27.09.2023 | 1. SFL
Veselijo se tekme proti prvaku, ki želi korak naprej

V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
The Nutrition Extrem – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Analiza in korak naprej

Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL. Dobovec je minulo soboto izgubil superpokalni obračun.

„Delamo dalje, danes smo analizirali tekmo proti Siliku. Nikoli ni idealno in dobro, ko izgubiš. A nadaljujemo z delom, zavzeto in marljivo. Zavedamo se svojih napak, ki jih moramo odpraviti in se spraviti v boljše stanje. Želel bi, da igralci to delovno vnemo in odnos prenesejo na tekmo,“ po porazu v superpokalu proti Sevnici pogleduje trener Dobovca Kujtim Morina.

Hrvaški strateg na klopi Dobovca, s katerim je osvojil kar 12 lovorik in se uvrstil na finalni turnir lige prvakov leta 2021, ni pozabil, da je Sevnica v 14. krogu minulega prvenstva premagala Dobovec.

„Maksimalno se želimo pripraviti. Čaka nas Sevnica, ki prihaja na tekmo okrepljena in motivirana. Lani nam je prizadejala boleč poraz. Pričakujem dober pristop in zmago. Se pa tudi zavedamo, da smo ekipa, ki nastaja, zato rabimo čas,“ še dodaja Morina.

Korenite spremembe

Ekipo Dobovca so pred sezono zapustili Rok Mordej, Vedran Matošević, Kristjan Čujec, Timotej Debeljak, Felipe Echavarria Echeverry, Antonio Lucas Santos Souza, Florjan Fras, Uroš Kotnik in Blaž Gorinšek. V Dobovec se je vrnil Denis Kneževič, novinca sta še Thomas Pihler in Miha Prijol, vsi trije so nazadnje igrali v KMN Meteorplastu Šic Bar. S Hrvaške v Dobovec sta prišla članski reprezentant Davor Kanjuh in mladinski reprezentant Leon Jedvaj. Iz Brazilije se je v Obsotelje preselil Brazilec Rodrigo Dasaiev, članski ekipi je trener Kujtim Morina priključil vratarja Maja Ungarja in nadarjenega levičarja Luko Smiljanca.

Tri nova imena

Tudi Sevničani so kadrovali. Glavi trener je ostal Matej Zakšek, jedro oz. ekipo lanske sezone so zadržali, ob tem pa dodali še tri imena s prvoligaškimi izkušnjami. Dres Sevnice so oblekli Marko Račič, Matevž Sodič in Denis Govekar.
„Zadnja dva tedna smo dobro trenirali, tudi udeležba na treningu je bila zadovoljiva. Menim, da smo kar nekaj stvari naredili,“ Zakšek pohvali svoje fante.

„Dobovec je spremenil ekipo, zato ni tako uigran, kot bi bil 7. krogu. Zato je morda dobro, da sedaj igramo z njimi. Spremembe pa je doživela tudi naša ekipa, tudi mi imamo še malce težav z uigranostjo. V prvem krogu nikoli ne veš, kje točno si. V petek bomo žal brez Uroša Martiča, Borut Žičkar pa je poškodovan. Zato ne bomo v popolni postavi, bomo pa dali vse od sebe,“ napoveduje Zakšek, ki si je v soboto ogledal Dobovec.

„Videlo se je, da premorejo dva vrhunska sidraša, večino žog je šlo na njiju, čeprav jih je Siliko dobro pokrival. Dobovec je nevaren tudi iz prekinitev, kjer je pri Kujtimu Morini vedno vrhunsko dodelano. Morda pa se jim pozna, da nimajo tako izrazitega dirigenta igre, kot so to imeli pred tem v vlogi Matoševića ali Turka,“ še dodaja Zakšek.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA