06.09.2021 | 1. SFL
V Litiji zadovoljni z uvodom v sezono in okrepitvami

Litija je sezono začela z osvojenim naslovom superpokalnega prvaka, v 1. SFL pa so Litijani prišli do točke v Kobaridu.

»Sezono smo dobro začeli,« pravi kapetan Gašper Vrhovec. »Ne glede na remi proti Oplastu smo zadovoljni, nenazadnje smo v superpokalu premagali ekipo, ki je najboljša slovenska ekipa v zadnjih letih v Sloveniji. Vidi se, da smo sestavili dobro slovensko ekipo, temu smo dodali dva kvalitetna tujca. Smo na začetku, ekipa je nova, pripeljali smo novega trenerja, začenjamo z novim sistemom. Slej ko prej se bo še bolj pokazalo, kako smo letos zastavili sezono,« nadaljuje Vrhovec.

Veseli trenerja

Beseda naprej nanese na trenerja Andreja Dobovičnika.
»Poznam ga že vrsto let, od 19. leta pa sodelujem z njim. Res je izvrsten trener in odlična rešitev za naš klub. Premore veliko izkušenj, zagnan, delaven in predan je. Ima dober odnos do igralcev. Veseli smo, ker smo ga pripeljali,« pojasni Vrhovec, ki se pomudi še pri superpokalu, kjer so Litijani odigrali zelo agresivno v obrambi in na koncu slavili po kazenskih strelih.

»Saj taka igra, s toliko discipline in agresije, nikomur ne ustreza. Če igraš tako in si ob tem učinkovit v napadu, potem jih lahko premagaš in so premagljiva ekipa,« navrže Vrhovec, ki na začetku sezone kaže dobro igro, zabija in igra. »Bistveno je, da ima ekipa rezultat. To šteje. Sem pa vesel tudi golov. Predvsem zato, ker sem se spet vrnil po zahtevni poškodbi, ki sem jo staknil lansko sezono v finalu. Dobro sem se pripravil. Sem na začetku, dobro mi gre, naj bo to začetek lepe zgodbe,« si Vrhovec želi, da ga poškodbe zaobidejo v velikem loku.

Motiviran in željan igranja

Dejansko se Gašper vsakič znova vrne. Ne more se tolikokrat poškodovati, kolikokrat se lahko Vrhovec vrne.
»Res je nekako tako. Vedno znova najdem motivacijo, voljo, željo. Je pa težko, ko se moraš znova resetirati. Ko pa stopiš na parket, odigraš tekmo, zmagaš kaj pomembnega, ob tem pa še zabiješ, potem se vse pozabi. Sam osebno zelo uživam v zmagah in tem športu. Morda sem celo s tem malce obseden, zato mi ni težko trenirati tudi dvakrat na dan,« še pove Gašper, ki v isti sapi pohvali tudi brazilski okrepitvi Allexa in Jedija, ki pa imata še obilo rezerv, zato se Vrhovec veseli nadaljevanja sezone.

»Vsi vemo, kdo je Igor Osredkarpa Gašper ne pozabi na kar glavno okrepitev Litije v tej sezoni. »Občudujem njegov odnos do dela, želje po zmagi in kluba. Saj so vrhunski igralci, ampak tak kot Igor, z vsemi lastnostmi, ki jih ima, pa ne vem, če se je kdaj rodil. Je igralec, ki ga vsaka ekipa potrebuje,« Gašper sklene z izbranimi besedami o prijatelju in soigralcu Igiju.

Sicer pa v Litiji pogledujejo že v naslednja kroga, ko naprej igrajo s Ptujčani, potem še z Dobovcem!
»To so prave tekme, na takih napreduješ,« še izvemo.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA