12.11.2021 | 1. SFL
V Kopru za beg z dna, na Vrhniki revija mladih

S tekmami 9. kroga se nadaljuje državno prvenstvo članov.

1.SFL, 9. krog, 12.11.
Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko – KMN Meteorplast Šic bar (20.30.0)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.45)

Ponosni na reprezentanta

Druga in šesta ekipa lige se bosta pomerili na Vrhniki. To bo tekma ekip, ki sta prejeli po 24 golov v sedmih tekmah, a so jih Vrhničani dosegli skoraj enkrat več – 37 so jih zabili varovanci trenerja Mileta Simeunoviča, ekipa zbrana okoli vodje članske ekipe Tomislava Novaka pa je v sedmih tekmah zabila 19 golov. To bo tekma klubov, ki sta zrasla od temeljev navzgor – začenši z mlajšimi selekcijami. »Žal me danes ne bo na tekmi, ekipo bo vodil Saša Makoter. Veliko si obetamo od golmana Mihe Prijola, danes bo prvo tekmo za nas igral novinec Niko Vajda, ki že dva tedna vadi z nami,« napove vodja ekipe Novak. »Čaka nas izredno zahtevna tekma proti Siliku, ki sodi v sam slovenski vrh, zelo dobro delajo. Kljub temu pa bomo naredili vse, da se domov vrnemo s pozitivnim rezultatom,« napove Tomislav Novak.

»Imeli smo nekaj premora, vmes je bil tudi pokal. Zadnje dni smo trenirali, ni bilo slabo. Danes pa gostimo neugodno ekipo KMN Meteorplasta, ki so mlada in poletna ekipa, ki je sposobna marsikaj. To je v teh sedmih oz. osmih krogih tudi dokazala. Če bomo želeli kaj doseči, bo treba igrati kot dosedaj. Želimo si novih treh točk,« pove trener Silika Mile Simeunovič, ki je vesel, ker njegovi fantje ostajajo skromni in delavni kljub rezultatu in 2. mestu na prvenstveni lestvici. V minulih dneh pa je bilo še nekaj dodatnega veselja, saj je Max Vesel dobil poziv v člansko vrsto, Marko Mohorič pa se je znašel na širšem seznamu. »Seveda smo ponosni. Hkrati pa je to dokaz, pokazatelj, da delamo dobro, pravilno,« pristavi Simeunovič, ki verjame, da bo kmalu še kako ime iz njegove vrste opozorilo nase.

Osredkar okreva

Z delom nadaljujejo tudi v Litiji in v Dobrepolju, ki se bosta za ligaške tekme udarila v Litiji. Trener Litijanov Andrej Dobovičnik je vesel, ker dobro okreva Igor Osredkar. »Nadejam se, da bom imel na voljo čim več zdravih igralcev in da naredimo še en korak naprej v igri,« se nadeja Dobovičnik, ki je prejšnji teden kot selektor U19 reprezentance s Slovenijo remiziral in enkrat izgubil z Italijo.

Za beg z dna

V Kopru se bosta za ligaške točke udarila domači FC Bronx in ŠD Mlinše. Strogo formalno rečeno bo to tekma 9. in 7. ekipe lige, zasedbi z Obale in Zasavja pa loči le točka. Bronxi so pri treh, Mlinše z eno več. Domačini bodo danes brez trenerja Damirja Pertiča, ki bo zavoljo kazni na tribuni.

»Dobro smo oz. vse boljše, malce nas je dvignila tudi zmaga v osmini finala pokala Terme Olimia,« pa napoved začenja trener Mlinše Gregor Ceglar. »V ekipi imamo dva igralca, ki sta se vrnila po poškodbi. Nik Smrkolj je okrepil naše mesto organizatorja igre. Vesel sem, ker se je vrnil Gašper Trdin. Zadovoljen sem tudi s tem, kako smo trenirali,« nadaljuje Ceglar, ki se veseli današnje tekme na Obali, trdi pa, da so se dobro pripravili na zasedbo FC Bronx.

»Imajo dve četvorki, ena je bolj izkušena druga pa mlada. Vemo, kje so močni, vemo, kje se braniti in na kaj biti pozoren. Prvo njihovo ime je Nik Zajc, pozorni bomo na našega rojaka Dejana Bojkiča in golmana Alena Mordeja,« še doda Ceglar.

Na tekmo z Mlinšami so se dobro pripravili tudi na Obali. Trener Damir Pertič potrdil, da so naredili kvalitetne tri enote treninga. »Samozavestni čakamo Mlinše,« pravi Pertič.
»Moramo do treh točk. Tekma še ni odločilna, je pa zagotovo ena od ključnih. Želimo si, da dobro delo na treningu pretočimo v točke. Nocoj je možnost, da pobegnemo z dna lestvice,«
je jasen Pertič.

»Vsak petek je za nas derbi. Fantom sem že na začetku sezone povedal, da se mora pred vsako petkovo tekmo čutiti intenzivnost, tisti pozitivni pritisk,« doda Pertič, ki bo danes na tribuni, na klopi pa njegov pomočnik Nebojša Vajič. »Kot da bi bil jaz na klopi, suvereno bo to opravil,« Perta ne skriva zaupanja v svojega sodelavca.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA