27.09.2023 | 1. SFL
V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron

V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
The Nutrition Extrem – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Spremenjena ekipa

Domačo vrsto škofjotov, ki so bili lani polfinalisti pokala Terme Olimpia in 1. SFL, bo še tretjo sezono zapored vodil trener Damir Pertič. Ekipa je doživela nekaj kadrovskih sprememb. Nik Zajc, dosedanji kapetan, je prekinil kariero. Na Vrhniko se je preselil Benjamin Tušar. Novinci v ekipi so hrvaški igralci Nikola Prelčec, Srđan Lolić in Goran Urošević ter domačin Matija Tonejc.

„Želimo si polne dvorane. Želimo si, da bi bila publika naš 6. igralec. Naša naloga pa je, da se ji oddolžimo z maksimalno angažiranostjo in borbenostjo na vsaki tekmi. Da obnovljen parket vržemo v zrak,“ začne najavo sezone trener Damir Pertič. „Meteorplast je ob Dobovcu edina ekipa, ki je v zadnjih letih nismo premagali. Da nam uspe, se moramo znebiti črnih minut, ko prejemamo preveč golov. Izkoristiti moramo naše priložnosti in tudi s fanatično borbenostjo nadomestiti določene pomanjkljivosti,“ nadaljuje Pertič, ki bo imel tokrat prvič praktično ekipo v skoraj popolni postavi.

Brez kompliciranja

„Fantom želim pokazati, da se da uspeti z enostavnim futsalom. Ne rabimo kompliciranja. Tudi z eno podajo, pa to ni nabijanje žoge, lahko pridemo do zaključkov. Ni toliko problem to, da smo v lanski sezoni prejeli toliko golov. Bolj je problem, da smo fokusirani na prave stvari – na obrambo, še bolj na kolektivno branjenje. Moja naloga je, da igralcem pomagam, da bodo med igro sprejemali boljše odločitve. Od mladih igralcev pa pričakujem, da sprejmejo še več odgovornosti,“ poudari Pertič, ki je v svoj kader dodal še eno ime – to je izkušeni Nikola Prelčec, ki je nazadnje igral v Puli, z njo tudi v ligi prvakov, kjer je zabil gol Anderlechtu.

„Naj se sezona začne. Vabim pa vse gledalce v prenovljeno športno dvorano Burja,“ zaključi Pertič.

Tudi Ljutomerčani doživeli spremembe

Tudi KMN Meteorplast Šic bar je doživel nekaj kadrovskih sprememb. Trener je ostal hrvaški strokovnjak Robert Grdović, ki je ostal brez Denisa Kneževiča in Thomasa Pihlerja, odšla sta tudi Toni Kovše in Mike Gosnik. Ljutomerčani so se pred začetkom sezone tudi okrepili. S Hrvaške se je v Slovenijo preselil Ante Matan, dres ekipe sta oblekla mladinska reprezentanta Vid Kos in Lovro Trdin, novinec je tudi Tim Lipovšek, ki je nazadnje igral za ŠD Mlinše. Minulo soboto je Meteorplast ŠIC bar odigral zadnjo pripravljalno tekmo. Na Reki se je pomeril s hrvaškim ligašem, za katerega igra med drugim nekdanji slovenski reprezentant Alen Fetić. Gostitelji so slavili s 6:3 (4:2), vse tri zadetke za ljutomersko ekipo, ki je nastopila brez Roka Šnofla, Anteja Matana in Tima Lipovška, pa je dosegel Adrijan Trstenjak.

Petkova tekma bo ponovitev zadnjega boja za bron v 1. SFL, ko so se na koncu veselili Ljutormerčani.

Po tri točke

„Gre za tretje in četrtouvrščeno ekipo minule sezone. Obe ekipi sta doživeli nekaj sprememb. Naša ekipa je nekoliko mlajša. Upam, da smo se v mesecu in pol, kljub temu, da so imeli igralci veliko obvez v reprezentancah, uspeli pripraviti. Sigurno je, da bodo gostitelji v novi dvorani lačni zmage, ampak mi smo v minuli sezoni osvojili končno 3. mesto, zato se nadejamo zanimivi tekmi, zanimajo pa nas tri točke,“ je pred odhodom na Primorsko dejal trener Meteorplasta ŠIC bara Robert Grdović.

Optimističen je tudi kapetan ekipe Matic Goznik: „Nestrpno pričakujemo prvo tekmo. Zdaj smo se dober mesec pripravljali, odigrali tri prijateljske tekme. Zdaj gremo res z velikimi pričakovanji na gostovanje v Škofije, kjer pričakujemo tri točke.“

V prvi tretjini prvenstva bo Meteorplast ŠIC bar nastopal brez Šnofla, ki bo imel ta petek operativni poseg na čeljusti in ga nato čaka nekajtedensko okrevanje.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA