02.11.2021 | 1. SFL
V elitnem delu bi radi popravili igro v obrambi

Jutri, v sredo, bo v Nyonu na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa ob 14. uri opravljen žreb elitnega dela lige prvakov. Vnovič bo med ekipami, ki se bodo tam merile, tudi slovenski državni prvak FK Dobovec, ki je minuli teden zgledno organiziral turnir glavnega dela lige prvakov, piko na i pa dodal s še peto uvrstitvijo med 16 najboljših na stari celini.

Realna ocena

»Po turnirju so mešani občutki. Dvakrat smo bili poraženi. To ni dobro, a je hkrati vzpodbuda, da popravimo igro v obrambi, s katero na tem turnirju nisem zadovoljen, z napadom pač. A ne glede na vse: igrali smo v zahtevni skupini, kjer so bile ekipe, ki sodijo med evropsko elito. Ne pozabimo: petič zapored smo med 16 najboljšimi moštvi Evrope, osnovni cilj smo dosegli, to je lep rezultat in priznanje za slovenski (klubski) futsal. A kot sem rekel: doživeli smo dva poraza, jaz pa sem trener, ki se hranim z zmagami,« je po sobotni tekmi in porazu proti Sportingu potegnil črto pod tekmovalni del Kujtim Morina, hrvaški strateg na klopi Dobovca.

Poškodbi Mordeja in Čeha

»Mi smo odigrali zelo dobre tekme, svojim igralcem nimam kaj zameriti. Je pa treba poudariti, da imamo prostor za napredek. Kot sem rekel predvsem v obrambi. To sem že povedal: v ligi prvakov se vsaka napaka brutalno kaznuje, praviloma kar z golom. Tega v Sloveniji ni. Dva poraza na tokratnem turnirju sta motiv za še bolj zavzeto delo,« je nadaljeval Morina, ki je spomnil, da jim je precej preglavic naredila tudi skrajšana rotacija. Spomnimo – na prvi tekmi jo je skupil Rok Mordej, na tretji še Žiga Čeh. Rok ima rupturo mišice in ga čaka kak teden počitka, medtem ko bo danes, v torek, jasno, kako resna je poškodba pri Čehu.

Kako dalje?

»Pred nami je pomemben mesec, v katerem želimo narediti miniciklus. Želim si, da popravimo igro v obrambi. Izkazalo se je, da nam ne ležijo ekipe, ki gojijo atipičen futsal, so tekaško zelo močne, v napadu pa igrajo po sistemu »4-0«. Nismo jih dobro pokrivali, vse skupaj se je dogajalo ob veliki hitrosti, puščali smo jim preveč prostora, tudi za situacije »1 na 1«. Prav te pomanjkljivosti bi radi popravili,« pove Morina, ki pozorno čaka žreb, ki bo jutri, v sredo popoldan. »Posebnih želja nimamo. Mi je pa jasno, da bomo iz prve bobna dobili enega od velikanov: Barcelono, Sporting, Benfico ali Kairat,« navrže Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.01.2022 | 1. SFL
  Po okrepitve na Hrvaško
  Z novim elanom in prevetreno zasedbo so v leto 2022 vstopili v ekipi FC Hiša daril Ptuj, kjer trener ostaja hrvaški strokovnjak Robert Grdović. »Malce smo popolnili kader, želel bi si, da bi v drugem delu sezone igrali hitrejše in agresivnejše. Želel bi tudi, da v 1. SFL pridemo v polfinale,« se Grdović ozre na ambicije, ki jih premore klub iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 10.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomer še druga okrepitev iz Italije
  Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem.
 • 06.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom
  Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.
 • 04.01.2022 | 1. SFL
  S trdim delom bi radi razvili še kakega reprezentanta
  »Nekako smo izpolnili pričakovanja. Morda je sprva kazalo na celo več, potem smo prišli na realna tla, kjer nam je mesto,« trener Vrhničanov Mile Simeunovič podaja oceno dela in nastopov svojih članov v 2. polovici koledarskega leta 2022. V dosedanjem delu sezone 1. SFL so Vrhničani zbrali sedem zmag, tri remije in dva poraza.
 • 03.01.2022 | 1. SFL
  Želijo zadržati prvoligaški status
  »Ekipa bo doživela nekaj sprememb, nekaterim igralcem se bomo zahvalili,« nadaljuje trener Dobrepolja. Potrdil je, da je ekipo zapustil golman Luka Đorđević, ki bo kariero nadaljeval v Srbiji, novinec v ekipi Dobrepolja pa je Blaž Končan, ki prihaja na posojo iz vrhniškega Silika.
 • 01.01.2022 | 1. SFL
  Prvak brez Perića, a z novimi močmi
  »Pred nami je še pomembnejši del sezone. Želimo ponoviti uspehe minulih sezon in osvojiti dvojno krono, tako v 1. SFL kot v pokalu Terme Olimia. Od svojih igralcev pričakujem, da pridejo na priprave z jasno, veliko željo, cilji in lakoto po uspehu. V ekipi bo tudi nekaj novih imen. Katera to bo bodo, bo znano v prihodnjih dneh,« je povedal Morina, ki se zaveda moči svoje ekipe, a v isti sapi želi, da v ekipi še več zdrave in močne konkurence.
 • 24.12.2021 | 1. SFL
  Sprememba tekmovalnega koledarja
  Aktivnosti reprezentance v zvezi nastopom na EP so bile prvotno planirane od 19.1.2021 do največ 6.2.2022. S ciljem, da se izvedejo čim kvalitetnejše priprave na EP, se je vodstvo reprezentance odločilo, da začne s pripravami že 10.1.2022. Zavoljo tega je vodja futsal tekmovanj NZS na podlagi določil 11., 15. in 16. člena Tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklepe o preložitvi tekem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrhu, Siliku in Oplastu derbi
  S tekmami 13. kroga 1. SFL je konec prvoligaškega futsala za leto 2021. Zmag v tokratnem krogu so se veselili v taborih FK Dobovec, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid, derbi začelja se je končal z delitvijo točk. Tekmovanje se nadaljuje z rednim 14. krogom 14. januarja, tri popreje pa bo na sporedu preložena tekma 12. kroga med Litijo in Dobovcem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Zadnji v letu 2021
  Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.
 • 05.12.2021 | 1. SFL
  Od Evrope pričakovali več
  Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

DELI NA