12.11.2021 | 1. SFL
V Kopru za beg z dna, na Vrhniki revija mladih

S tekmami 9. kroga se nadaljuje državno prvenstvo članov.

1.SFL, 9. krog, 12.11.
Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko – KMN Meteorplast Šic bar (20.30.0)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.45)

Ponosni na reprezentanta

Druga in šesta ekipa lige se bosta pomerili na Vrhniki. To bo tekma ekip, ki sta prejeli po 24 golov v sedmih tekmah, a so jih Vrhničani dosegli skoraj enkrat več – 37 so jih zabili varovanci trenerja Mileta Simeunoviča, ekipa zbrana okoli vodje članske ekipe Tomislava Novaka pa je v sedmih tekmah zabila 19 golov. To bo tekma klubov, ki sta zrasla od temeljev navzgor – začenši z mlajšimi selekcijami. »Žal me danes ne bo na tekmi, ekipo bo vodil Saša Makoter. Veliko si obetamo od golmana Mihe Prijola, danes bo prvo tekmo za nas igral novinec Niko Vajda, ki že dva tedna vadi z nami,« napove vodja ekipe Novak. »Čaka nas izredno zahtevna tekma proti Siliku, ki sodi v sam slovenski vrh, zelo dobro delajo. Kljub temu pa bomo naredili vse, da se domov vrnemo s pozitivnim rezultatom,« napove Tomislav Novak.

»Imeli smo nekaj premora, vmes je bil tudi pokal. Zadnje dni smo trenirali, ni bilo slabo. Danes pa gostimo neugodno ekipo KMN Meteorplasta, ki so mlada in poletna ekipa, ki je sposobna marsikaj. To je v teh sedmih oz. osmih krogih tudi dokazala. Če bomo želeli kaj doseči, bo treba igrati kot dosedaj. Želimo si novih treh točk,« pove trener Silika Mile Simeunovič, ki je vesel, ker njegovi fantje ostajajo skromni in delavni kljub rezultatu in 2. mestu na prvenstveni lestvici. V minulih dneh pa je bilo še nekaj dodatnega veselja, saj je Max Vesel dobil poziv v člansko vrsto, Marko Mohorič pa se je znašel na širšem seznamu. »Seveda smo ponosni. Hkrati pa je to dokaz, pokazatelj, da delamo dobro, pravilno,« pristavi Simeunovič, ki verjame, da bo kmalu še kako ime iz njegove vrste opozorilo nase.

Osredkar okreva

Z delom nadaljujejo tudi v Litiji in v Dobrepolju, ki se bosta za ligaške tekme udarila v Litiji. Trener Litijanov Andrej Dobovičnik je vesel, ker dobro okreva Igor Osredkar. »Nadejam se, da bom imel na voljo čim več zdravih igralcev in da naredimo še en korak naprej v igri,« se nadeja Dobovičnik, ki je prejšnji teden kot selektor U19 reprezentance s Slovenijo remiziral in enkrat izgubil z Italijo.

Za beg z dna

V Kopru se bosta za ligaške točke udarila domači FC Bronx in ŠD Mlinše. Strogo formalno rečeno bo to tekma 9. in 7. ekipe lige, zasedbi z Obale in Zasavja pa loči le točka. Bronxi so pri treh, Mlinše z eno več. Domačini bodo danes brez trenerja Damirja Pertiča, ki bo zavoljo kazni na tribuni.

»Dobro smo oz. vse boljše, malce nas je dvignila tudi zmaga v osmini finala pokala Terme Olimia,« pa napoved začenja trener Mlinše Gregor Ceglar. »V ekipi imamo dva igralca, ki sta se vrnila po poškodbi. Nik Smrkolj je okrepil naše mesto organizatorja igre. Vesel sem, ker se je vrnil Gašper Trdin. Zadovoljen sem tudi s tem, kako smo trenirali,« nadaljuje Ceglar, ki se veseli današnje tekme na Obali, trdi pa, da so se dobro pripravili na zasedbo FC Bronx.

»Imajo dve četvorki, ena je bolj izkušena druga pa mlada. Vemo, kje so močni, vemo, kje se braniti in na kaj biti pozoren. Prvo njihovo ime je Nik Zajc, pozorni bomo na našega rojaka Dejana Bojkiča in golmana Alena Mordeja,« še doda Ceglar.

Na tekmo z Mlinšami so se dobro pripravili tudi na Obali. Trener Damir Pertič potrdil, da so naredili kvalitetne tri enote treninga. »Samozavestni čakamo Mlinše,« pravi Pertič.
»Moramo do treh točk. Tekma še ni odločilna, je pa zagotovo ena od ključnih. Želimo si, da dobro delo na treningu pretočimo v točke. Nocoj je možnost, da pobegnemo z dna lestvice,«
je jasen Pertič.

»Vsak petek je za nas derbi. Fantom sem že na začetku sezone povedal, da se mora pred vsako petkovo tekmo čutiti intenzivnost, tisti pozitivni pritisk,« doda Pertič, ki bo danes na tribuni, na klopi pa njegov pomočnik Nebojša Vajič. »Kot da bi bil jaz na klopi, suvereno bo to opravil,« Perta ne skriva zaupanja v svojega sodelavca.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.01.2022 | 1. SFL
  Po okrepitve na Hrvaško
  Z novim elanom in prevetreno zasedbo so v leto 2022 vstopili v ekipi FC Hiša daril Ptuj, kjer trener ostaja hrvaški strokovnjak Robert Grdović. »Malce smo popolnili kader, želel bi si, da bi v drugem delu sezone igrali hitrejše in agresivnejše. Želel bi tudi, da v 1. SFL pridemo v polfinale,« se Grdović ozre na ambicije, ki jih premore klub iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 10.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomer še druga okrepitev iz Italije
  Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem.
 • 06.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom
  Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.
 • 04.01.2022 | 1. SFL
  S trdim delom bi radi razvili še kakega reprezentanta
  »Nekako smo izpolnili pričakovanja. Morda je sprva kazalo na celo več, potem smo prišli na realna tla, kjer nam je mesto,« trener Vrhničanov Mile Simeunovič podaja oceno dela in nastopov svojih članov v 2. polovici koledarskega leta 2022. V dosedanjem delu sezone 1. SFL so Vrhničani zbrali sedem zmag, tri remije in dva poraza.
 • 03.01.2022 | 1. SFL
  Želijo zadržati prvoligaški status
  »Ekipa bo doživela nekaj sprememb, nekaterim igralcem se bomo zahvalili,« nadaljuje trener Dobrepolja. Potrdil je, da je ekipo zapustil golman Luka Đorđević, ki bo kariero nadaljeval v Srbiji, novinec v ekipi Dobrepolja pa je Blaž Končan, ki prihaja na posojo iz vrhniškega Silika.
 • 01.01.2022 | 1. SFL
  Prvak brez Perića, a z novimi močmi
  »Pred nami je še pomembnejši del sezone. Želimo ponoviti uspehe minulih sezon in osvojiti dvojno krono, tako v 1. SFL kot v pokalu Terme Olimia. Od svojih igralcev pričakujem, da pridejo na priprave z jasno, veliko željo, cilji in lakoto po uspehu. V ekipi bo tudi nekaj novih imen. Katera to bo bodo, bo znano v prihodnjih dneh,« je povedal Morina, ki se zaveda moči svoje ekipe, a v isti sapi želi, da v ekipi še več zdrave in močne konkurence.
 • 24.12.2021 | 1. SFL
  Sprememba tekmovalnega koledarja
  Aktivnosti reprezentance v zvezi nastopom na EP so bile prvotno planirane od 19.1.2021 do največ 6.2.2022. S ciljem, da se izvedejo čim kvalitetnejše priprave na EP, se je vodstvo reprezentance odločilo, da začne s pripravami že 10.1.2022. Zavoljo tega je vodja futsal tekmovanj NZS na podlagi določil 11., 15. in 16. člena Tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklepe o preložitvi tekem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrhu, Siliku in Oplastu derbi
  S tekmami 13. kroga 1. SFL je konec prvoligaškega futsala za leto 2021. Zmag v tokratnem krogu so se veselili v taborih FK Dobovec, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid, derbi začelja se je končal z delitvijo točk. Tekmovanje se nadaljuje z rednim 14. krogom 14. januarja, tri popreje pa bo na sporedu preložena tekma 12. kroga med Litijo in Dobovcem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Zadnji v letu 2021
  Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.
 • 05.12.2021 | 1. SFL
  Od Evrope pričakovali več
  Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

DELI NA