03.12.2021 | 1. SFL
Trojec želi potrditi vlogo favorita

Medtem ko je Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL, sinoči odigral še 2. tekmo elitnega dela lige prvakov, pa bo danes šesterica ekip 1. SFL odigrala tri dobre tekme 12. kroga. Igralo se bo v Ljutomeru, Kopru in na Vrhniki. Derbi Litija – Dobovec bo 11.1. 2022. Prosta je ekipa ŠD Mlinše. 

1.SFL, 12. krog, 3.12.
KMN Meteorplast Šic Bar – FK Dobrepolje (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)
KMN Bronx Škofije – FC Hiša daril Ptuj (20.45)

11.1.
FC Litija – FK Dobovec (20.00)

Domačin pogleduje navzgor, Dobrepolje po točke za obstanek

Novinec, tudi povratnik v 1. SFL KMN Meteoplast bi rad doma nadaljeval pozitivno serijo, ki jo je začel po porazu v Litiji. Temu sta sledila dva remija in zmaga v Zagorju, kar je Meteroplast dvignilo na 5. mesto. »Proti ŠD Mlinše smo odigrali dobro. Spoštujemo in cenimo FK Dobrepolje, ki ga danes gostimo, a za nas štejejo le tri točke,« ambiciozno napove Tomislav Novak, vodja ekipe KMN Meteorplast Šic bar. Svoj optimizem Novak gradi tudi na dejstvu, da se v ekipo vrača Adrijan Trstenjak, s šestimi goli 2. strelec ekipe v 1. SFL. V 3. krogu 1. SFL, tekma je bila v Dobrepolju, se je končalo z delitvijo plena – 3:3. Dobrepolje ostaja pri petih točkah, kolikor jih ima tudi FC Bronx.

Trener Dobrepolja Dani Kaljevič pohvali svojo ekipo za treninge in odigrano minuli petek in spomni, da so proti Siliku do 38. minute zaostajali za gol, potem pa zaigrali z igralcem golmanom v polju, kar so gostje izkoristili. »Pred nami je tekma, ki je že ena od odločilnih v boju za obstanek!« je jasen Kaljevič, ki bo imel na voljo vse igralce. »Čaka nas zahtevno gostovanje, dobro smo se pripravili na KMN Meteorplast Šic Bar, s katerim smo v prvem delu lige remizirali, a smo bili bližje zmagi,« doda Kaljevič, ki se nadeja, da se domov vrnejo s pozitivnim rezultatom.

Ptujčani previdno, a hkrati odločno v Koper

Prav Bronxi so minulo sredo prišli do prve zmage na uradni tekmi. V osmini finala pokala Terme Olimia so bili z 9:3 boljši od NK Proteus, škofjoti pa so tako napredovali v četrtfinale. »Končno smo prišli do prve zmage v sezoni, a nas to ne sme zavesti. Še vedno bo treba trdo delati, predvsem pa bi radi naredili vse, da do konca koledarskega leta pridemo do prve ligaške zmage,« napove trener FC Bronxa Damir Pertič, ki je prepričan, da le pravi odnos in pravi pristop, tak 120-odstoten, lahko ekipi z Obale prinese uspeh. Dosedaj so zbrali v 1. SFL pet remijev, zmage še nimajo, danes pa gostijo FC Hiše daril s Ptuja, s katero so v 3. krogu letošnje sezone remizirali. »Ptujčani so zelo kvalitetna ekipa, to smo videli in spoznali že na prvi medsebojni tekmi. Tudi Litiji so na zadnji tekmi povzročali precej težav. Imajo mlado in nadarjeno ekipo, ki navdušuje v napadu,« Pertič o Ptujčanih. »Želim si, da smo med tekmo fokusirani in da sprejemamo enostavne odločitve in se držimo navodil,« še doda Pertič.

Ptujčani so sicer pred tednom dni izgubili derbi z Litijo, a so pokazali, da so tudi letos neugoden tekmec. V prvem delu sezone so bili varovanci trenerja Roberta Grdovića precej težav s poškodbami in boleznijo, zdaj se kompletiraj, v ekipo se vrača tudi Davor Fleten»Igramo boljše, gremo pa na zahtevno gostovanje. Bronx spoštujemo, a verjamem v svoje fante in nove tri točke,« je jasen trener Grdović, ki bo imel praktično na voljo celotno ekipo, manjkal bo le Nik Jelić.

Siliko v mali krizi, Oplast v rezultatski krizi

Na Vrhniko k Siliku, 3. ekipi 1. SFL, prihaja šestouvrščeni Oplast. Siliko je pri 21 točkah, Oplast pri devetih. Jeseni pa je bilo na tekmi v Kobaridu 2:5 za Siliko. »Za nami je teden dni, ko smo dobro trenirali. Odhajamo na zahtevno gostovanje. Pa saj za nas zadnjih nekaj tekem ni lahkih tekem. Oplast nam ne leži, bolj mi njim,« pove trener Silika Mile Simeunovič, ki pojasni, da je Oplast precej obrambno orientiran, da bo pobudo pustil SIliku, v tej vlogi pa se Vrhničani ne znajdejo najboljše. »Ko imamo žogo v svojih nogah, smo najbolj nevarni za svoj gol. Za nameček igramo doma, kar nam ne ustreza oz. doma igramo slabše. Resnično smo posebna ekipa, tudi zato,« sklene strateg Vrhničanov, ki spomni, da Oplast igra po sistemu toplo-hladno – oktobra je ekipa trenerja Mateja Kavčiča vknjižila tri poraze, november pa sklenila z remijem proti FC Bronxu.

»Ne vem točno, v kakšni postavi bomo nastopili, saj nas tarejo težave, boleni in poškodbe,« uvodoma pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki si je pozorno pogledal tudi zadnjo tekmo Silika, ki je zmagal v Dobrepolju. »Vrhničani so morda res v mali krizi, a smo mi v večji, predvsem rezultatski. Bo pa danes zmagi bližje tisti, ki bo dosegel prvi gol in naredil manj napak,« dodaja trener Kavčič.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA