03.12.2019 | Futsal AA
V Mariboru nova priložnost za dokazovanje in kljubovanje Italiji

Slovenija in Italija bosta nocoj v Mariboru odigrali še drugo od dveh napovedanih tekem. Obračun v Športni dvorani Tabor se začne ob 19. uri, tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljski tekmi:

Laško, Dvorana Tri lilije, 2.12.
Slovenija – Italija 0:3 (0:0)
0:1 Canal (24.), 0:2 Merlim (37.), 0:3 Canal (38.)

Maribor, Dvorana Tabor, 3.12.
Slovenija – Italija (19.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Po včerajšnji tekmi pa sta svoje misli strnila selektor Andrej Dobovičnik in kapetan Igor Osredkar.

„Ekipa je spremenjena, to nam narekujejo okoliščine. A pravim takole: tudi igralci, ki so danes okostje ekipe, so morali nekje začeti. Žan Koren, Benjamin Tušar in Jeremy Bukovec so nova generacija, tekme proti Italiji pa so idealne za njih. Morda so za nivo pretežke, a dejansko morajo spoznati, kaj morajo znati, da lahko odigrajo take tekme. Benjamin Tušar je zadovoljil, moral se bo še učiti postavitev, a je individualno močan in precej hiter. Naredili smo, kar smo hoteli, nek cilj je bil dosežen na tej tekmi. Končni rezultat je morda malce previsok, a je tudi Damir Puškar dobro branil. Mi bi si zaslužili kak gol,“ je po tekmi povedal selektor Andrej Dobovičnik, potem pa misli usmeril v današnje srečanje:

„Malce se bomo še pokrpali in dali minute še komu. Upam, da nam bo lahko pomagal Matej Fideršek. A kot sem že rekel: cilj te akcije je, da se mladi uigravajo in da konkretno minutažo dobijo tisti, ki so na zadnjih kvalifikacijah igrali manj. To so fantje, ki prihajajo. Teo Turk in Žiga Čeh sta odigrala dobro, pohvaliti moram tudi Klemna Duščaka, ki je motor te ekipe, daje ji ritem in agresijo. Z vsemi fanti pa je treba biti potrpežljiv, prihajajo, zato je potreben čas. Kdor to razume, pač razume, kdor ne, pač ne. Tudi po januarskih kvalifikacijah se bo futsal v Sloveniji igral naprej, ti fantje pa bodo slej ko prej predstavljali ogrodje reprezentance, ne glede na to kdo bo selektor!“

„Na tej tekmi je bilo precej dobrih zadev, smo pa nastopili v močno oslabljeni postavi. Več so igrali tisti, ki so dosedaj dobili manj priložnosti. Dobro so izkoristili svoje minute, imeli smo svoje priložnosti proti Italiji, ki je nastopila v najmočnejši zasedbi. Danes bi veljalo popraviti zbranost v obrambi pa izkoristiti kako prekinitev,“ je pristavil kapetan Igor Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2020 | Futsal AA
  Z optimizmom zrejo v prihodnost
  „Moram spet pohvaliti ekipo, ki izpolnjuje prvotni plan: to je agresivna obramba in napad v pravem trenutku. Zelo smo neugodni za ekipe, ki si podajajo žogo. Moram reči, da fantje prav uživajo igrati na tak način. Čestitke še enkrat,“ je po uspešnem vikendu in pripravah povedal selektor Tomislav Horvat, njegova zasedba pa je dvakrat porazila Srbijo.
 • 20.09.2020 | Futsal AA
  Še v drugo porazili Srbijo
  Slovenija je danes odigrala 263. uradno tekmo – izkupiček pa tak: 117 zmag, 41 remijev in 101 poraz. Dosegla je 815 golov in jih prejela 668. Igor Osredkar je rekorder po številu nastopov (158) in zadetkov (78) v dresu Slovenije.
 • 19.09.2020 | Futsal AA
  Prepričljivo boljši od Srbije
  Slovenska futsal reprezentanca je v prijateljski tekmi v Laškem navdušila z igro in s 4:0 porazila Srbijo. Ekipi se bosta pomerili vnovič jutri, tekma bo v Laškem, a zaprta za javnost.
 • 18.09.2020 | Futsal AA
  Selektor Horvat zbral igralce v Laškem
  Na četrtkovem treningu je vse zbrane uvodoma pozdravil Vlado Močnik, član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 15.09.2020 | Futsal AA
  "Slovenija premore zelo dobre igralce!"
  Prvi zbor je tu. Članska futsal reprezentanca se bo zbrala v Laškem, kjer bo novi selektor Tomislav Horvat svoje varovance pričakal v četrtek, 17.9.. V soboto in nedeljo, 19.9. in 20.9., sta na sporedu tekmi s Srbijo.
 • 10.09.2020 | Futsal AA
  Tušar zabija na Češkem
  Na Hrvaškem, kjer nadaljuje kapetan reprezentance Igor Osredkar, bodo prvi krog domače lige odigrali v prvih dneh oktobra. Še teden dni kasneje bodo začeli v Italiji.
 • 09.09.2020 | Futsal AA
  Z delom nadaljuje članska futsal reprezentanca
  V četrtek, 17. septembra, se bo v Laškem na pripravah zbrala članska futsal reprezentanca. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev, na katere računa. V tem času bo naša izbrana vrsta odigrala tudi dve prijateljski tekmi s Srbijo.
 • 06.09.2020 | Futsal AA
  Tomislav Horvat novi selektor reprezentance
  Reprezentanco do 21 let bo vodil Milivoje Simeunović, Andrej Dobovičnik je bil potrjen za selektorja reprezentance do 19 let, Dejan Kramberger je dobil nov mandat na mestu selektorja ženske članske reprezentance.
 • 02.09.2020 | Futsal AA
  Slovenija dobila tekmece v kvalifikacijah za Euro 2022
  Leta 2022 bo evropsko prvenstvo gostila Nizozemska, kvalifikacije so se že začele. Danes je bil v Nyonu na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa opravljen žreb skupin za glavni del kvalifikacij.
 • 24.08.2020 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca v pričakovanju žreba
  Uefa je za tokratno kvalificiranje za na evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. V osem skupin deljenih 32 ekip, v vsaki skupini se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem.

DELI NA