03.09.2021 | 1. SFL
V Zagorju, Kobaridu, Dobrepolju in na Ptuju

Pred nami je 1. krog 1. SFL, vse tekme se začnejo ob 20. uri, v živo jih boste spremljali prek aplikacije Futsal semafor.

1. SFL, 1. krog, 3.9.
ŠD Mlinše – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00)

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec: 4
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Derbi hrvaških strokovnjakov

Sezona se začenja. Na Ptuju pri Hiši daril Ptuj gostuje prvak Dobovec. Domačini so v prenovljeni preobleki, a s preizkušenim trenerskim kadrom, ki ga vodi Robert Grdović.
»Mi smo po vsem dobro. Danes verjetno ne bo Roka Rednaka, prvi del sezone bo izpustil Marko Senekovič. Sicer pa se veselimo prve tekme, Dobovec je favorit na papirju, so kvalitetna ekipa, vrsto let so že skupaj. So pa izgubili superpokal. Morda so malce ranjeni, pa tudi v nekaj slabši formi. Morda nam uspe, da jih presenetimo,« razmišlja Grdović, ki je pozorno spremljal superpokal. »Litija se je branila, bila je fanatično borbena v obrambi in agresivna,« še doda Grdović. V Dobovcu vedo, da sezone niso želeli, kot so pričakovali, zato so še toliko bolj motivirani na štartu 1. SFL.

»Pred mano in igralci so novi izzivi. Sezono nismo začeli optimalno, treba bo zasukati rokave in trdo delati, da bomo zmagovali. Imamo dober razpored na začetku sezone, nas pa že danes čaka zahtevna tekma proti Ptuju, ki je spet sestavil dobro ekipo. Zavedamo se tudi tega, da se v 1. SFL vsi želijo, da nas presenetijo. Spoštujemo tekmeca, naredili pa bomo vse, da zmagamo,« pove trener Kujtim Morina.

Previdni Simeunovič

V Zagorje k ŠD Mlinše prihaja Siliko.
»Kot sem že povedal, smo imeli malce turbolenten zaključek priprav s tremi poškodbami. Na srečo v nesreči pa imamo tako širok kader, na voljo je 23 igralcev. Vsi nestrpno čakajo svojo priložnost,« pove trener Gregor Ceglar. »Želimo dober štart, pred nami pa je izvrstna ekipa Silika, ki pa bi ji radi ponagajali že v 1. krogu. Spoštujemo jih, a imamo svoje zamisli in ideje, kako jih presenetiti: predvsem za prekinitve smo pripravili nekaj posebnega,« v svojem slogu sklene trener Ceglar, ki je bil v minuli sezoni prijetna osvežitev prvoligaške scene.
»Hitro začenjamo novo sezono 1. SFL, lanska sezona je bila kar dolga. Mi smo prevetrili ekipo, si pa uvodoma želim, da smo v rednem delu boljši, kot smo bili lani,« pa pred prvo tekmo sezone napove trener Silika Mile Simeunovič.

»Mlinš lani niti enkrat nismo premagali, za nas so neugodni,« nadaljuje Simeunovič, ki v isti sapi pohvali svojo ekipo: »Fantje kažejo nekaj, kar do sedaj nismo imeli: to je zmes pristopa in kvalitete, ki je na zavidljivi ravni! A eno so treningi in tekme, drugo pa liga. Za prave ocene bo čas po dveh mesecih, petih ali šestih tekmah,« nadaljuje Simeunovič, ki je vesel, da ima na voljo 12 enakovrednih igralcev, velike upe pa v Siliku polagajo v novega golmana Marka Djekovića.

Pertič z receptom za Dobrepolje

V Dobrepolje prihaja FC Bronx. »Veselimo se tekme, žal pa se je spet poškodoval Gregor Klinc,« obžaluje vse to trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki pa je kljub temu prepričan, da bo njegova ekipa pokazala letos več kot pa v lanski sezoni, ko so bili novinci med elito. »Gostimo kvalitetno ekipo z izvrstnim trenerjem Damirjem Pertičem Kaljevič še polaska gostom.

Primorci so bili v minulih dneh zaradi gimnastičnega prvenstva brez dvorane, a so se znašli, pravi trener Pertič, ki ne bo imel na prvem gostovanju sezone ekipo v najboljši sestavi. »Smo pa motivirani, odhajamo po tri točke. Tekmecu pa pripravljamo tisto, kar mu ne bo všeč: igro polno tempa in agresivnosti,« še doda Damir Pertič, povratnik na prvoligaško sceno.

Sodelavca iz reprezentance

Pa Pertič ni edini, ki se med trenerji vrača v 1. SFL. Tu sta še Matej Kavčič in Andrej Dobovičnik, ki bosta danes tekmeca, Kavčič vodi Oplast, Dobovičnik pa Litijo.
»Tekma prihaja morda v nepravem času za nas, a nič ne de: to je naša baja, igramo doma,« je jasen in odločen Kavčič, ki ne bo imel na voljo celotne ekipe. Zagotovo ne bo Andreja Mohoriča»Litija je zagotovo favorit, mi pa bomo gojili agresiven in hiter futsal. Smo pa kot ekipa še v formiranju. Zato malce škoda, ker je ta tekma tako zgodaj,« pove Kavčič, ki je pred tem na prvoligaški sceni uspešno deloval v Puntarju.

»Prvi krog je tu, mi pa moramo ohraniti identičen pristop, ki smo ga imeli na superpokalu,« je jasen trener Litije Andrej Dobovičnik, ki bo imel danes na voljo še drugega Brazilca – ob Alexu bo tu še Jedi. Se pa tudi Dobovičnik zaveda, da ima tudi njegova ekipa na začetku sezone še obilo rezerv.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.01.2022 | 1. SFL
  Po okrepitve na Hrvaško
  Z novim elanom in prevetreno zasedbo so v leto 2022 vstopili v ekipi FC Hiša daril Ptuj, kjer trener ostaja hrvaški strokovnjak Robert Grdović. »Malce smo popolnili kader, želel bi si, da bi v drugem delu sezone igrali hitrejše in agresivnejše. Želel bi tudi, da v 1. SFL pridemo v polfinale,« se Grdović ozre na ambicije, ki jih premore klub iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 10.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomer še druga okrepitev iz Italije
  Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem.
 • 06.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom
  Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.
 • 04.01.2022 | 1. SFL
  S trdim delom bi radi razvili še kakega reprezentanta
  »Nekako smo izpolnili pričakovanja. Morda je sprva kazalo na celo več, potem smo prišli na realna tla, kjer nam je mesto,« trener Vrhničanov Mile Simeunovič podaja oceno dela in nastopov svojih članov v 2. polovici koledarskega leta 2022. V dosedanjem delu sezone 1. SFL so Vrhničani zbrali sedem zmag, tri remije in dva poraza.
 • 03.01.2022 | 1. SFL
  Želijo zadržati prvoligaški status
  »Ekipa bo doživela nekaj sprememb, nekaterim igralcem se bomo zahvalili,« nadaljuje trener Dobrepolja. Potrdil je, da je ekipo zapustil golman Luka Đorđević, ki bo kariero nadaljeval v Srbiji, novinec v ekipi Dobrepolja pa je Blaž Končan, ki prihaja na posojo iz vrhniškega Silika.
 • 01.01.2022 | 1. SFL
  Prvak brez Perića, a z novimi močmi
  »Pred nami je še pomembnejši del sezone. Želimo ponoviti uspehe minulih sezon in osvojiti dvojno krono, tako v 1. SFL kot v pokalu Terme Olimia. Od svojih igralcev pričakujem, da pridejo na priprave z jasno, veliko željo, cilji in lakoto po uspehu. V ekipi bo tudi nekaj novih imen. Katera to bo bodo, bo znano v prihodnjih dneh,« je povedal Morina, ki se zaveda moči svoje ekipe, a v isti sapi želi, da v ekipi še več zdrave in močne konkurence.
 • 24.12.2021 | 1. SFL
  Sprememba tekmovalnega koledarja
  Aktivnosti reprezentance v zvezi nastopom na EP so bile prvotno planirane od 19.1.2021 do največ 6.2.2022. S ciljem, da se izvedejo čim kvalitetnejše priprave na EP, se je vodstvo reprezentance odločilo, da začne s pripravami že 10.1.2022. Zavoljo tega je vodja futsal tekmovanj NZS na podlagi določil 11., 15. in 16. člena Tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklepe o preložitvi tekem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrhu, Siliku in Oplastu derbi
  S tekmami 13. kroga 1. SFL je konec prvoligaškega futsala za leto 2021. Zmag v tokratnem krogu so se veselili v taborih FK Dobovec, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid, derbi začelja se je končal z delitvijo točk. Tekmovanje se nadaljuje z rednim 14. krogom 14. januarja, tri popreje pa bo na sporedu preložena tekma 12. kroga med Litijo in Dobovcem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Zadnji v letu 2021
  Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.
 • 05.12.2021 | 1. SFL
  Od Evrope pričakovali več
  Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

DELI NA