11.10.2023 | 1. SFL
V petek prva tekma meseca

V 2. krogu 1. SFL bodo na sporedu tekme v Sevnici, Ljutomerju, na Škofijah in v Kobaridu, kjer bo igrana tekma meseca. Tekmo med Oplastom in Dobovcem si boste lahko ogledali v neposrednem spletnem prenosu na Futsal.si.

1.SFL, 2. krog, 13.10.
KMN Sevnica – The Nutrition Extrem (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na Futsal.si)
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)

Čujec

Oplast je v prestopnem roku okrepil ekipo: prišla sta Kristjan Čujec in Marko Mohorič. Ambicije ekipe iz Posočja so zrasle. Po tekmi na Vrhniki in prepričljivi zmagi s 4:2 proti Siliku pa sploh. Pričakovati je, da bo dvorana v Kobaridu v petek nabito polna. To bo derbi, hkrati pa ljubitelji futsala v Posočju ne bodo zamudili priložnosti, da na delu vidijo Kristjana Čujca, ki je po 12 letih spet oblekel dres ekipe iz Posočja. Leta 2011 je bil nazadnje član tolminskega Puntarja, zdaj je spet takorekoč doma – v Posočju.

„Prva tekma je pokazala, da delamo v pravo smer. A to je bila šele prva tekma. Sedaj sledi druga, a prva doma. Upam in želim si, da bi z rezultatom z Vrhnike napolnili domačo dvorano, to si ekipa zasluži. Želim si, da se po najboljših močeh zoperstavimo Dobovcu,“ začne napoved petkove tekme trener Oplasta Matej Kavčič.

Mentaliteta

„Dobovec sem si ogledal. Lahko rečem, da so doživeli igralske spremembe, a mentaliteta se ni menjala. Ta je bila in ostala zmagovalna. Zanima jih je le to, da so najboljši. Pa naj bo na drugi strani Sevnica, Siliko ali Oplast. Vem, da bomo v petek doma gostili izredno agresivno ekipo Dobovca. Tu bomo morali biti zelo previdni. Čim manj napak smemo narediti. Sicer bo Dobovec dosegal lahke gole,“ Kavčič o novem Dobovcu, ki je v sezono vstopil z devetimi novinci v ekipi, porazom v superpokalu in prepričljivo zmago v 1. krogu 1. SFL.

„Da bi pregoreli v želji, se ne bojim. Dovolj smo izkušeni, da to ne bi smelo biti težava. Pred nami je šele 2. krog 1. SFL. Predvsem želim, da to tekmo izkoristimo, da sami sebi dokažemo, da bomo letos igrali vidno vlogo. Pa da bi bila naša igra s čim manj nihanji. Motiv in pristop ne bosta problem. Prihaja Dobovec, zadnja leta serijski prvak,“ še dodaja Kavčič.

Aprila 2015

Dobovec se je vedno rad vračal v Posočje. Na dvorano v Kobaridu klub iz Obsotelja vežejo lepi spomini. Konec aprila, 24.4., 2015, je Dobovec tu prvič postal državni prvak. Oplast so ugnali s 3:0 v zmagah, na zadnji tekmi s 5:2 po 6-metrovkah. Od tedanje ekipe igrata še dva: Niko Cesarec in Marko Peček, Rok Mordej pa je pomočnik trenerja in predsednika kluba, ki je danes pri šestih naslovih državnega prvaka.

Dobovec je nocoj zbral ekipo – glavni trener Kujtim Morina je bil kot pomočnik vključen v delo hrvaške članske reprezentance, trojec Marko Peček, Klemen Duščak, Žiga Čeh, pa je igral za Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. „Verjamem, da je ekipa, ki je bila, pod taktirko Roka Mordeja dobro trenirala. Ne odhajamo ravno v najboljšem trenutku v Kobarid k Oplastu, ki je v naletu,“ se zahtevnosti prvega gostovanja v sezoni zaveda hrvaški trener Kujtim Morina.

Ko je Čujec na drugi strani

„Oplast je spremenjen. Da gre na njih resno računati, so dokazali v 1. krogu, ko so gostovali na Vrhniki in premagali Siliko. Verjamem, da je v Kobaridu dobra atmosfera, dobra energija – taki pa nas čakajo v petek,“ nadaljuje Morina.

Prvo ime Oplasta je zagotovo Kristjan Čujec (v dresu Dobovca je v 1. SFL zbral 130 nastopov, dosegel je kar 142 golov!), ki je z Morino sodeloval skoraj celo desetletje – začenši že v zagrebškem Nacionalu. „Bo kar malce čudno, ko bo tokrat na drugi strani. Se pa vidi, to smo opazili že v pripravi na tekmo, da je Oplast s Čujcem dobil novo energijo. Prihod Kristjana je spravil na noge cel klub, ekipo,“ poudari Morina, ki je opazil, da ima Čujec po novem spremenjeno igralno mesto.

„Videl sem, da ga koristijo na zadnjem igralcu. Vprašanje je, ali bo tudi v petek tako. Vemo pa, da je Čujec igralec, ki želi zmagovati, tudi v petek bo hotel zmagati. Tudi na tak način je vzornik in mentor vsem v ekipi, soigralce pa dela boljše,“ spoštljivo zaključi Morina o Kristjanu Čujcu. Ob tem velja izpostaviti, da je na prvem letošnjem gostovanju Oplasta na Vrhniki blestel vratar Nik Logar.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA