27.09.2023 | 1. SFL
V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron

V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
The Nutrition Extrem – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Spremenjena ekipa

Domačo vrsto škofjotov, ki so bili lani polfinalisti pokala Terme Olimpia in 1. SFL, bo še tretjo sezono zapored vodil trener Damir Pertič. Ekipa je doživela nekaj kadrovskih sprememb. Nik Zajc, dosedanji kapetan, je prekinil kariero. Na Vrhniko se je preselil Benjamin Tušar. Novinci v ekipi so hrvaški igralci Nikola Prelčec, Srđan Lolić in Goran Urošević ter domačin Matija Tonejc.

„Želimo si polne dvorane. Želimo si, da bi bila publika naš 6. igralec. Naša naloga pa je, da se ji oddolžimo z maksimalno angažiranostjo in borbenostjo na vsaki tekmi. Da obnovljen parket vržemo v zrak,“ začne najavo sezone trener Damir Pertič. „Meteorplast je ob Dobovcu edina ekipa, ki je v zadnjih letih nismo premagali. Da nam uspe, se moramo znebiti črnih minut, ko prejemamo preveč golov. Izkoristiti moramo naše priložnosti in tudi s fanatično borbenostjo nadomestiti določene pomanjkljivosti,“ nadaljuje Pertič, ki bo imel tokrat prvič praktično ekipo v skoraj popolni postavi.

Brez kompliciranja

„Fantom želim pokazati, da se da uspeti z enostavnim futsalom. Ne rabimo kompliciranja. Tudi z eno podajo, pa to ni nabijanje žoge, lahko pridemo do zaključkov. Ni toliko problem to, da smo v lanski sezoni prejeli toliko golov. Bolj je problem, da smo fokusirani na prave stvari – na obrambo, še bolj na kolektivno branjenje. Moja naloga je, da igralcem pomagam, da bodo med igro sprejemali boljše odločitve. Od mladih igralcev pa pričakujem, da sprejmejo še več odgovornosti,“ poudari Pertič, ki je v svoj kader dodal še eno ime – to je izkušeni Nikola Prelčec, ki je nazadnje igral v Puli, z njo tudi v ligi prvakov, kjer je zabil gol Anderlechtu.

„Naj se sezona začne. Vabim pa vse gledalce v prenovljeno športno dvorano Burja,“ zaključi Pertič.

Tudi Ljutomerčani doživeli spremembe

Tudi KMN Meteorplast Šic bar je doživel nekaj kadrovskih sprememb. Trener je ostal hrvaški strokovnjak Robert Grdović, ki je ostal brez Denisa Kneževiča in Thomasa Pihlerja, odšla sta tudi Toni Kovše in Mike Gosnik. Ljutomerčani so se pred začetkom sezone tudi okrepili. S Hrvaške se je v Slovenijo preselil Ante Matan, dres ekipe sta oblekla mladinska reprezentanta Vid Kos in Lovro Trdin, novinec je tudi Tim Lipovšek, ki je nazadnje igral za ŠD Mlinše. Minulo soboto je Meteorplast ŠIC bar odigral zadnjo pripravljalno tekmo. Na Reki se je pomeril s hrvaškim ligašem, za katerega igra med drugim nekdanji slovenski reprezentant Alen Fetić. Gostitelji so slavili s 6:3 (4:2), vse tri zadetke za ljutomersko ekipo, ki je nastopila brez Roka Šnofla, Anteja Matana in Tima Lipovška, pa je dosegel Adrijan Trstenjak.

Petkova tekma bo ponovitev zadnjega boja za bron v 1. SFL, ko so se na koncu veselili Ljutormerčani.

Po tri točke

„Gre za tretje in četrtouvrščeno ekipo minule sezone. Obe ekipi sta doživeli nekaj sprememb. Naša ekipa je nekoliko mlajša. Upam, da smo se v mesecu in pol, kljub temu, da so imeli igralci veliko obvez v reprezentancah, uspeli pripraviti. Sigurno je, da bodo gostitelji v novi dvorani lačni zmage, ampak mi smo v minuli sezoni osvojili končno 3. mesto, zato se nadejamo zanimivi tekmi, zanimajo pa nas tri točke,“ je pred odhodom na Primorsko dejal trener Meteorplasta ŠIC bara Robert Grdović.

Optimističen je tudi kapetan ekipe Matic Goznik: „Nestrpno pričakujemo prvo tekmo. Zdaj smo se dober mesec pripravljali, odigrali tri prijateljske tekme. Zdaj gremo res z velikimi pričakovanji na gostovanje v Škofije, kjer pričakujemo tri točke.“

V prvi tretjini prvenstva bo Meteorplast ŠIC bar nastopal brez Šnofla, ki bo imel ta petek operativni poseg na čeljusti in ga nato čaka nekajtedensko okrevanje.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA