03.09.2021 | 1. SFL
V Zagorju, Kobaridu, Dobrepolju in na Ptuju

Pred nami je 1. krog 1. SFL, vse tekme se začnejo ob 20. uri, v živo jih boste spremljali prek aplikacije Futsal semafor.

1. SFL, 1. krog, 3.9.
ŠD Mlinše – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00)

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec: 4
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Derbi hrvaških strokovnjakov

Sezona se začenja. Na Ptuju pri Hiši daril Ptuj gostuje prvak Dobovec. Domačini so v prenovljeni preobleki, a s preizkušenim trenerskim kadrom, ki ga vodi Robert Grdović.
»Mi smo po vsem dobro. Danes verjetno ne bo Roka Rednaka, prvi del sezone bo izpustil Marko Senekovič. Sicer pa se veselimo prve tekme, Dobovec je favorit na papirju, so kvalitetna ekipa, vrsto let so že skupaj. So pa izgubili superpokal. Morda so malce ranjeni, pa tudi v nekaj slabši formi. Morda nam uspe, da jih presenetimo,« razmišlja Grdović, ki je pozorno spremljal superpokal. »Litija se je branila, bila je fanatično borbena v obrambi in agresivna,« še doda Grdović. V Dobovcu vedo, da sezone niso želeli, kot so pričakovali, zato so še toliko bolj motivirani na štartu 1. SFL.

»Pred mano in igralci so novi izzivi. Sezono nismo začeli optimalno, treba bo zasukati rokave in trdo delati, da bomo zmagovali. Imamo dober razpored na začetku sezone, nas pa že danes čaka zahtevna tekma proti Ptuju, ki je spet sestavil dobro ekipo. Zavedamo se tudi tega, da se v 1. SFL vsi želijo, da nas presenetijo. Spoštujemo tekmeca, naredili pa bomo vse, da zmagamo,« pove trener Kujtim Morina.

Previdni Simeunovič

V Zagorje k ŠD Mlinše prihaja Siliko.
»Kot sem že povedal, smo imeli malce turbolenten zaključek priprav s tremi poškodbami. Na srečo v nesreči pa imamo tako širok kader, na voljo je 23 igralcev. Vsi nestrpno čakajo svojo priložnost,« pove trener Gregor Ceglar. »Želimo dober štart, pred nami pa je izvrstna ekipa Silika, ki pa bi ji radi ponagajali že v 1. krogu. Spoštujemo jih, a imamo svoje zamisli in ideje, kako jih presenetiti: predvsem za prekinitve smo pripravili nekaj posebnega,« v svojem slogu sklene trener Ceglar, ki je bil v minuli sezoni prijetna osvežitev prvoligaške scene.
»Hitro začenjamo novo sezono 1. SFL, lanska sezona je bila kar dolga. Mi smo prevetrili ekipo, si pa uvodoma želim, da smo v rednem delu boljši, kot smo bili lani,« pa pred prvo tekmo sezone napove trener Silika Mile Simeunovič.

»Mlinš lani niti enkrat nismo premagali, za nas so neugodni,« nadaljuje Simeunovič, ki v isti sapi pohvali svojo ekipo: »Fantje kažejo nekaj, kar do sedaj nismo imeli: to je zmes pristopa in kvalitete, ki je na zavidljivi ravni! A eno so treningi in tekme, drugo pa liga. Za prave ocene bo čas po dveh mesecih, petih ali šestih tekmah,« nadaljuje Simeunovič, ki je vesel, da ima na voljo 12 enakovrednih igralcev, velike upe pa v Siliku polagajo v novega golmana Marka Djekovića.

Pertič z receptom za Dobrepolje

V Dobrepolje prihaja FC Bronx. »Veselimo se tekme, žal pa se je spet poškodoval Gregor Klinc,« obžaluje vse to trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki pa je kljub temu prepričan, da bo njegova ekipa pokazala letos več kot pa v lanski sezoni, ko so bili novinci med elito. »Gostimo kvalitetno ekipo z izvrstnim trenerjem Damirjem Pertičem Kaljevič še polaska gostom.

Primorci so bili v minulih dneh zaradi gimnastičnega prvenstva brez dvorane, a so se znašli, pravi trener Pertič, ki ne bo imel na prvem gostovanju sezone ekipo v najboljši sestavi. »Smo pa motivirani, odhajamo po tri točke. Tekmecu pa pripravljamo tisto, kar mu ne bo všeč: igro polno tempa in agresivnosti,« še doda Damir Pertič, povratnik na prvoligaško sceno.

Sodelavca iz reprezentance

Pa Pertič ni edini, ki se med trenerji vrača v 1. SFL. Tu sta še Matej Kavčič in Andrej Dobovičnik, ki bosta danes tekmeca, Kavčič vodi Oplast, Dobovičnik pa Litijo.
»Tekma prihaja morda v nepravem času za nas, a nič ne de: to je naša baja, igramo doma,« je jasen in odločen Kavčič, ki ne bo imel na voljo celotne ekipe. Zagotovo ne bo Andreja Mohoriča»Litija je zagotovo favorit, mi pa bomo gojili agresiven in hiter futsal. Smo pa kot ekipa še v formiranju. Zato malce škoda, ker je ta tekma tako zgodaj,« pove Kavčič, ki je pred tem na prvoligaški sceni uspešno deloval v Puntarju.

»Prvi krog je tu, mi pa moramo ohraniti identičen pristop, ki smo ga imeli na superpokalu,« je jasen trener Litije Andrej Dobovičnik, ki bo imel danes na voljo še drugega Brazilca – ob Alexu bo tu še Jedi. Se pa tudi Dobovičnik zaveda, da ima tudi njegova ekipa na začetku sezone še obilo rezerv.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA