23.03.2020 | Futsal AA
V minulem letu na tuje in v dres Slovenije

V tej sezoni se je na mednarodni klubski sceni preizkusil tudi 19-letni Jeremy Bukovec, ki je uspešno igral za Buldog TNT Lucrezia, ki si je v lanski sezoni zagotovila nastop v italijanski Serie A2. Klub se nahaja v mestu Lucrezia, ki je na pol poti med Ancono in Riminijem. „Od 4. marca sem doma. Sprva so odpovedali dva kroga, potem pa je padla odločitev, da se do 3. aprila ne bo igralo. Dobili smo dovoljenje, da se vrnemo domov,“ nam je povedal Bukovec, ki priznava, da zelo pogreša futsal. Da nekako ohranja nivo forme, vadi sam, v stiku pa je tudi z nekaj soigralci iz italijanskega kluba.

Pomagal je Čujec

„Mislim, da je bil odhod v Italijo prava odločitev,“ se danes Jeremy Bukovec ozira v poletje, ko je s pomočjo Kristjana Čujca prišel do kluba na Apeninskem polotoku. Prav Čujec je bil tisti, ki je obvestil Jeremyja, da se Italijani zanimajo zanj. Jeremy se ni dal prositi, izziv je sprejel z obema rokama.

Pozitivna ocena

„Videl sem, kako se v tujini dela. Predvsem pa na tujem velja tudi to, da imajo klubi zelo zahtevne priprave na sezono, poleg tega pa si primoran, da vedno igraš dobro. Preprosto moraš,“ Jeremy opiše novosti, s katerimi se je soočil in dobro reagiral. „S prvo sezono sem lahko zadovoljen, v prvem delu sem igral še več. V nadaljevanju sezone je bilo minut zaradi poškodbe in kazni nekaj manj,“ pove Bukovec, ki je lani jeseni debitiral tudi za člansko reprezentanco.

„Sprva sem bil med rezervami, potem je prišlo do nekaj odpovedi, poklicali so me. Bil sem presenečen, a zelo vesel. To vabilo je pomemben signal za mojo kariero. V reprezentanci sem se veliko naučil, predvsem pa videl, kako so vsi motivirani. V ekipi vlada dobro vzdušje,“ je povedal Bukovec, ki je ob tem spremljal na delu mojstre, še najbolj pa Kristjana Čujca, s katerim si praviloma delita minute na igralnem mestu. „Kristjan je eden najboljših igralcev v Evropi, vsak nasvet prav pride,“ ne skriva hvaležnosti Jeremy, ki je bil pred tremi tedni nagrajen z lovoriko naj igralec v kategoriji U21 za minulo koledarsko leto. „Tega res nisem pričakoval. Zagotovo bi si še kdo drug zaslužil to priznanje, sem pa ga vesel. Hkrati pa je znamenje, da delam v pravo smer!“ sklene Bukovec.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.
 • 26.03.2020 | Futsal AA
  Vesel, ker se lahko uči od Damirja Puškarja
  V letošnji sezoni se je prvič na tuje podal tudi 24-letni vratar slovenske reprezentance Tjaž Lovrenčič, ki uspešno igra v 2. italijanski ligi. Tjaž je član kluba U.S. Saints Pagnano, ki v svoji skupini 2. lige zaseda 8. mesto v 14-članskem tekmovanju.
 • 20.03.2020 | Futsal AA
  Prilagodili tudi futsal koledar
  Evropska nogometna zveza Uefa je danes obelodanila, da so do nadaljnjega odpovedana vsa mednarodne futsal aktivnosti. Odpoved je Uefin odgovor na dogajanje okoli koronavirusa, ki je botroval prekinitvi državnih prvenstev.
 • 01.03.2020 | Futsal AA
  Nagrade za Tanjo, Jeremyja in Kristjana
  Nagrade je podelila sta podelila Stanko Glažar, podpredsednik NZS, ter Vlado Močnik,  član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Obžalujejo zapravljeno priložnost na Češkem
  "Kake bodo spremembe v kadru, je težko reči. Glave se morajo ohladiti, starejši so pokazali, da so kakovostni in da se mladi lahko veliko od njih naučijo. Bo pa od njih odvisno, ali bodo nadaljevali ali ne. Puškar pa je eden od zlate generacije skupaj s še petimi, šestimi, ki so reprezentanco pripeljali na to raven," je nadaljeval Dobovičnik,
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Oslabljena Slovenija brez svetovnega prvenstva
  Slovenska futsal reprezentanca je elitni krog kvalifikacij v Brnu končala z neodločenim izidom ter tako ne bo nastopila na zaključnem turnirju v Litvi. Po porazih z 1:3 proti Češki in 3:4 proti Kazahstanu so naši reprezentanti igrali z Romuni 4:4 (1:2).
 • 05.02.2020 | Futsal AA
  Dokler obstaja možnost
  „Stanje je zapleteno. Zavedamo se, da smo dolžniki, še posebej zaradi prve tekme, kjer so Čehi pokazali svoje kvalitete, mi pa jih nismo. Dokler obstaja le en odstotek možnosti, se bomo borili,“ napoveduje Žiga Čeh, ki je s soigralci pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika preučil konkurenco.
 • 04.02.2020 | Futsal AA
  Dober trening hrabri pred tekmo z Romuni
  Po dveh krogih Slovenija točke še nima, a jo dovolj visoka zmaga proti Romuniji (dva gola ali več) in zmaga Čehov proti Kazahstanu pelje v dodatne kvalifikacije.

DELI NA