02.11.2021 | 1. SFL
V elitnem delu bi radi popravili igro v obrambi

Jutri, v sredo, bo v Nyonu na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa ob 14. uri opravljen žreb elitnega dela lige prvakov. Vnovič bo med ekipami, ki se bodo tam merile, tudi slovenski državni prvak FK Dobovec, ki je minuli teden zgledno organiziral turnir glavnega dela lige prvakov, piko na i pa dodal s še peto uvrstitvijo med 16 najboljših na stari celini.

Realna ocena

»Po turnirju so mešani občutki. Dvakrat smo bili poraženi. To ni dobro, a je hkrati vzpodbuda, da popravimo igro v obrambi, s katero na tem turnirju nisem zadovoljen, z napadom pač. A ne glede na vse: igrali smo v zahtevni skupini, kjer so bile ekipe, ki sodijo med evropsko elito. Ne pozabimo: petič zapored smo med 16 najboljšimi moštvi Evrope, osnovni cilj smo dosegli, to je lep rezultat in priznanje za slovenski (klubski) futsal. A kot sem rekel: doživeli smo dva poraza, jaz pa sem trener, ki se hranim z zmagami,« je po sobotni tekmi in porazu proti Sportingu potegnil črto pod tekmovalni del Kujtim Morina, hrvaški strateg na klopi Dobovca.

Poškodbi Mordeja in Čeha

»Mi smo odigrali zelo dobre tekme, svojim igralcem nimam kaj zameriti. Je pa treba poudariti, da imamo prostor za napredek. Kot sem rekel predvsem v obrambi. To sem že povedal: v ligi prvakov se vsaka napaka brutalno kaznuje, praviloma kar z golom. Tega v Sloveniji ni. Dva poraza na tokratnem turnirju sta motiv za še bolj zavzeto delo,« je nadaljeval Morina, ki je spomnil, da jim je precej preglavic naredila tudi skrajšana rotacija. Spomnimo – na prvi tekmi jo je skupil Rok Mordej, na tretji še Žiga Čeh. Rok ima rupturo mišice in ga čaka kak teden počitka, medtem ko bo danes, v torek, jasno, kako resna je poškodba pri Čehu.

Kako dalje?

»Pred nami je pomemben mesec, v katerem želimo narediti miniciklus. Želim si, da popravimo igro v obrambi. Izkazalo se je, da nam ne ležijo ekipe, ki gojijo atipičen futsal, so tekaško zelo močne, v napadu pa igrajo po sistemu »4-0«. Nismo jih dobro pokrivali, vse skupaj se je dogajalo ob veliki hitrosti, puščali smo jim preveč prostora, tudi za situacije »1 na 1«. Prav te pomanjkljivosti bi radi popravili,« pove Morina, ki pozorno čaka žreb, ki bo jutri, v sredo popoldan. »Posebnih želja nimamo. Mi je pa jasno, da bomo iz prve bobna dobili enega od velikanov: Barcelono, Sporting, Benfico ali Kairat,« navrže Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA