11.10.2023 | 1. SFL
V petek prva tekma meseca

V 2. krogu 1. SFL bodo na sporedu tekme v Sevnici, Ljutomerju, na Škofijah in v Kobaridu, kjer bo igrana tekma meseca. Tekmo med Oplastom in Dobovcem si boste lahko ogledali v neposrednem spletnem prenosu na Futsal.si.

1.SFL, 2. krog, 13.10.
KMN Sevnica – The Nutrition Extrem (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na Futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)

Čujec

Oplast je v prestopnem roku okrepil ekipo: prišla sta Kristjan Čujec in Marko Mohorič. Ambicije ekipe iz Posočja so zrasle. Po tekmi na Vrhniki in prepričljivi zmagi s 4:2 proti Siliku pa sploh. Pričakovati je, da bo dvorana v Kobaridu v petek nabito polna. To bo derbi, hkrati pa ljubitelji futsala v Posočju ne bodo zamudili priložnosti, da na delu vidijo Kristjana Čujca, ki je po 12 letih spet oblekel dres ekipe iz Posočja. Leta 2011 je bil nazadnje član tolminskega Puntarja, zdaj je spet takorekoč doma – v Posočju.

„Prva tekma je pokazala, da delamo v pravo smer. A to je bila šele prva tekma. Sedaj sledi druga, a prva doma. Upam in želim si, da bi z rezultatom z Vrhnike napolnili domačo dvorano, to si ekipa zasluži. Želim si, da se po najboljših močeh zoperstavimo Dobovcu,“ začne napoved petkove tekme trener Oplasta Matej Kavčič.

Mentaliteta

„Dobovec sem si ogledal. Lahko rečem, da so doživeli igralske spremembe, a mentaliteta se ni menjala. Ta je bila in ostala zmagovalna. Zanima jih je le to, da so najboljši. Pa naj bo na drugi strani Sevnica, Siliko ali Oplast. Vem, da bomo v petek doma gostili izredno agresivno ekipo Dobovca. Tu bomo morali biti zelo previdni. Čim manj napak smemo narediti. Sicer bo Dobovec dosegal lahke gole,“ Kavčič o novem Dobovcu, ki je v sezono vstopil z devetimi novinci v ekipi, porazom v superpokalu in prepričljivo zmago v 1. krogu 1. SFL.

„Da bi pregoreli v želji, se ne bojim. Dovolj smo izkušeni, da to ne bi smelo biti težava. Pred nami je šele 2. krog 1. SFL. Predvsem želim, da to tekmo izkoristimo, da sami sebi dokažemo, da bomo letos igrali vidno vlogo. Pa da bi bila naša igra s čim manj nihanji. Motiv in pristop ne bosta problem. Prihaja Dobovec, zadnja leta serijski prvak,“ še dodaja Kavčič.

Aprila 2015

Dobovec se je vedno rad vračal v Posočje. Na dvorano v Kobaridu klub iz Obsotelja vežejo lepi spomini. Konec aprila, 24.4., 2015, je Dobovec tu prvič postal državni prvak. Oplast so ugnali s 3:0 v zmagah, na zadnji tekmi s 5:2 po 6-metrovkah. Od tedanje ekipe igrata še dva: Niko Cesarec in Marko Peček, Rok Mordej pa je pomočnik trenerja in predsednika kluba, ki je danes pri šestih naslovih državnega prvaka.

Dobovec je nocoj zbral ekipo – glavni trener Kujtim Morina je bil kot pomočnik vključen v delo hrvaške članske reprezentance, trojec Marko Peček, Klemen Duščak, Žiga Čeh, pa je igral za Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. „Verjamem, da je ekipa, ki je bila, pod taktirko Roka Mordeja dobro trenirala. Ne odhajamo ravno v najboljšem trenutku v Kobarid k Oplastu, ki je v naletu,“ se zahtevnosti prvega gostovanja v sezoni zaveda hrvaški trener Kujtim Morina.

Ko je Čujec na drugi strani

„Oplast je spremenjen. Da gre na njih resno računati, so dokazali v 1. krogu, ko so gostovali na Vrhniki in premagali Siliko. Verjamem, da je v Kobaridu dobra atmosfera, dobra energija – taki pa nas čakajo v petek,“ nadaljuje Morina.

Prvo ime Oplasta je zagotovo Kristjan Čujec (v dresu Dobovca je v 1. SFL zbral 130 nastopov, dosegel je kar 142 golov!), ki je z Morino sodeloval skoraj celo desetletje – začenši že v zagrebškem Nacionalu. „Bo kar malce čudno, ko bo tokrat na drugi strani. Se pa vidi, to smo opazili že v pripravi na tekmo, da je Oplast s Čujcem dobil novo energijo. Prihod Kristjana je spravil na noge cel klub, ekipo,“ poudari Morina, ki je opazil, da ima Čujec po novem spremenjeno igralno mesto.

„Videl sem, da ga koristijo na zadnjem igralcu. Vprašanje je, ali bo tudi v petek tako. Vemo pa, da je Čujec igralec, ki želi zmagovati, tudi v petek bo hotel zmagati. Tudi na tak način je vzornik in mentor vsem v ekipi, soigralce pa dela boljše,“ spoštljivo zaključi Morina o Kristjanu Čujcu. Ob tem velja izpostaviti, da je na prvem letošnjem gostovanju Oplasta na Vrhniki blestel vratar Nik Logar.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA