08.05.2024 | 1. SFL
V boljši formi in s pravim receptom v finale

V petek se s tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 29. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FK Dobovec, tudi branilec naslova, ter Siliko Vrhnika, ki je v finalu 1. SFL drugič zapored.

Sistem tekmovanja

Državni prvak bo postala ekipa, ki bo v finalni seriji prej zbrala tri zmage.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)

3. tekma, 24.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Bred madežev

„Če bi rekel, da nisem zadovoljen, ne bi govoril resnice. Zadovoljni smo, ker smo zopet v finalu. Želeli smo si, da bi polfinalno serijo končali v treh tekmah, to nam je uspelo, brez madežev smo prišli v finale. Ni pa bilo lahko: čeprav je bilo 3:0 v zmagah, pa ni bilo tako enostavno, kot kaže rezultat,“ trener Silika Mile Simeunovič ne skriva navdušenja, ker bodo Vrhničani lovili svoj 1. naslov članskih državnih prvakov. „THE Nutrition Extrem ni imel kaj izgubiti v polfinalu, ni popuščal, mi pa smo naredili svoje,“ še postavi Simeunovič piko na i polfinalu, potem pa prizna, da njegova ekipa prihaja v drugačnem stanju na finale, kot je bilo to pred letom dni.

„Dejansko ni primerjave. Lani smo bili iztrošeni, prazni, neprepoznavni. Letos je drugače. Kot sem že povedal v najavi polfinala, smo naredili vse drugače, kot smo se delali v lanski sezoni. Očitno smo naredili prav. Predvsem pa se vidi, da so moji fantje iz tekme v tekmo bolj lačni futsala in igre,“ Simeunovič opozarja na segment, ki ga še dodatno hrabri pred finalom. Na drugi strani bo Dobovec.

Kot v dnevni sobi

„Stari tekmec, s katerim se poznamo v dušo,“ pravi strateg Silika, ki nadaljuje:
„To bo naš 2. zaporedni finale 1. SFL. Verjetno bo malce drugačen finale, kot je bil lani. Mi smo drugačni, že to je razlog, da bo drugače. Vemo pa, da je finale 1. SFL kot domača dnevna soba za Dobovec. Tam se počutijo dobro, vse poznajo, vse jim je jasno. Znajo in vedo igrati finala. Te izkušnje so zelo dragocene, mi jih še nimamo.“

Lani je Dobovec finalno serijo dobil s 3:0, za tem pa v štirih tekmah aktualne sezone Silika ni več premagal: Siliko je slavil trikrat, ena tekma se je končala z remijem.

Medsebojne tekme v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:3 (1. SFL)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika 3:5 (1. SFL)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4 (1. SFL)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1 (superpokal)

Rahla prednost Dobovca

„Omenjeno razmerje na letošnjih medsebojnih tekmah je plus v našo koristi. Dobovec je premagljiv. Vemo pa vsi, da so bile to drugačne tekme. Zdaj se začenjajo prave, zdaj se začenja finale, to je drug pomen in drug nivo. To so najpomembnejše tekme sezone. Tu je praviloma Dobovec najboljši. Če bi pogledal tako skupno, bi rekel, da je Dobovec z 2:1 zaradi prednosti domačega terena in izkušenj v rahli prednosti pred nami, naša točka, naš plus je letošnje medsebojno razmerje,“ nadaljuje Simeunovič, ki je pozorno preučil tekmeca.

Podaje na sidraša

„Vsi pravijo: paziti je treba na sidraše Dobovca. To je res, a nekdo temu sidrašu poda žogo. Torej je bolj točno, da rečemo, da je potrebno preprečiti dobro podajo do sidraša. Če enkrat dobijo sidraši žogo, jih je težko pokriti. Oplast je v polfinalu opravil dobro delo in nekako pokazal recept za Dobovec, ki ga moramo spraviti v težave. Predvsem bo bližje uspehu ekipa, ki bo uspela vsiliti svoj ritem. Edini, ki jim je to dosedaj uspevalo, smo ravno mi. Ne bo pa lahko,“ Simeunovič dodaja kanček in ščepec strokovnosti, s katero opozori na nekaj faktov v pripravi na tekmo. V Rogaški Slatini ne bo manjkalo gledalcev. Tudi oni so nestrpno čakali finale.

„Pred nami so resnično kvalitetne tekme. Zato vabim vse gledalce tako v Rogaško Slatino kot potem na Vrhniko. Pred nami je praznik futsala. Verjamem, da se bo zbralo tudi veliko naših navijačev. Povem jim lahko le to, da bomo moji igralci „trgali“ parket,“ sklene Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./Siliko Vrhnika

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA