03.08.2022 | 1. SFL
V novi sezoni enota treninga več

Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.

Gašper, Marko in Nejc

„Članska ekipa je sestavljena. Spet po željah in standardih, ki se jih držimo. Pripeljali smo Gašperja Trdina in Marka Bjelčeviča, najbolj pomembno pa je, da smo v ekipo vrnili Nejca Berzelaka. Ko smo lani ob koncu sezone igrali z na papirju boljšimi ekipami, bi moral biti naš golman najboljši mož v naši ekipi. To ni bilo, zato smo iskali rešitev, za nameček smo še zaostrili konkurenco,“ pove Simeunovič.

„Gašper Trdin je bil moja velika želja že dve leti, pozorno ga spremljam. Vesel sem, ker smo se uspeli domeniti. Vem, da ni lahko. Je otrok ŠD Mlinše, s katerimi imamo dobre in korektne odnose. Gre za levičarja, ki jih v naši ekipi manjka. Dodali smo tudi Marka Bjelčeviča, ki je prav tako levičar. Tudi njega poznam dobro, bil je tudi pri meni v reprezentanci,“ pojasni Simeunovič, ki si želi, da oba izkoristita ponujeno priložnost, minute, ki jih bosta dobila.

Na Vrhniki v Siliku s pripravami začnejo 22. avgusta. „Prvi teden bodo delali z našim trenerjem Nedeljkom Lipovcem iz Prave vadbe, potem se selimo v dvorano, za tem pa že sledi tekma superpokala. Tudi lani smo začeli kot zadnji, a imeli najboljši začetek sezone. Razlogi? Delali bomo strnjeno vsak dan. Poleg tega je treba vedeti, vsi igralci igrajo lige, turnirje, kar 80% igralcev je boljše pripravljeno kot pa med sezono. Prav ta energija, agresija, ki so jo igralci prinesli iz aktivnega igranja turnirjev in lig se je prenesla v našo člansko ekipo, ki je na uvodu v sezono navduševala. Potem nas je malce zmanjkalo,“ nadaljuje trener Vrhničanov, ki ima rešitev tudi za to:

Enota treninga več na teden

„Lani smo delali dva treninga na teden v dvorani, enega pa s trenerjem Nedeljkom. Letos gremo korak naprej. Dodajamo enoto treninga na teden več, namesto dveh enot treninga z žogo bomo imeli zdaj tri, kar med sezono nanese 40 enot treninga več. To pa je ključno za mlado ekipo, ki rabi trening, da se učijo in napredujejo,“ strateško razmišlja Simeunovič, ki mu bosta še naprej pomagala Almir Begić in Rok Železnik.

Ko klub živi celo leto

Na Vrhniki so dodali še eno selekcijo v mladinskem pogonu, po novem se bodo merili tudi s fanti v kategoriji U15. „Organizirali smo tudi poletni kamp, predvsem pa je bistveno, da klub na vseh ravneh živi celo leto. Da smo aktivni. Okrepili bomo delo po šolah in še naprej težili k ustvarjanju ter produkciji domačih igralcev,“ sklene trener Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA