10.09.2009 | 1. SFL
Trenerji 1. SFL pred sezono 2009/10

Trenerji desetih ekip 1. SFL so strinili svoje vtise pred začetkom tekmovanja.

Matej Kavčič
, trener Puntarja Casina Safir:

»Pred nami je naporna sezona, nastopili bomo tudi v ligi prvakov. Velikim imperativov nimamo, v sezoni 2009/10 želimo uveljaviti naše mlade igralce, ki so odločno stopili v seniorsko vrsto.

Sandi Likar
, trener Gorice:

»Želimo si, da se prebijemo do 6. mesta po rednem delu, potem pa je vse mogoče. Napadli bomo iz ozadja. Pomladili smo ekipo, zato ne moremo pričakovati visokih uvrstitev, moštvo rabi čas, da se uigra.«

Boban Simič
, trener Litije:

»Mislim, da imamo ekipo, ki je po imenih in igralskih izkušnjah zelo močna, zato tudi lovorike ne bi smele izostati. A sezona je dolga.«

Zoran Tesko
, trener Oplasta:
»Imamo cilj, da se prebijemo med šest najboljših po rednem delu, k temu težijo vse ekipe, naloga ne bo lahka. Ko si bomo to zagotovili, potem lahko napademo eno od medalj!«

Sandi Zdovc
, trener Dobovca:

»Prvenstvo hočemo končati med prvimi štirimi, za to smo sposobni. Bo pa sezona zelo napeta, malce bo odstopala le Litija, ki je sestavila izredno močno ekipo, ostali bomo precej izenačeni.«

Goran Stanič
, trener Tomi Press Bronxa:

»Sezona bo težka, to je jasno, zelo smo hendikepirani, saj smo ostali brez polovice ekipe, zaradi poškodb smo ostali tudi Suhopoljca, Brusa, Šarkanja in Vajiča. Stavimo na mladino, cilj pa je obstanek v ligi.«

Denis Delamea
, trener Pekarne Duh:Ž

»Kratko in jedrnato - želimo obstati v ligi.«

Robert Gačnik
, trener Sevnice:

»Hoteli bi, da se borimo za sredino, a se bojim, da nam preostane boj za obstanek. Ekipo smo še malce pomladili, ravno to pomanjkanje izkušenj naš velik minus.«

Boštjan Kupčič, trener FC Ptuja:

»Zadali smo si cilj, da se uvrstimo med prvih šest ekip po prvem delu prvenstva.«

Valter Lakošeljac, trener Izole:

»Odkrito računamo, da se prvi del tekmovanja zaključimo med prvimi šestimi ekipami, to je naš jasen cilj, vse bomo naredili, da nam to uspe!«

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA