25.09.2021 | Futsal AA
Tudi člani porazili Slovake

Slovenska članska reprezentanca je s 4:3 slavila na uvodni od dveh tekem v Istri, kjer je uvodoma porazila Slovake. Jutri jo čaka tekma proti Bosni in Hercegovini.

Slovenija je s to tekmo proti Slovaški začela cikel priprav na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2022 potekalo na Nizozemskem. Selektor Tomislav Horvat je prišel na turnir na Hrvaško brez kapetana Igorja Osredkarja, ki je poškodovan.

Tekme v Novigradu pozorno spremlja tudi Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.

Pripravljalna tekma, 25.9.
Slovenija – Slovaška 4:3
(2:2)
1:0 Vrhovec (5.), 2:0 Duščak (8.), 2:1 Ostrak (15.), 2:2 Turek (17.), 3:2 Turk (29.), 4:2 Vrhovec (37.), 4:3 Greško (39.)

Uvodno srečanje, ki šteje kot del pokala Umag Nations Cup v organizaciji B4Sports Camps, je Slovenija začela v postavi Tjaž Lovrenčič, Denis Totoškovič, Alen Fetić, Žiga, Čeh, Matej Fideršek. Po dobrih dveh minutah in 20 sekundah je v igro stopil kvartet Klemen Duščak, Teo Turk, Nejc Hozjan, Gašper Vrhovec, ki se je to pot preizkusil na mestu pivota.

Slovenija je igrala tja do 13., 14. minute zelo agresivno, gostje so imeli večkrat težave pri prehodu iz obrambe v napad. V 2. minuti je meril Totoškovič, v 5. minuti pa je Gašper Vrhovec poskrbel za vodstvo Slovenije. V 8. minuti je bilo že 2:0, zabil je Klemen Duščak. Slovaki pa so bili primorani vzeti minuto odmora z jasno željo, da najdejo rešitev za slovensko agresijo.

V nadaljevanju je Slovenija še naprej pretila: tako sta v 10. minuti kombinirala Totošković in Fetić, meril je Vrhovec.

Selektor Tomislav Horvat se zaveda namena pripravljalnih tekem – v igro je postal tako Žana Korena kot Benjamin Tušarja, vsakič je po enega dodal udarni četvorki, v nadaljevanju je tako minute dobil tudi Jeremy Bukovec, ki je dobro meril v 15. minuti.

Slovaki so do konca polčasa poravnali. Na 2:1 so znižali v 15. minuti, prej se je z obrambo izkazal Tjaž Lovrenčič.

V nadaljevanju sta si bili ekipi precej enakovredni, Slovenija pa je povedla v 29. minuti. Po podaji Hozjana je na drugi vratnici žogo v gol spravil Teo Turk za 3:2. V nadaljevanju so imeli gostje še nekaj dobri strelov od daleč, a je bil Lovrenčič vsakič na svojem mestu.

Piko na i zmagi je postavil Gašper Vrhovec, gostje so še znižali, za kaj več pa ni bilo več časa.

Izjavi po tekmi:

Tomislav Horvat, selektor Slovenije:
»Čestitam ekipi za zmago. Dobili smo težko tekmo, to sem hotel. Dobro smo odigrali. Ne smemo pa si na tem nivoju dovoliti dveh od treh golov, ki smo jih prejeli. To je dobra šola, da bomo naslednjič pametnejši.«

Gašper Vrhovec, kapetan Slovenije:
»Slovaki so potrdili, da so kvaliteten, agresiven in hiter tekmec. A smo bili na koncu boljši, imeli smo več prilik, dosegli smo več golov.«

