28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov

Za svoj 3. naslov prvaka futsala pokala Terme Olimia se bodo borili tudi igralci ekipe Dobovec MB-Monting – še več, varovanci trenerja Kujtima Morine branijo lovoriko, ki so jo lani takisto v Podčetrtku osvojili proti Mariboru, predlani pa so bili kozli boljši od Litije. Tudi letos je jasno – ekipa trenerja Kujtima Morine je absolutni favorit finalnega turnirja.

Tudi v prenosu, vstopnice po 5 oziroma 3 evre

Vse tekme enega od vrhuncev sezone, 25. sezone pokala Terme Olimia, bodo vidne tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Finale bo v nedeljo, 1.3., ob 17.30. Vstopnica za dan turnirja stane 5 evrov (odrasli)/ 3 evre (otroci).

Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid (17.00) (videoprenos na www.nzs.si)
KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting (19.30) (videoprenos na www.nzs.si)

finale, 1.3.
zmagovalec para A – zmagovalec para B (17.30) (videoprenos na www.nzs.si)

:: Obvestilo tekmovalnega sektorja 021-020

Lestvica strelcev pokala Terme Olimia v sezoni 2019/2020:
Sebastijan Drobne (KMN Sevnica) 5
Denis Totošković (Dobovec MB-Monting) 4
Domen Krnc (KMN Sevnica) 4
Stefan Popović (FK Siliko) 4

Ne skrivajo

„Dobro smo se pripravili, na treningu so moji igralci pokazali pravo energijo. Tudi zato komaj čakamo, da se finalni turnir začne,“ trener Morina opiše razmere v taboru prvakov.

„Pripravljeni smo, naši cilji so javni. Želimo spet osvojiti pokalni naslov. Vemo, da ne bo lahko. Jasno nam je tudi, to sem igralcem spet povedal in poudaril, da nam ne bo nihče nič poklonil. Vsi bodo zelo motivirani proti nam. Vsega tega se zavedajo, igralci so v dobrem stanju, v takem pa čakamo polfinale,“ nadaljuje Morina.

Prva prepreka do 3. naslova pokalnega prvaka sliši na ime KMN Sevnica. Zasedbi sta se v tej sezoni merili dvakrat, 2:3 in 1:10 je bilo za Dobovec. Kljub dvema zmaga in dejstvu, da so Sevničani v spodnjem delu prvenstvene lestvice, jih Morina ceni in spoštuje, ničesar pa hrvaški trener na klopi Dobovca ne prepušča naključju.

Čakajo presenečenje

„V prvi vrsti se moramo zavedati, da sta to dve različni ekipi: Sevnica v prvem in Sevnica v drugem delu sezone. V nadaljevanju prvenstva 1. SFL so dvignili svojo formo. So ekipa, ki zna igrati futsal. V ekipi imajo nekaj dobrih posameznikov. Kot pa sem uspel zaslediti v napovedi tekme, pa za nas pripravljajo tudi presenečenje. Vse bomo naredili, da jih ustavimo in se uvrstimo v polfinale,“ sporoča Morina v Sevnico, odkoder pa so v minulih dneh prihajale številne besede hvale na račun državnih in pokalnih prvakov.

„Naši igralci so si z igrami tako doma kot v ligi prvakov, kjer smo bili celo šesti v Evropi, to tudi zaslužili. Hvala Mitji Jontezu za vse pohvale, a ne želimo zaspati na lovorikah. Pred nami je del sezone, ko se osvajajo naslovi,“ je jasen Morina, ki priznava, da je zanj in ekipo vsaka tekma pritisk, ki pa si ga ustvarjajo sami – v želji, da zmagujejo in osvajajo. „Ni me strah tekem, imam karakterne in kvalitetne igralce, ki so se zavedali, kam in za kaj prihajajo v ekipo Dobovca. Zelo smo motivirani, dobro pripravljeni in spet lačni dokazovanja!“ še izvemo od sogovornika.

Verjame v vse igralce

V dresu Dobovca ne bo Roka Mordeja. Kapetan okreva po poškodbi kolena. „Vsi vemo, kdo je Rok. Z njim od samega začetka sestavljam ekipo. Zgodilo se je, kar se pač je. Ni časa za jokanje. Cenim in spoštujem vse moje igralce. Prepričan sem, da najdemo način, kako zapolniti vrzel zaovljo poškodbe Roka Mordeja,“ še doda Morina, ki za konec pusti sporočilo za vse ljubitelje futsala: „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“

Pot Dobovca do polfinala

Pokal Terme Olimia v sezoni 2019/2020, četrtfinale, 2. tekma, 15.1.
FC Litija – Dobovec MB-Monting 0:10 (0:5)
 0:1 Duščak (1.), 0:2 Turk (13.), 0:3 Duščak (15.), 0:4 Totošković (15.), 0:5 Totošković (19.), 0:6 Totošković (25.), 0:7 Turk (25.), 0:8 Čujec (29.), 0:9 Totošković (34.), 0:10 Čeh (34.)

Pokal Terme Olimia v sezoni 2019/2020, četrtfinale, 1. tekma, 13.12.
Dobovec MB-Monting – FC Litija 6:1 (1:1)
1:0 Fetić (4.), 1:1 Ručna (6.), 2:1 Matošević (21.), 3:1 Čujec (26.), 4:1 Matošević (28.), 5:1 Čujec (30.), 6:1 Čeh (35.)

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
    Na poti do naslova niso prejeli gola
    "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
  • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
    Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
    Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
  • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
    Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
    Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
  • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
    Oplast in Dobovec finalista pokala
    Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
  • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
    V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
    Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
  • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
    Oplast se spogleduje z novim naslovom
    Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
  • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
    Vrhničanom so zrasle ambicije
    „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.
  • 26.02.2020 | Pokal Terme Olimia
    Proti prvaku iščejo svojo priložnost
    Sevničani so leta 2017 in 2015 igrali polfinale pokala Terme Olimia, enkrat so priznali premoč Mariboru, drugič Dobovcu. Leta 2014 so bili Sevničani finalisti, naslova se je veselila Litija. „Veseli in ponosni smo, ker smo spet med elito, to je eden od vrhuncev sezone,“ pove trener Sevničanov Mitja Jontez.
  • 24.02.2020 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju finalnega turnirja v Podčetrtku
    Polfinale so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Vse tekme enega od vrhuncev sezone, 25. sezone pokala Terme Olimia, tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Finale bo v nedeljo, 1.3., ob 17.30.

DELI NA