03.12.2019 | Futsal AA
V Mariboru nova priložnost za dokazovanje in kljubovanje Italiji

Slovenija in Italija bosta nocoj v Mariboru odigrali še drugo od dveh napovedanih tekem. Obračun v Športni dvorani Tabor se začne ob 19. uri, tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljski tekmi:

Laško, Dvorana Tri lilije, 2.12.
Slovenija – Italija 0:3 (0:0)
0:1 Canal (24.), 0:2 Merlim (37.), 0:3 Canal (38.)

Maribor, Dvorana Tabor, 3.12.
Slovenija – Italija (19.00) (videoprenos na www.nzs.si)

Po včerajšnji tekmi pa sta svoje misli strnila selektor Andrej Dobovičnik in kapetan Igor Osredkar.

„Ekipa je spremenjena, to nam narekujejo okoliščine. A pravim takole: tudi igralci, ki so danes okostje ekipe, so morali nekje začeti. Žan Koren, Benjamin Tušar in Jeremy Bukovec so nova generacija, tekme proti Italiji pa so idealne za njih. Morda so za nivo pretežke, a dejansko morajo spoznati, kaj morajo znati, da lahko odigrajo take tekme. Benjamin Tušar je zadovoljil, moral se bo še učiti postavitev, a je individualno močan in precej hiter. Naredili smo, kar smo hoteli, nek cilj je bil dosežen na tej tekmi. Končni rezultat je morda malce previsok, a je tudi Damir Puškar dobro branil. Mi bi si zaslužili kak gol,“ je po tekmi povedal selektor Andrej Dobovičnik, potem pa misli usmeril v današnje srečanje:

„Malce se bomo še pokrpali in dali minute še komu. Upam, da nam bo lahko pomagal Matej Fideršek. A kot sem že rekel: cilj te akcije je, da se mladi uigravajo in da konkretno minutažo dobijo tisti, ki so na zadnjih kvalifikacijah igrali manj. To so fantje, ki prihajajo. Teo Turk in Žiga Čeh sta odigrala dobro, pohvaliti moram tudi Klemna Duščaka, ki je motor te ekipe, daje ji ritem in agresijo. Z vsemi fanti pa je treba biti potrpežljiv, prihajajo, zato je potreben čas. Kdor to razume, pač razume, kdor ne, pač ne. Tudi po januarskih kvalifikacijah se bo futsal v Sloveniji igral naprej, ti fantje pa bodo slej ko prej predstavljali ogrodje reprezentance, ne glede na to kdo bo selektor!“

„Na tej tekmi je bilo precej dobrih zadev, smo pa nastopili v močno oslabljeni postavi. Več so igrali tisti, ki so dosedaj dobili manj priložnosti. Dobro so izkoristili svoje minute, imeli smo svoje priložnosti proti Italiji, ki je nastopila v najmočnejši zasedbi. Danes bi veljalo popraviti zbranost v obrambi pa izkoristiti kako prekinitev,“ je pristavil kapetan Igor Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 28.01.2020 | Futsal AA
  Zaklenil bo gol, da pomaga reprezentanci
  V nedeljo se tudi za našo futsal reprezentanco nadaljujejo kvalifikacije za SP 2020. Naša izbrana vrsta v petek, 31.1., odhaja v Brno, kjer jo v nedeljo, 2.2., čaka uvodna tekma. Najprej Čehi, potem Kazahstan, za konec še Romunija.
 • 27.01.2020 | Futsal AA
  Priprave z mislijo na kvalifikacije za SP 2020
  Reprezentanca v petek, 31.1., potuje na Češko, kjer jo med 2.2. in 5.2. čakajo kvalifikacije za SP 2020, ki bo septembra letos v Litvi. Iz skupine v Brnu (Češka) na SP 2020 direktno potuje prvak grupe, druguvrščeni gre v tretji krog kvalifikacij.
 • 25.01.2020 | Futsal AA
  Pred kvalifikacijami še priprave v Podčetrtku
  Kvalifikacije se začnejo 2. februarja, sklenejo pa 5.2.  Prvak skupine neposredno napreduje na svetovno prvenstvo, ki bo jeseni 2020 v Litvi, drugouvrščeni gre v dodatne izločilne boje za še dve prosti mesti/vozovnici na SP 2020.
 • 04.01.2020 | Futsal AA
  Znani termini tekem kvalifikacij za SP 2020
  Pred futsal člansko reprezentanco je pomembno leto. Čez slab mesec bo v Brnu iskala pot na svetovno prvenstvo, ki bo letos jeseni v Litvi. Slovenija bo kvalifikacije igrala na Češkem v skupini z domačo izbrano vrsto, Kazahstanom in Romunijo.
 • 04.12.2019 | Futsal AA
  Selektor pohvalil ekipo za odigrano
  „Ne pozabimo, kosamo se s pravimi profesionalci. Zato še enkrat kapo dol našim fantom, ki so na terenu spet dokazali, zakaj in kako se nosi dres Slovenije. Ko bomo temu dodali še tri, štiri najboljše posameznike, bomo povsem solidna ekipa,“ nadaljuje Dobovičnik, ki načrtuje, da pred elitnim delom kvalifikacij za SP 2020 opravi z ekipo še priprave.
 • 03.12.2019 | Futsal AA
  Generalka uspela, Slovenija ohrabrena na kvalifikacije za SP
  Tako kot dan poprej je bilo tudi to pot slovesno na uvodu. Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Martin Koželj je kapetanu reprezentance Igorju Osredkarju izročil priložnostno darilo za 150. nastop v dresu Slovenije, Vlado Močnik, član IO-ja NZS, pa je Osredkarju poklonil še dres.
 • 02.12.2019 | Futsal AA
  Pomlajena Slovenija parirala popolni Italiji
  Slovesno je bilo že na začetku. Vlado Močnik, član IO NZS in tehnični koordinator futsal reprezentanc, je izročil priznanje Alenu Fetiću za 100. nastopov v dresu članske futsal reprezentance.
 • 02.12.2019 | Futsal AA
  Kapetan se veseli vsake tekme v dresu Slovenije
  Reprezentančni futsal teden začenjajo članski reprezentanti, ki so se včeraj zbrali v Laškem, danes in jutri pa se bodo na dveh tekmah, v Laškem in Mariboru, pomerili z Italijo. Omenjeni tekmi z Italijo pa sta posvečeni kapetanu Igorju Osredkarju, ki je oktobra postavil nov mejnik – 150 nastopov za Slovenijo.
 • 01.12.2019 | Futsal AA
  Ponedeljkova tekma 100. za Fetića za Slovenijo
  Danes pa se v Laškem začenja operacija „Italija“. Članska futsal reprezentanca bo v ponedeljek in torek odigrala tekmi proti Italiji, dvakratnemu evropskemu prvaku. Tekmi bosta selektorjema Slovenije in Italije služili kot dodaten test pred januarskim sklepnim delom kvalifikacij za SP 2020.

DELI NA