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | Futsal AA
  Slovenska šesterica do zmag v Italiji
  V italijanski Serie A je bil na sporedu 9. krog. Do devete zmage je prišla ekipa Petrarce, kjer uspešno igra Alen Fetić, ki je bil z ekipo doma z 2:1 boljši od Pescare. Treh točk se je veselil tudi Napoli Nejca Hozjana, ki je bil uspešen od moštva Todis Lido di Ostia. Hozjanovi so na 7. mestu. Za njimi je na 8. poziciji Meta Catania Bricocity Benjamina Tušarja.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Pokazali več in bili nagrajeni
  Varovanci selektorja Tomislava Horvata so v Brežicah remizirali s Hrvaško (3:3), ki je bila dan prej boljša s 4:0. Gole za tokratni vzpodbuden remi so prispevali Matej Fideršek, Teo Turk in Gašper Vrhovec. Reprezentanca s pripravami na EP nadaljuje decembra, ko se bo doma dvakrat pomerila s Poljsko.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Fetić in Koren zmagovito in učinkovito
  Pomembno zmago v gosteh je zabeležila Sampdoria Denisa Totoškoviča in Mateja Fiderška, ki je bila z 2:0 boljša od neposrednega konkurenta za sam vrh. Sampdoria s to zmago zaseda 3. mesto s skupini B Serie A2. Verona Žana Korena je skočila na 4. mesto skupine A v Serie A2. Korenovi so doma slavili zmago s 5:1, Koren pa je dosegel svoj 3. gol v Serie A2.
 • 17.11.2021 | Futsal AA
  Danes vnovič proti Hrvaški
  Slovenska futsal reprezentanca nadaljuje z delom in igranjem pripravljalnih tekmah. Po sinočnjem gostovanju v Zagrebu se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata nocoj v Brežicah (ob 18. uri) še enkrat pomerili s Hrvaško, ki je sinoči slavila s 4:0.
 • 16.11.2021 | Futsal AA
  Uvodna preizkušnja sosedom
  Hrvaška je na prvi od dveh medsebojnih pripravljalnih tekem s 4:0 premagala oslabljeno vrsto Slovenije. Ekipi se bosta jutri, v sredo, 17.11., ob 18. uri pomerili še v Brežicah, odkoder bo tudi neposredni prenos tekme.
 • 16.11.2021 | Futsal AA
  Prvi test s sosedi
  V Zagrebu je vse nared, da se danes na prvi od dveh pripravljalnih tekem pomerita Hrvaška in Slovenija, 6. in 11. reprezentanca aktualne Uefine lestvice, obe udeleženki prihodnjega evropskega prvenstva, v minulem desetletju obe državi tudi gostiteljici evropskega prvenstva.
 • 15.11.2021 | Futsal AA
  V pričakovanju prve tekme v Zagrebu, v sredo v Brežicah
  Moška futsal reprezentanca je včeraj že trenirala v Brežicah, kjer se je izbrana vrsta zbrala pred torkovo in sredino pripravljalno tekmo proti Hrvaški. Jutri se bosta ekipi pomerili v Zagrebu, v sredo pa v Brežicah, kjer je Slovenija dosedaj edinkrat igrala 22.9. 2015, ko je bila Srbija boljša s tesnih 4:5.
 • 14.11.2021 | Futsal AA
  Hrvaška pravi test za Slovenijo
  »Pred nami sta dve izredno zahtevni tekmi. Vemo, kako kvalitetna je Hrvaška, kateri igralci igrajo za to vrhunsko ekipo,« se tekem proti sosedom veseli izkušeni 30-letni Alen Fetić, ki je za Slovenijo zbral 115 nastopov, dosegel je 48 golov.
 • 11.11.2021 | Futsal AA
  Korak naprej v igri, v Brežicah z jasnimi navodili
  V nedeljo, 14.11., se bo v Termah Čatež zbrala moška članska reprezentanca, ki pospešeno nadaljuje s pripravo na skorajšnje evropsko prvenstvo, ki se januarja začne na Nizozemskem. Pred njo sta dve tekmi proti Hrvaški.
 • 07.11.2021 | Futsal AA
  Izjemno uspešen slovenski vikend v Italiji
  V Italiji v Serie A je bil na sporedu 7. krog, ki se je končal skoraj optimalno za vse naše legionarje. Dejan Bizjak je manjkal v ekipi ob remiju njegove ekipe (2:2), so pa Bizjakovi ostali 7. na prvenstveni lestvici.

DELI NA