18.02.2021 | 1. SFL
V Kazahstanu sposobni spisati zgodovino

S tekmo v kazahstanskem mestu Alma Ata se začenja letošnja osmina finala futsal lige prvakov. Zavoljo uspešnega nastopa Dobovca v šestnajstini finala in relativno ugodnega žreba se danes vodilna ekipa 1. SFL spogleduje z jasno željo, da se uvrsti na finalni turnir osmerice.

Le ta se bo za naslov evropskega klubskega prvaka pomerila med 28. aprilom in 3. majem v beloruskem Minsku. Slovenski predstavnik na finalnem turnirju še ni zaigral, je pa tam uspešno sodeloval in igral Kristjan Čujec, ki je leta 2014 z azerbajdžanskim Arazom zasedel 3. mesto v Evropi.

Liga prvakov, osmina finala, 18.2.
Aktobe – FK Dobovec (11.00)

19.2.
InterMovistar – Kherson (19.00)
FC Barcelona – ACCS Futsal (21.05)

20.2.
Ugra Yugorsk – Vytis (13.00)
Kairat – United Galati (13.00)
Sporting – Chrudim (18.00)
Olmissum – KPRF (19.30)
SLBenfica – Berettyóújfalu (20.00)

Lani blizu, letos nared za korak naprej

Dobovec je bil že v lanski sezoni 2019/2020 blizu finalnega turnirja četverice, a je konec novembra 2019 v zadnjih minutah klonil proti ruski ekipi KPRF, 2:5 je bilo na koncu. A končni rezultat ne pove vsega. Dobovec je do 33. minute držal remi (2:2), kar bi mu bilo dovolj za napredovanje. „Vsi se spomnimo, kako blizu smo bili lani, da spišemo neko zgodovino. Letos se zgodba nekako ponavlja. Vsi smo pripravljeni na tekmo, komaj čakamo, da se začne. Danes bomo videli, če smo iz pravega testa in upam, da zmagamo,“ pravi vratar Damir Puškar. Da so dobro pripravljeni, da v ekipi ni prostora za tremo, poudari Žiga Čeh, ki dodaja: „Smo že nekaj časa skupaj, odigrali smo že nekaj takih tekem. Je pa seveda pričakovanje – tako kot pred vsako pomembno tekmo. Vemo, kaj nam prinaša tekma, tako da nekaj tistega pozitivnega naboja je in tiste pozitivne tekmovalne treme tudi.“

Deo evropski prvak

Za pripravo ekipe skrbi študiozni trener Kujtim Morina, ki je pozorno preučil tekmeca, ekipo Aktobeja, ki domuje povsem na drugem koncu države. A ker njihova dvorana ne ustreza vsem kriterijem tako visokega ranga tekmovanja, so se bili primorani „preseliti“ v Alma Ati. Aktobe je v sezoni 2018/2019 izpadel v glavnem delu lige prvakov, elitni del je lovil na Hrvaškem, v odločilni tekmi je s 4:3 klonil proti Makarski, en gol jim je zabil tudi kapetan naše reprezentance Igor Osredkar. V tisti sezoni je bil Dobovec v elitnem delu. Ta sezona pa je bila tista, ko je v ligi prvakov blestel Brazilec Deo, danes ena od osrednjih moči Aktobeja. Pred dvema letoma je Deo z ekipo Sportinga postal zmagovalec lige prvakov.

Zvesti svoji igri

„Aktobe je ekipa z večletnimi izkušnjami igranja v ligi prvakov. Letos so se okrepili z izkušenimi brazilskimi igralci, imajo dva ukrajinska reprezentanta, tudi domači igralci, nekateri reprezentanti, so zelo kakovostni in jih nikakor ne gre podcenjevati,“ je že večkrat opozoril trener Kujtim Morina.

„Imamo svojo igro, od katere ne odstopamo, kar smo že dokazali v preteklih letih. Ne glede na nasprotnika in njihovo kakovost bomo normalno igrali napadalni futsal, ki ga gojimo skozi leta in v katerem mislim, da smo najboljši,“ še doda Žiga Čeh.

Tekst: D.P., FK Dobovec
Foto: S.Š.

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2021 | 1. SFL
  Po reprezentanci fokus na lige in pokal
  Tako bosta v petek na sporedu uvodni polfinalni tekmi 1. SFL. Dobovec bo doma gostil FC Bronx, Litija pa bo na prvi polfinalni tekmi pričakala vrhniški Siliko. Nadaljujejo se tudi ostala tekmovanja.
 • 07.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec z Barcelono v Zadru
  Evropska nogometna zveza Uefa je potrdila, da bo finalni turnir futsal lige prvakov za sezono 2020/2021 na sporedu v Zadru in ne v Zagrebu, kot je bilo sprva načrtovano. Za to potezo so se odločili na prošnjo hrvaške države.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Znani vsi polfinalisti, prvi tekmi 2. aprila
  Dobovec, Litija, Siliko in FC Bronx so že nocoj izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale 26. sezone 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – FC Bronx in FC Litija – Siliko, polfinale se prične 2. aprila. Prihodnji petek, 26.3., je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Če ne danes, pa v torek
  Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.
 • 18.03.2021 | 1. SFL
  Primorci v Ljutomer po polfinale 1. SFL
  „Vesel sem, da nam je uspel veliki preobrat na prvi domači tekmi, a morem priznati, da nismo bili pravi. Malo je manjkalo in bi šla tekma v drugo smer,“ se trener Bronxov Marko Hrvatin uvodoma ozre na prvo četrtfinalno tekmo, hkrati pa ne skriva veselja pred jutrišnjim vnovičnim obračunom! Škofjoti gostujejo v Ljutomeru, kjer bi ob drugi zmagi postali polfinalisti
 • 17.03.2021 | 1. SFL
  V petek kamere v Ljutomeru
  V petek se nadaljuje četrtfinale 1. SFL, na sporedu so štiri tekme. Tekmeci identični kot pred tednom dni, razlika je le v domačinstvu, to pot se igra v Zagorju, na Vrhniki, v Kobaridu ter Ljutomeru. Prav v Ljutomeru pa bodo tudi naše kamere, odkoder si boste lahko tekmo ogledali v neposrednem prenosu!
 • 12.03.2021 | 1. SFL
  V ŽIVO: Četrtfinale 1. SFL, 7. krog 2. SFL
  Doma so se zmag veselili Dobovec, FC Litija in KMN Bronx, v gosteh je bil uspešen Siliko. Vsi štirje nocojšnji zmagovalci so na pol poti do polfinala. Druge tekme četrtfinala so na sporedu 19. marca. Polfinalist bo ekipa, ki prva vknjiži dve zmagi.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ljutomerčani niso pozabili 40. minute v režiji Bronxov
  Za mesto v polfinalu 26. sezone 1. SFL se bosta v petek ob 20. uri, domačini pripravljajo tudi prenos tekme, pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar, soseda na lestvici rednega dela – bronxi so bili 4., tomaži pa 5.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ptujčani in Vrhničani prepričani v uspeh
  Igrali bomo agresivno, postavili se bomo visoko in jih tako tudi prijeli. Ne želimo dovoliti, da ritem igre prevzame Siliko in nas uspava, potem pa nas skuša razbiti z igralcem (vratarjem) v igri „5:4“ . Naša prednost je tudi daljša klop,“ napoveduje trener Ptujčanov Robert Grdović.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Dobovec brez Novaka, Mlinše brez bele zastave
  V lov na naslov v 1. SFL se podaja tudi Dobovec, ki se bo v četrtfinalu pomeril z ekipo ŠD Mlinše, ki je v svoji krstni sezoni med prvoligaši prišla med osem najboljših.

DELI NA