26.03.2020 | Futsal AA
Vesel, ker se lahko uči od Damirja Puškarja

V letošnji sezoni se je prvič na tuje podal tudi 24-letni vratar slovenske reprezentance Tjaž Lovrenčič, ki uspešno igra v 2. italijanski ligi. Tjaž je član kluba U.S. Saints Pagnano, ki v svoji skupini 2. lige zaseda 8. mesto v 14-članskem tekmovanju. Liga je zavoljo koronavirusa prekinjena, čas pa primeren, da se Tjaž ozre nazaj na odigrano in pokazano na tujem. O tem je spregovoril tudi v Futsal Magazinu!

Razlika je velika

Tjaž je bil sprva član Benedikta, še lani se je kalil v Mariboru, kamor ga je dal pripeljati tedanji trener vijoličastih Tomislav Horvat. Poleti pa je padla odločitev, da se Tjaž seli na tuje.
„Preskok je bil velik, a sem se hvala bogu vedno na to pripravljal. Vedno sem si želel. S pomočjo spleta okoliščin mi je uspelo, vse pa se je obrnilo meni v prid,“ Tjaž o tem, kako je prišel v Italijo. Začetki nikoli niso lahki, če si na tujem pa sploh.

Futsal Magazin 24/2020:

Vse v funkciji futsala

„Prve tedne je bilo malce težko glede jezika. A na srečo vsi v klubu govorijo angleško. Zdaj pa sem se tudi sam že naučil jezika,“ se pohvali Tjaž, ki v Italiji živi za futsal. Ob 10.30 ima prvi trening, praviloma gre za delo v fitnesu, da izboljša svojo fizično pripravljenost. Po kosilu je na vrsti počitek, ob 19.00 pa je že na poti v dvorano. „Uvodoma je ob pol osmih videoanaliza, od 20.30 dalje pa dve uri treninga,“ še doda Tjaž, ki je zbral 18 tekem v tej sezoni.

Praktično doma

Vmes je bil aktiven tudi v slovenski članski reprezentanci. V dresu članov se je v Mariboru pomeril z Italijo. „To je bilo posebno srečanje. Vrnil sem se v svoje domače kraje, na tribuni je bil večji del moje družine. Posebni občutki res... Vsekakor pa take tekme dajo še dodatno motivacijo!“ se Lovrenčič ozre na 3. december 2019, 1:2 je bilo za Italijo.

V dresu Slovenije U21 ima Tjaž 21 tekem, pri članih 15. „Vsi vemo, kaj pomeni biti del reprezentance. Že samo, da si tu in se učiš in napreduješ ob spremljanju Damirja Puškarja, je velika stvar. Vsi vemo, kaj v evropskem in svetovnem merilu pomeni Damir Puškar,“ še doda Tjaž.

Decembrsko presenečenje

Decembra so Tjaža v Italiji obiskali tudi njegovi navijači in podporniki iz Benedikta in okolice, ki so mu ob tej priliki predali dres in zastavo domače občine.

Tekst: Futsal.si
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.
 • 23.03.2020 | Futsal AA
  V minulem letu na tuje in v dres Slovenije
  „Mislim, da je bil odhod v Italijo prava odločitev,“ se danes Jeremy Bukovec ozira v poletje, ko je s pomočjo Kristjana Čujca prišel do kluba na Apeninskem polotoku. Prav Čujec je bil tisti, ki je obvestil Jeremyja, da se Italijani zanimajo zanj.
 • 20.03.2020 | Futsal AA
  Prilagodili tudi futsal koledar
  Evropska nogometna zveza Uefa je danes obelodanila, da so do nadaljnjega odpovedana vsa mednarodne futsal aktivnosti. Odpoved je Uefin odgovor na dogajanje okoli koronavirusa, ki je botroval prekinitvi državnih prvenstev.
 • 01.03.2020 | Futsal AA
  Nagrade za Tanjo, Jeremyja in Kristjana
  Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Obžalujejo zapravljeno priložnost na Češkem
  "Kake bodo spremembe v kadru, je težko reči. Glave se morajo ohladiti, starejši so pokazali, da so kakovostni in da se mladi lahko veliko od njih naučijo. Bo pa od njih odvisno, ali bodo nadaljevali ali ne. Puškar pa je eden od zlate generacije skupaj s še petimi, šestimi, ki so reprezentanco pripeljali na to raven," je nadaljeval Dobovičnik,
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Oslabljena Slovenija brez svetovnega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca je elitni krog kvalifikacij v Brnu končala z neodločenim izidom ter tako ne bo nastopila na zaključnem turnirju v Litvi. Po porazih z 1:3 proti Češki in 3:4 proti Kazahstanu so naši reprezentanti igrali z Romuni 4:4 (1:2).
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Dokler obstaja možnost
  „Stanje je zapleteno. Zavedamo se, da smo dolžniki, še posebej zaradi prve tekme, kjer so Čehi pokazali svoje kvalitete, mi pa jih nismo. Dokler obstaja le en odstotek možnosti, se bomo borili,“ napoveduje Žiga Čeh, ki je s soigralci pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika preučil konkurenco.
 • 04.02.2020 | Futsal AA
  Dober trening hrabri pred tekmo z Romuni
  Po dveh krogih Slovenija točke še nima, a jo dovolj visoka zmaga proti Romuniji (dva gola ali več) in zmaga Čehov proti Kazahstanu pelje v dodatne kvalifikacije.

DELI NA