12.11.2021 | 1. SFL
V Kopru za beg z dna, na Vrhniki revija mladih

S tekmami 9. kroga se nadaljuje državno prvenstvo članov.

1.SFL, 9. krog, 12.11.
Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko – KMN Meteorplast Šic bar (20.30.0)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.45)

Ponosni na reprezentanta

Druga in šesta ekipa lige se bosta pomerili na Vrhniki. To bo tekma ekip, ki sta prejeli po 24 golov v sedmih tekmah, a so jih Vrhničani dosegli skoraj enkrat več – 37 so jih zabili varovanci trenerja Mileta Simeunoviča, ekipa zbrana okoli vodje članske ekipe Tomislava Novaka pa je v sedmih tekmah zabila 19 golov. To bo tekma klubov, ki sta zrasla od temeljev navzgor – začenši z mlajšimi selekcijami. »Žal me danes ne bo na tekmi, ekipo bo vodil Saša Makoter. Veliko si obetamo od golmana Mihe Prijola, danes bo prvo tekmo za nas igral novinec Niko Vajda, ki že dva tedna vadi z nami,« napove vodja ekipe Novak. »Čaka nas izredno zahtevna tekma proti Siliku, ki sodi v sam slovenski vrh, zelo dobro delajo. Kljub temu pa bomo naredili vse, da se domov vrnemo s pozitivnim rezultatom,« napove Tomislav Novak.

»Imeli smo nekaj premora, vmes je bil tudi pokal. Zadnje dni smo trenirali, ni bilo slabo. Danes pa gostimo neugodno ekipo KMN Meteorplasta, ki so mlada in poletna ekipa, ki je sposobna marsikaj. To je v teh sedmih oz. osmih krogih tudi dokazala. Če bomo želeli kaj doseči, bo treba igrati kot dosedaj. Želimo si novih treh točk,« pove trener Silika Mile Simeunovič, ki je vesel, ker njegovi fantje ostajajo skromni in delavni kljub rezultatu in 2. mestu na prvenstveni lestvici. V minulih dneh pa je bilo še nekaj dodatnega veselja, saj je Max Vesel dobil poziv v člansko vrsto, Marko Mohorič pa se je znašel na širšem seznamu. »Seveda smo ponosni. Hkrati pa je to dokaz, pokazatelj, da delamo dobro, pravilno,« pristavi Simeunovič, ki verjame, da bo kmalu še kako ime iz njegove vrste opozorilo nase.

Osredkar okreva

Z delom nadaljujejo tudi v Litiji in v Dobrepolju, ki se bosta za ligaške tekme udarila v Litiji. Trener Litijanov Andrej Dobovičnik je vesel, ker dobro okreva Igor Osredkar. »Nadejam se, da bom imel na voljo čim več zdravih igralcev in da naredimo še en korak naprej v igri,« se nadeja Dobovičnik, ki je prejšnji teden kot selektor U19 reprezentance s Slovenijo remiziral in enkrat izgubil z Italijo.

Za beg z dna

V Kopru se bosta za ligaške točke udarila domači FC Bronx in ŠD Mlinše. Strogo formalno rečeno bo to tekma 9. in 7. ekipe lige, zasedbi z Obale in Zasavja pa loči le točka. Bronxi so pri treh, Mlinše z eno več. Domačini bodo danes brez trenerja Damirja Pertiča, ki bo zavoljo kazni na tribuni.

»Dobro smo oz. vse boljše, malce nas je dvignila tudi zmaga v osmini finala pokala Terme Olimia,« pa napoved začenja trener Mlinše Gregor Ceglar. »V ekipi imamo dva igralca, ki sta se vrnila po poškodbi. Nik Smrkolj je okrepil naše mesto organizatorja igre. Vesel sem, ker se je vrnil Gašper Trdin. Zadovoljen sem tudi s tem, kako smo trenirali,« nadaljuje Ceglar, ki se veseli današnje tekme na Obali, trdi pa, da so se dobro pripravili na zasedbo FC Bronx.

»Imajo dve četvorki, ena je bolj izkušena druga pa mlada. Vemo, kje so močni, vemo, kje se braniti in na kaj biti pozoren. Prvo njihovo ime je Nik Zajc, pozorni bomo na našega rojaka Dejana Bojkiča in golmana Alena Mordeja,« še doda Ceglar.

Na tekmo z Mlinšami so se dobro pripravili tudi na Obali. Trener Damir Pertič potrdil, da so naredili kvalitetne tri enote treninga. »Samozavestni čakamo Mlinše,« pravi Pertič.
»Moramo do treh točk. Tekma še ni odločilna, je pa zagotovo ena od ključnih. Želimo si, da dobro delo na treningu pretočimo v točke. Nocoj je možnost, da pobegnemo z dna lestvice,«
je jasen Pertič.

»Vsak petek je za nas derbi. Fantom sem že na začetku sezone povedal, da se mora pred vsako petkovo tekmo čutiti intenzivnost, tisti pozitivni pritisk,« doda Pertič, ki bo danes na tribuni, na klopi pa njegov pomočnik Nebojša Vajič. »Kot da bi bil jaz na klopi, suvereno bo to opravil,« Perta ne skriva zaupanja v svojega sodelavca.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA