03.09.2021 | 1. SFL
V Zagorju, Kobaridu, Dobrepolju in na Ptuju

Pred nami je 1. krog 1. SFL, vse tekme se začnejo ob 20. uri, v živo jih boste spremljali prek aplikacije Futsal semafor.

1. SFL, 1. krog, 3.9.
ŠD Mlinše – FK Siliko (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00)

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec: 4
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Derbi hrvaških strokovnjakov

Sezona se začenja. Na Ptuju pri Hiši daril Ptuj gostuje prvak Dobovec. Domačini so v prenovljeni preobleki, a s preizkušenim trenerskim kadrom, ki ga vodi Robert Grdović.
»Mi smo po vsem dobro. Danes verjetno ne bo Roka Rednaka, prvi del sezone bo izpustil Marko Senekovič. Sicer pa se veselimo prve tekme, Dobovec je favorit na papirju, so kvalitetna ekipa, vrsto let so že skupaj. So pa izgubili superpokal. Morda so malce ranjeni, pa tudi v nekaj slabši formi. Morda nam uspe, da jih presenetimo,« razmišlja Grdović, ki je pozorno spremljal superpokal. »Litija se je branila, bila je fanatično borbena v obrambi in agresivna,« še doda Grdović. V Dobovcu vedo, da sezone niso želeli, kot so pričakovali, zato so še toliko bolj motivirani na štartu 1. SFL.

»Pred mano in igralci so novi izzivi. Sezono nismo začeli optimalno, treba bo zasukati rokave in trdo delati, da bomo zmagovali. Imamo dober razpored na začetku sezone, nas pa že danes čaka zahtevna tekma proti Ptuju, ki je spet sestavil dobro ekipo. Zavedamo se tudi tega, da se v 1. SFL vsi želijo, da nas presenetijo. Spoštujemo tekmeca, naredili pa bomo vse, da zmagamo,« pove trener Kujtim Morina.

Previdni Simeunovič

V Zagorje k ŠD Mlinše prihaja Siliko.
»Kot sem že povedal, smo imeli malce turbolenten zaključek priprav s tremi poškodbami. Na srečo v nesreči pa imamo tako širok kader, na voljo je 23 igralcev. Vsi nestrpno čakajo svojo priložnost,« pove trener Gregor Ceglar. »Želimo dober štart, pred nami pa je izvrstna ekipa Silika, ki pa bi ji radi ponagajali že v 1. krogu. Spoštujemo jih, a imamo svoje zamisli in ideje, kako jih presenetiti: predvsem za prekinitve smo pripravili nekaj posebnega,« v svojem slogu sklene trener Ceglar, ki je bil v minuli sezoni prijetna osvežitev prvoligaške scene.
»Hitro začenjamo novo sezono 1. SFL, lanska sezona je bila kar dolga. Mi smo prevetrili ekipo, si pa uvodoma želim, da smo v rednem delu boljši, kot smo bili lani,« pa pred prvo tekmo sezone napove trener Silika Mile Simeunovič.

»Mlinš lani niti enkrat nismo premagali, za nas so neugodni,« nadaljuje Simeunovič, ki v isti sapi pohvali svojo ekipo: »Fantje kažejo nekaj, kar do sedaj nismo imeli: to je zmes pristopa in kvalitete, ki je na zavidljivi ravni! A eno so treningi in tekme, drugo pa liga. Za prave ocene bo čas po dveh mesecih, petih ali šestih tekmah,« nadaljuje Simeunovič, ki je vesel, da ima na voljo 12 enakovrednih igralcev, velike upe pa v Siliku polagajo v novega golmana Marka Djekovića.

Pertič z receptom za Dobrepolje

V Dobrepolje prihaja FC Bronx. »Veselimo se tekme, žal pa se je spet poškodoval Gregor Klinc,« obžaluje vse to trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki pa je kljub temu prepričan, da bo njegova ekipa pokazala letos več kot pa v lanski sezoni, ko so bili novinci med elito. »Gostimo kvalitetno ekipo z izvrstnim trenerjem Damirjem Pertičem Kaljevič še polaska gostom.

Primorci so bili v minulih dneh zaradi gimnastičnega prvenstva brez dvorane, a so se znašli, pravi trener Pertič, ki ne bo imel na prvem gostovanju sezone ekipo v najboljši sestavi. »Smo pa motivirani, odhajamo po tri točke. Tekmecu pa pripravljamo tisto, kar mu ne bo všeč: igro polno tempa in agresivnosti,« še doda Damir Pertič, povratnik na prvoligaško sceno.

Sodelavca iz reprezentance

Pa Pertič ni edini, ki se med trenerji vrača v 1. SFL. Tu sta še Matej Kavčič in Andrej Dobovičnik, ki bosta danes tekmeca, Kavčič vodi Oplast, Dobovičnik pa Litijo.
»Tekma prihaja morda v nepravem času za nas, a nič ne de: to je naša baja, igramo doma,« je jasen in odločen Kavčič, ki ne bo imel na voljo celotne ekipe. Zagotovo ne bo Andreja Mohoriča»Litija je zagotovo favorit, mi pa bomo gojili agresiven in hiter futsal. Smo pa kot ekipa še v formiranju. Zato malce škoda, ker je ta tekma tako zgodaj,« pove Kavčič, ki je pred tem na prvoligaški sceni uspešno deloval v Puntarju.

»Prvi krog je tu, mi pa moramo ohraniti identičen pristop, ki smo ga imeli na superpokalu,« je jasen trener Litije Andrej Dobovičnik, ki bo imel danes na voljo še drugega Brazilca – ob Alexu bo tu še Jedi. Se pa tudi Dobovičnik zaveda, da ima tudi njegova ekipa na začetku sezone še obilo rezerv.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA