26.10.2022 | Futsal U19
Tudi v drugo boljši od Madžarske

Mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Madžarski sklenila priprave v Gornji Radgoni. Po torkovi zmagi (2:1) so bili varovanci selektorja Tomislava Horvata od Madžarov boljši tudi danes. Za končnih 4:1 so gole dosegli Luka Čop (2), Lovro Trdin in Luka Grm.

Pripravljalna tekma:

Zalaegerszeg, 25.10.
Madžarska – Slovenija 1:2
 (0:2)

Gornja Radgona, 26.10.
Slovenija – Madžarska 4:1
(2:1)
0:1 Kiss (4.), 1:1 Čop (14.), 2:1 Grm (16.), 3:1 Trdin (24.), 4:1 Čop (38.)

Slovenija FU19:
Alen Ruis (A.S.D. Fenice Veneziamestre ITA), Luka Grm (FK Dobrepolje), Kristjan Čeh (KMN Miklavž), Tian Uršič (KMN Oplast Kobarid), Nik Ambrožič (ŠD Extrem), Luka Čop (ŠD Extrem), Anže Žlindra (ŠD Extrem), Lovro Skrinjar (FK Siliko), Gaj Križaj (FK Siliko), Žiga Frank (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Niko Kosec (KMN Meteorplast), Vid Kos (ŠD Mlinše), Lovro Trdin (ŠD Mlinše), Žiga Dolinšek Grošelj (ŠD Mlinše), Andraž Gregorič (ŠD Extrem).

Tekma je bila na sporedu v Gornji Radgoni, kjer so minuli mesec namenu predali novo športno dvorano. Tekmo si je ogledal tudi Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.V torek so prvi gol dosegli naši igralci, to pot pa Madžari, ki so svojo pobudo, bolje rečeno dorečenost, kronali v 4. minuti. Po podaji z desnega kota je malce neodločnosti naše ekipe izkoristil Patrik Kiss. Žoga je bila več v nogah naših igralcev, Madžari pa so bili nevarni iz protinapadov, zdelo se je, da tudi nevarnejši, ko so prišli pred naš gol. V nadaljevanju se je razživela tudi Slovenija, podaje so bile natančnejše, naši igralci pa tudi bolj čvrsti v duelih.

V 14. minuti je po akciji celotne četvorke žoga na levem boku prišla do Luke Čopa, ki se je ostresel svojega čuvaja in z leve zabil za 1:1.

V 16. minuti je Slovenija povedla. Lovro Škrinjar je lepo prišel do strela z leve, madžarski golman je žogo odbil, akcijo je pozorno spremljal Luka Grm in odbito žogo z leve strani zabil v daljši desni kot.

Tudi nadaljevanje je minilo v domači terenski pobudi. V 19. minuti je Žiga Frank s podajo pred golom lepo našel Alena Ruisa, ki pa žoge ni najboljše zadel. V 20. minuti je bil blizu golu Lovro Trdin, a je njegov strel z glavo odbil gostujoči golman. Tako Trdin kot Ruis sta v prvem delu nekajkrat pomerila od daleč, a žoga ni končala v madžarskem golu.

V drugem polčasu je Slovenija prevladovala. V 23. minuti je meril Frank, v 24. Trdin. Prav Lovro Trdin pa je v 24. minuti povišal na 3:1. Šlo je za prekinitev, ki ji je botroval strel Vida Kosa, madžarski čuvaj mreže pa je žogo odbil v avt. Od tu je sledila podaja do Trdina, ki je bil natančen s svojim strelom za 3:1.

V nadaljevanju velja izpostaviti še strel Ruisa, vratnico Lovra Škrinjarja, domiselno dvojno podajo Čop&Frank, ki jo je prav Frank sklenil z izvrstnim strelom, a je bil madžarski golman na mestu. Je pa Čop zadel v 38. minuti za končnih 4:1. V zadnjih treh minutah je selektor Horvat v gol poslal Žiga Dolinška Grošlja.

„Odigrali dve dobri tekmi. Danes še boljše kot včeraj. Zadovoljen sem s fanti – z vsem, kar dajejo in kako se obnašajo tako na terenu kot izven terena. Na tem mestu čestitam fantom za obe zmagi,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.

„Tekmi sta bili za to, da vidimo, na kakem nivoju smo v primerjavi z vrstniki. Sta pa bili ti dve tekmi dve različni zgodbi. Včeraj naš pristop ni bil pravi. To je odražalo v slabih podajah in slabih odločitvah. Danes smo to popravili in zasluženo zmagali,“ je dodal kapetan Alen Ruis.

Obe ekipi bosta zdaj pozorno čakali 3. november, ko bo na sedežu Uefe v Nyonu žreb (pred)kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2023. Le to bo potekalo na Hrvaškem v Poreču. To bo tretje po vrsti evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji.

Nastop na 3. evropskem prvenstvu si je kot gostitelj že zagotovila Hrvaška, v igri za sedem prostih mest pa je 35 držav, ki bodo med januarjem in marcem obračunali med sabo za sedem vozovnic na EP.

Letos je bilo na sporedu 2. prvenstvo stare celine. Še drugič je evropski prvak postala Španija.

Terminski plan kvalifikacij:
3.11. žreb
17.1. - 22.1. 2023 predkrog kvalifikacij
21.3. - 26.3. glavni del kvalifikacij
3.9. - 10.9. 2023 evropsko prvenstvo

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2024 | Futsal U19
    Po 3. mestu še pohvala selektorja
    Naša mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški (3:2) končala močan mednarodni turnir Istra Nations Cup 2024. Slovenija je v štirih tekmah vknjižila tri zmage in remi, kar je bilo dovolj za končno 3. mesto.
  • 05.04.2024 | Futsal U19
    Za 3. mesto proti Slovaški
    „Za današnjo tekmo lahko ekipo le pohvalim. Vsi so odigrali na visokem nivoju v vseh segmentih igre. Čestitam jim, tako se mora igrati na evropskem nivoju. Vesel sem, da so fantje odigrali tako in da bom tudi sam dobil še večji zagon in da bomo napredovali. Še enkrat jim čestitam,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 03.04.2024 | Futsal U19
    Po preobratu boljši od ZDA
    Mladinska futsal reprezentanca je na turnirju v Novigradu zabeležila 2. zmago. Varovanci selektorja Tomislava Horvata so 4:3 premagali reprezentanco ZDA (U18). V četrtek je za Slovenijo prost dan, v petek pa jih čaka zadnja tekma predtekmovanja – tekmec bo domačin, Hrvaška (5.4. ob 18. uri).
  • 02.04.2024 | Futsal U19
    Po preobratu do zmage
    Mladinska futsal reprezentanca je turnir v Novigradu začela z zmago proti Severni Makedoniji (3:2). Za zmago sta zadela Urban Sevenšek (2) in Amar Velić. Slovenija bo jutri igrala proti ZDA.
  • 01.04.2024 | Futsal U19
    V Novigradu začenjajo proti Severni Makedoniji
    „V petih dneh bomo odigrali štiri tekme. Taki turnirji so izredno pomembni za našo ekipo, ki se še razvija, ki je v nastajanju,“ selektor Horvat izpostavi pomen turnirja za našo reprezentanco.
  • 25.03.2024 | Futsal U19
    Na turnir na Hrvaško
    Redni del turnirja Slovenija začenja v skupini B, ob njej še Severna Makedonija. ZDA U18 in Hrvaška. V skupini A bodo igrale ZDA U19, Črna gora in Francija. Zadnji dan turnirja sledijo tekme za razigravanje za končna mesta od 1. do 6.
  • 15.02.2024 | Futsal U19
    Na drugi tekmi boljši od Črne gore
    Mlada futsal reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi s 5:0 premagala Črno goro. Dan prej so varovanci selektorja Tomislava Horvata slavili zmago z rezultatom 5:4.
  • 14.02.2024 | Futsal U19
    V 39. minuti do zmage proti Črni gori
    Mlada futsal reprezentanca do 19 let je na prvi tekmi s 5:4 premagala Črno goro. V sredo se bosta reprezentanci pomerili še enkrat.
  • 13.02.2024 | Futsal U19
    Danes in jutri dve preizkušnji za mladinsko reprezentanco
    Futsal reprezentanca do 19 let nadaljuje z delom. Pred varovanci selektorja Tomislava Horvata sta dve novi preizkušnji. Danes in jutri se bodo dvakrat pomerili z vrstniki iz Črne gore. Današnja tekma se začne ob 17.30, jutrišnja ob 17.00.
  • 11.02.2024 | Futsal U19
    Dvakrat proti Črni gori
    Pred futsal reprezentanco do 19 let sta dve novi preizkušnji. Izbranci selektorja Tomislava Horvata se bodo zbrali v Podčetrtku, kjer jih v torek, 13.2., in v sredo, 14.2., čakata tekmi s črnogorskimi vrstniki.

DELI NA