19.11.2020 | 1. SFL
Veseli se derbija, o katerem govori cela regija

Na Ptuju je letos zavel nov futsal veter, ki je na novo sestavljeni ekipi dal novega elana. A da bodo Ptujčani po sedmih krogih na vrhu oz. tik pod njim s popolnim izkupičkom, tega pa ni pričakoval nihče. Še več – Ptujčani v petek v tekmi meseca, srečanje bo od 20. ure dalje na ogled na spletni strani futsal.si, gostijo takisto neporaženi Dobovec. Prenos se začne ob 20. uri na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

Vrnil se je

„Seveda smo zadovoljni, predvsem pa pripravljeni. To je pravi derbi, o njem se govori po celi regiji,“ pravi trener Robert Grdović, ki se je letos vrnil v slovenski futsal, kjer je pred leti že deloval. Z Mariborčani je bil državni prvak in zmagovalec pokala Terme Olimia v sezoni 2016/2017. Tokrat vrh okuša s Ptujčani.

Kam sodijo?

„Vesel sem, ker smo tudi v torek, čeprav je bil pred tem premor, zabeležili novo zmago. Prvih nekaj minut smo imeli težave, potem pa potrdili svojo kvaliteto. Dobrepolje ni ravno merilo, a zmagati je treba. Ob tem nismo dobili nepotrebnih kartonov, ognili smo se poškodb, pripravljeni čakamo derbi,“ nadaljuje Grdović, ki ponovi že slišano – derbi bo primeren test, da vidijo, kam sodijo.
„Podobno sem rekel tudi proti Litiji, kjer pa smo dokazali, da se lahko kosamo z njo, če pride do polfinala. Petkova tekma z Dobovcem pa bo pokazala, ali smo sposobni za boj za vrh. Ob tem ne pozabimo: čas dela za nas, po treh ali šestih mesecih bomo še boljši,“ poudari Grdović.

Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.

Analizirali Dobovec

„Dobovec ima izvrsten kolektiv in izredne posameznike, ne bom izgubljal besed o njih, ker bi trajalo predolgo. Lep čas že igrajo skupaj, tako v klubu kot po turnirjih. Naša naloga je, da jim pariramo in izkoristimo nekaj pomanjkljivosti, ki jih vendar premorejo. Tu imam v mislih igro na postavljeno obrambo in protinapade,“ opozori Grdović, ki se zaveda, da bo treba v prvi vrsti ustaviti gostujočo igro „1:1“ in sidraša Kristjana Čujca in Luko Perića.

V taboru FC Hiša daril Ptuj so potrdili, da se v ekipo vračata Kevin Caf in Borut Ručna.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.01.2021 | 1. SFL
  V torek dve tekmi, prenos z Vrhnike
  Uvodoma se bosta ob 19. uri v Ljutomeru pomerila domači KMN Tomaž Šic bar in FK Dobovec, od 20. ure naprej pa vabljeni k spremljanju prenosa tekme na spletni strani www.futsal.si . Na Vrhniki se bosta srečali domači Siliko Vrhnika in KMN Oplast Kobarid.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  V 40. minuti do zasluženega napredovanja v ligi prvakov
  Dobovec bo tekmeca v osmini finala lige prvakov dobil v četrtek, 21.1., ko bo v Nyonu žreb. Osmina finala se igra med 16. in 21.2., o napredovanju na zaključni turnir pa odloča ena sama tekma.
 • 16.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec nocoj po osmino finale lige prvakov
  Trener Dobovca Kujtim Morina je vesel, ker ima na voljo optimalno zasedbo. V ekipi je po težki poškodbi svoje mesto spet zavzel motor moštva Rok Mordej.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx in Oplast do treh, Litija štela do devet
  V štirih tekmah 14. kroga so so se treh zmag veselili gostje, za edino domače slavje je poskrbel Tod Ciuha, ki je v 39. minuti priboril zmago Siliku proti Dobrepolju, ki ostaja še brez točke v 1. SFL.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na evropski izpit na Malti
  Luxol SA Futsal je vodilna ekipa malteške lige, odigrali so štiri kroge, v povprečju zmagujejo z rezultatom 11:1, minulo soboto so s 17:2 premagali Qormi Futsal. Vodilni klub otoške države Malte premore pet Brazilcev, Portugalca, Srba, Norvežana, Romuna in Gruzinca, tu pa so še domačini.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx na tekmo sezone, Oplast z novim vratarjem
  V Zagorju ŠD Mlinše gostijo KMN Bronx Škofije, Ptujčani pričakujejo Oplast, Sevnica Litijo, na Vrhniko prihaja Dobrepolje. Tekma v Ljutomeru bo v torek, saj je Dobovec že na poti na tekmo lige prvakov, ki ga čaka jutri.
 • 14.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec četrtič v Evropi
  Poleteli bodo na Malto, kjer jih v soboto čaka tekma šestnajstine finala futsal lige prvakov. Tekmec je Luxol SA Futsal, tekma se začne ob 18. uri, o napredovanju odloča ena tekma.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčanom tri točke, Lokovšek dosegel pet golov
  Prihodnji teden bo še druga preložena tekma 12. kroga. 19.1. se bosta na Vrhniki, takisto pred kamerami futsal.si, pomerila domači Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčane pred kamerami zanima le zmaga
  ŠD Mlinše in FC Hiša daril Ptuj se bosta nocoj v Zagorju pomerila za točke 1. SFL, to bo tekma 12. kroga. V mestu ob Savi bodo tudi kamere, prenos tekme pa od 20.00 naprej.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Leto 2021 začenjamo s prenosom iz Zagorja
  Jutri, v torek, je na sporedu preložena tekma 12. kroga, v Zagorju se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči FC Hiša daril Ptuj, tekmo pa boste od 20. ure naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

DELI NA