članski reprezentant Davor Kanjuh in mladinski reprezentant Leon Jedvaj. Iz Brazilije se je v Obsotelje preselil Brazilec Rodrigo Dasaiev, članski ekipi je trener Kujtim Morina priključil vratarja Maja Ungarja in nadarjenega levičarja Luko Smiljanca.

Tri nova imena

Tudi Sevničani so kadrovali. Glavi trener je ostal Matej Zakšek, jedro oz. ekipo lanske sezone so zadržali, ob tem pa dodali še tri imena s prvoligaškimi izkušnjami. Dres Sevnice so oblekli Marko Račič, Matevž Sodič in Denis Govekar.
„Zadnja dva tedna smo dobro trenirali, tudi udeležba na treningu je bila zadovoljiva. Menim, da smo kar nekaj stvari naredili,“ Zakšek pohvali svoje fante.

„Dobovec je spremenil ekipo, zato ni tako uigran, kot bi bil 7. krogu. Zato je morda dobro, da sedaj igramo z njimi. Spremembe pa je doživela tudi naša ekipa, tudi mi imamo še malce težav z uigranostjo. V prvem krogu nikoli ne veš, kje točno si. V petek bomo žal brez Uroša Martiča, Borut Žičkar pa je poškodovan. Zato ne bomo v popolni postavi, bomo pa dali vse od sebe,“ napoveduje Zakšek, ki si je v soboto ogledal Dobovec.

„Videlo se je, da premorejo dva vrhunska sidraša, večino žog je šlo na njiju, čeprav jih je Siliko dobro pokrival. Dobovec je nevaren tudi iz prekinitev, kjer je pri Kujtimu Morini vedno vrhunsko dodelano. Morda pa se jim pozna, da nimajo tako izrazitega dirigenta igre, kot so to imeli pred tem v vlogi Matoševića ali Turka,“ še dodaja Zakšek.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SFL
  Oplast z novim trenerjem
  KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA