V novi sezoni tudi s selekcijo U15

Ekipa Futsal Olimpije je novi državni prvak v kategoriji tekmovanje mladih U13. V finalu so bili varovanci trenerja Hajra Rizvića v dveh tekmah boljši od Dobovca, 8:4 in 11:2 je bilo. Bron je pripadel KMN Slovenske gorice, ki je bil v skupnem seštevku srečanj boljši od NK Ribnica.

Pozitivni učinki futsala

„Futsal sezona 2019/2020 je za naše igralce dodatna aktivnost v planerju ter programu dela za razvoj igralca za NK Olimpijo po programu dela. Zato smo futsal prvenstvo U13 uvrstili v sezonski planer ter kombinirali vikende futsala in nogometa. Naši igralci so napredovali tudi v futsalu, ker imajo zelo dobro tehnično znanje in so v kvalitetnem programu treninga v klubu,“ nadaljuje Rizvić, ki dodaja: „Pozitivna stran futsala je, da je igra hitra, dinamična, veliko je situacij „1:1“, zahteva se hitra reakcija, to pa je naš vsakodnevni trening v klubu. Potem naši igralec pridejo na futsal tekmo in uživajo, “ pove trener Rizvić, ki je skupaj s Klemnom Avbljem poskrbel za reogranizacijo Nogometne šole NK Olimpija.

„Naslov nam pomeni veliko. To je tudi vzpodbuda novim generacijam, da ponovijo. Tudi v nogometni šoli Olimpija je naslov nekaj novega in potrdilo dobrega dela ter delo predvsem po začrtani poti, viziji in doseganju ciljev,“ še doda naš sogovornik, ki se dodatne tudi finalne tekme v Rogatcu: „Pohvala organizatorju za organizacijo povratne tekme in organizirani domači navijaški skupini. Na terenu na tekmi pa je prevladala velika razlika v kvaliteti in širini te kvalitete tudi na klopi. Igralci so bili cel teden samo na treningih futsala, dan pred tekmo so bili skupaj, zjutraj smo se zbrali v Tivoliju, po treningu je sledilo kosilo, sprehod in pot v Rogatec. Ničesar nismo prepustili naključju, ker tudi to je proces učenja igralca, da čuti pritisk od jutra do tekme ter prikaz, kako se ta dan preživi, ker mogoče jim je to prvič in zadnjič priprava na finale za prvaka države. To smo ji tudi na redni tedenski učilnici razložili.“

#PoPlanu

Ob tem pa Rizvić še doda, da ostajajo zvesti svoji poti in viziji #poplanu. Vse mlajše selekcije v nogometni šoli Olimpija od U9 do U13 bodo še naprej igrale tudi futsal. V novi sezoni pa bodo naredili še korak naprej – ustanovljena bo tudi selekcija Futsal Olimpija U15. „Z razvojem futsala v Ljubljani ne prehitevamo, ker v prvi fazi razvijamo do 15. leta igralce za Olimpijo, potem za partner klube Interblock, Šmartno in vse ostale ljubljanske klube, pri U15 pa se lahko vsi igralci iz Ljubljane vrnejo nazaj iz nogometa in zaigrajo futsal v dresu Olimpije,“ še sklene Rizvić.

Tekst: D.P.
Foto: Futsal Olimpija

SORODNE NOVICE

 • 19.03.2020 | Državne futsal lige
  Ženski futsal naredil korak naprej
  „Ženski futsal se razvija,“ nadaljuje Tanja, ki pohvali obe ekipi novink – ŠD Košano in KMN Sevnico. „Košana je iz tekme v tekmo boljša. Sevnica pa premore zelo dobro ekipo, v to ligo pa so prinesli nekaj novega! Za novinke igrajo odlično, predvsem pa premorejo izvrsten, kar ubijalski protinapad. Dragico Stipič poznam že vrsto let, je vrhunska igralka, ki jo futsal potrebuje,“ dodaja Tanja.
 • 09.03.2020 | Državne futsal lige
  Olimpiji zlato, Dobovec srebrn
  Bron je pripadel KMN Slovenske gorice, ki je bil v skupnem seštevku srečanj boljši od NK Ribnica.
 • 08.03.2020 | Državne futsal lige
  Suveren začetek polfinala za ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice
  Tudi vrsta ŽNK Celje je prišla do visoke zmage na prvi polfinalni tekmi. Varovanke dvojca Andreja Prek&Drago Adamič so z 10:0 porazile Vrhničanke, tri gole je dosegla Klementina Mavhar.
 • 06.03.2020 | Državne futsal lige
  O prvaku v petek trinajstega
  Vodilni klub lige ŠD Mlinše je v tokratnem krogu gostoval v Mariboru in s 5:7 slavil proti KMN Miklavž TBS team24. Ekipa iz Zasavja je v 30. minuti vodila 1:6, z dvema goloma se je izkazal Jure Mezek.
 • 29.02.2020 | Državne futsal lige
  Mlinše v 2. polčasu potrdile zmago
  V 2. SFL sta do konca ostala še dva kroga tekmovanja. Vodilni FK Dobrepolje ima 45 točk (do konca igra še eno tekmo), drugouvrščene Mlinše so pri 44 točkah, do konca lige pa imajo še dve tekmi.
 • 22.02.2020 | Državne futsal lige
  Po 18. krogu brez sprememb
  ŠD Mlinše tudi po gostovanju pri KMN Meteorplastu ostaja vodilna ekipa 2. SFL. Zasedba trenerja Gregorja Cegljerja ima 44 točk, prvi zasledovalec FK Dobrepolje pa 42. Do konca sezone so še trije krogi.
 • 22.02.2020 | Državne futsal lige
  Za naslov U13, uvodne tekme v ligi za prvaka U15 in U17
  Danes začenjamo pri najmlajših. S tekmo med Futsal Olimpijo in Futsal klub Dobovec se začenja finale v tekmovanju mladih U13. Uvodna tekma je v Ljubljani, povratna v Rogaški Slatini. Za bron se merita NK Ribnica in KMN Slovenske gorice.
 • 15.02.2020 | Državne futsal lige
  Mlinše skočile na vrh
  Tako so Mlinše tudi izkoristile poraz Dobrepolja, ki je bilo vodilno pred tem krogom. Zdaj imajo Mlinše 41 točk, Dobrepolje 39. Do konca so še štirje krogi.
 • 10.02.2020 | Državne futsal lige
  Prvakinje do 9. zmage, remi v Celju
  Ekipe Ženske futsal lige so odigrale tekme 13. kroga, igralo se je v Voličini in v Celju. Do zmag prvakinje, v Celju pa remi

DELI NA