05.06.2021 | Futsal AA
Tesen poraz, v 2. polčasu boljša igra

Na prvi od dveh prijateljskih tekem sta se danes pomerili ženski futsal reprezentanci Slovenije ter Bosne in Hercegovine. Gostje, to je bila za njih sploh prva uradna tekma, so v Športni dvorani Spodnji Duplek slavile zmago s 3:2. Gola za Slovenijo sta dosegli Ines Ermenc in Ines Krajnc.

Ekipi se bosta pomerili vnovič jutri, tekma bo ob 16. uri v Kidričevem.

Pripravljalna tekma, Spodnji Duplek, 5.6.
Slovenija – BiH 2:3 (1:2)
0:1 Milović (4.), 1:1 Ermenc (7.), 1:2 Mavhar (9./ag), 1:3 Bagarić (38.), 2:3 Krajnc (39.)

Pripravljalna tekma, Kidričevo, 6.6.
Slovenija – BiH (16.00)

Kar šest debitantk v domači ekipi, dobro leto in pol od zadnje tekme in izredno motivirane gostje so bili razlogi, da so tekmo boljše začele igralke Bosne in Hercegovine. V 4. minuti so povedle 0:1, uspešna je bila Nikolina Milović. Po vstopu četvorke Ines Ermenc, Ines Krajnc, Lara D´Amato, Anja Ložar je Slovenija zaigrala agresivnejše in odločnejše, predvsem pa so naše reprezentantke stopile bližje gostjam, ki so imele zavoljo domače agresivnosti težave pri izhodu iz svoje obrambne tretjine. V 7. minuti je bila naša ekipa nagrajena, pravi evrogol je dosegla Ines Ermenc. V 9. minuti je bilo 1:2 po avtogolu Slovenije. Hkrati pa je bil to tudi rezultat prvega polčasa, kjer je naša izbrana vrsta po slabšem uvodu vzpostavila ravnotežje.

Selektor Kramberger je v nadaljevanju tekme malce premešal četvorke. Tako je drugi polčas začel v polju s postavo Kos, Ermenc, Ložar, Kranjc. Slovenija je igrala podjetno. Anja Ložar je z desne udarila prek gola, z leve strani je z udarcem po tleh dobro merila Sergeja Kos, v nadaljevanju še Ines Krajnc. Tudi gostje so imele nekaj od igre, bile so bližje 3. golu kot Slovenija drugemu. V 23. minuti je Branka Bagarić stresla okvir slovenskih vrat.

Od 25. minute naprej so bile skupaj na parketu D´Amato, Mavhar, Žvokelj, Škvorc, do konca polčasa oz. tekme pa je skupaj zaigralo še nekaj različnih kombinacij. Nenazadnje, prijateljske tekme so za to, da se išče najbolj kompatibilno postavo.

V 29. minuti sta dobro merili Klementina Mavhar in Anja Žvokelj, ki je prišla do strela po uigrani akciji s kota.

Do 38. minute se rezultat ni menjal, BiH je povedla 1:3. Po minuti odmora, zahteval jo je naš selektor Kramberger, v igro je posla igralko vratarko (v tej vlogi Anja Ložar, je Slovenija izgubila žogo, Branka Bagarić pa je povišala na 1:3.

A je bilo veselje gostij kratkega veka, po podaji Anje Ložar je na 2:3 znižala Ines Krajnc. Slovenija je vztrajala z igro z igralko vratarko, a se rezultat kljub dobremu poizkusu Sergeje Kos ni spremenil.

Tekmo v novi lični dvorani v Spodnjem Dupleku sta si ogledala tudi Vlado Močnik, član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc, ter Mitja Horvat, župan Občine Duplek.

Izjavi po tekmi:

Dejan Kramberger, selektor:
„Namen teh zborov in tekem je, da se pripravimo za prihajajoče kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po letu in pol smo spet odigrali tekmo. Začenjamo novo zgodbo. Po letu in pol je bilo danes v ekipi kar šest debitantk. Tudi to se nam je poznalo na uvodu v tekmo, ko nismo bili pravi. Prisotna je bila trema. V nadaljevanju smo zaigrali boljše, tudi svoje priložnosti smo si ustvarili, žal pa bili premalo zbrani v zaključku akcij. Pa tudi njihova golmanka je bila zelo razpoložena.“

Valentina Tuš, kapetanka:
„Žal smo slabo začele, največ težav smo imele z osnovami. Jutri moramo to popraviti. V obrambi smo naredili svoje. Ko smo jih stisnile po celem terenu, niso mogle nič.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2021 | Futsal AA
  Za konec remi z gostiteljem evropskega prvenstva
  S tekmo v Podčetrtku je tudi naša članska futsal reprezentanca sklenila sezono 2020/2021, v kateri se je pod taktirko selektorja Tomislava Horvata še sedmič uvrstila na evropsko prvenstvo. Naključje je hotelo, da je reprezentanca sklenila sezono ravno proti Nizozemski, ki bo prihodnje leto gostila prvenstvo stare celine.
 • 19.06.2021 | Futsal AA
  Zmaga Nizozemski, jutri v Podčetrtku
  Slovenija in Nizozemska sta v Rogatcu odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem. Uvodno tekmo so dobili gostje, ki so slavili zmago s 5:2. Za Slovenijo sta zadela Kristjan Čujec in Alen Fetić.
 • 18.06.2021 | Futsal AA
  Potrpežljivo pred TV kamerami
  V soboto in nedeljo bo članska futsal reprezentanca odigrala dve tekmi proti Nizozemski, ki je gostiteljica naslednjega evropskega prvenstva. Reprezentanci se bosta pomerili jutri pomerili v Rogatcu, tekma se začne ob 18.30, tudi s spletnim prenosom na spletni strani www.futsal.si
 • 09.06.2021 | Futsal AA
  Dvakrat proti Nizozemski
  Pred člansko futsal reprezentanco je letošnja sploh prva prijateljska tekma. V soboto, 19.6., in nedeljo, 20.6., se bodo v Podčetrtku pomerili z ekipo Nizozemske, sicer udeleženko in organizatorko evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto, tam pa bo vnovič nastopila tudi Slovenija.
 • 06.06.2021 | Futsal AA
  Tudi v drugo poražene
  Ženska futsal reprezentanca je odigrala še drugo pripravljalno tekmo proti Bosni in Hercegovini in še drugič klonila, danes je bilo 1:6. Edini gol za Slovenijo je prispevala Ines Krajnc.
 • 05.06.2021 | Futsal AA
  Pred kamerami pokazati napredek
  Slovenija je zadnjo tekmo odigrala 8. decembra 2019, tistikrat je Slovenija gostovala na Poljskem in dvakrat izgubila (2:0 in 7:2). Vmes je selektor Dejan Kramberger dobil nov mandat, pred mesecem dni pa je ekipo zbral in tudi prevetril. Taka ekipa danes čaka Bosno in Hercegovino, ki je na začetku svoje reprezentančne poti.
 • 30.05.2021 | Futsal AA
  Tudi kapetan Osredkar končal sezono
  V tretji finalni tekmi je zavoljo poškodb zdesetkana Makarska doma klonila proti gostom iz Omiša, 2:4 je bilo. Osredkar je dosegel gol za 2:3, za kaj več pa je domačinom zmanjkalo časa.
 • 24.05.2021 | Futsal AA
  Osredkar doma za podaljšanje finalne serije
  Osredkar in ekipa Makarske je minuli petek začela, sinoči pa nadaljevala finale tamkajšnjega državnega prvenstva. Obe tekmi pa je dobila ekipa Olmissuma, ki vodi 2:0 v zmagah, serija pa se seli v Makarsko.
 • 17.05.2021 | Futsal AA
  Le Osredkar ostaja v igri za naslov
  V 3. tekmi četrtfinala v Italiji pa sta sezono sklenila Alen Fetić in Dejan Bizjak. Fetić zavoljo poškodbe ni mogel pomagati ekipi Acqua&Sapone Unigross, ki je naprej za 1:1 v zmagah klonila v gosteh, potem še doma in hitro sklenila letošnjo končnico, od katere so pričakovali precej več.

DELI NA

0