22.12.2014 | Futsal AA
V Laškem za širšo bazo futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je minuli vikend vadila v Laškem. Selektor Andrej Dobovičnik je opravil štiri treninge s selekcijo, v kateri je bilo nekaj standardnih reprezentantov, priložnost za dokazovanje pa so dobili tudi še igralci iz 1. SFL, ki jih dosedaj v reprezentanci še ni bilo.

Širša baza

»To ni B reprezentanca, v Laškem trenirajo igralci, ki so že standardni v klubu. Želimo pokazati, da reprezentanca ni le pet, šest ali sedem igralcev, ampak širša baza. Moja naloga pa je, da pripravim mlado generacijo, ki se bo potem lažje vključila v izbrani vrsto,« za uvod vadbe v Laškem pove selektor Andrej Dobovičnik, ki mu pri delu pomagata Matej Kavčič in Tadej Levstek.

Pravi izbor

»Izbor je bil dober, poleg teh fantov so še trije oz. štirje. Z njimi se bo še naprej kvalitetno delalo. Vidi se, da si želijo vadbe, premorejo znanje, tudi v klubih prevzemajo ključne vloge. Sem pa jim že na uvodu priprav povedal – največ je odvisno od njih. Mi jih spremljamo.«

Med izbranci so se našli tudi Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Denis Govekar (KMN Sevnica) in Dani Vulikič (KMN Oplast Kobarid).

Lepo je igrati za Slovenijo

»Občutki so fenomenalni. Prvič sem poklican v reprezentanco, lepo je igrati za Slovenijo. Naša naloga je, da se dobro trenira. Smo pa izvedeli precej novega,« je povedal Zajc, Govekar pa nadaljeval:

»Zelo sem vesel, ker sem dobil poziv. To je velika nagrada za delo v klubu. Upam, da se izkažem. Včeraj smo imeli specifične treninge s poudarkom na tehniki in refleksih.«

Ustaliti se

Dani Vulikič je v soboto dogajanje spremljal s strani.
»Dobil sem udarec v gleženj, danes bomo videli, kako bo. Sicer pa nisem prvič poklican v člansko reprezentanco. Želim si, da se izkažem in si zagotovim mesto med člani!«

Svoje soigralce pa je v Laškem obiskal tudi Alen Fetić, ki je na prisilnem počitku. V samem zaključku koledarskega leta ima težave s trebušno prepono, počivati bo moral še mesec dni.

»Pred zadnjo tekmo v prvenstvu sem čutil bolečin v trebušnem zidu. Kljub temu sem s pomočjo protibolečinske tablete odigral, bolečine pa tudi po dveh dneh niso pojenjale,« opisuje svoje težave Fetić, ki so ga potem najprej pregledali v Splitu, potem še v Ljubljani.

Brez operacije

Ugotovili so, da ima v predelu trebušnega zidu za štiri centimetre strganih vlaken. Na srečo operativni poseg ne bo potreben, mora pa vsaj še mesec dni strogo mirovati.

Še mesec dni

»Obstaja je možnost, da gre za obliko kile. A je kirurg v Ljubljani zatrdil, da operacija ni potrebna. Poškodovano mesto pa se bo samo zaraslo in saniralo,« še doda Fetić, ki je včeraj obiskal tudi soigralcev na treningih v Laškem.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.07.2024 | Futsal AA
  Nejc Hozjan okrepil Osijek
  Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
 • 02.07.2024 | Futsal AA
  Jesen v znamenju futsal reprezentanc
  Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
 • 23.06.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec okrepil Osijek
  Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
 • 17.06.2024 | Futsal AA
  Klemen Duščak okrepil Makarsko
  „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
 • 13.06.2024 | Futsal AA
  Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
  Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
 • 10.06.2024 | Futsal AA
  Slovensko slavje v Švici
  Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
 • 09.06.2024 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
  Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
 • 06.06.2024 | Futsal AA
  Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
  V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
 • 30.05.2024 | Futsal AA
  Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
  Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
 • 29.05.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
  Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.

DELI NA