28.08.2009 | 1. SFL
Superpokal: Goričani po prvi naslov

Goričani so si z zmago v finalu pokala NZS priigrali mesto v superpokalu, kjer bodo skušali priti do še edine lovorike, ki jim manjka v klubski vitrini, potem ko se lani okitili z naslovom državnega prvaka, letos pa s pokalom.

Spremembe v  Gorici

Ekipa Gorice je doživela precej sprememb, saj so mesto vrtnic zapustili Rok Grželj, Nenad Kurtič, Igor Osredkar, Gorazd Drobnič, Gorazd Kurič, Darko Tokič, Ševzet Mehič je poškodovan, pravice nastopa pa nima niti Slaven Radiškovič, ki je bil kaznovan lani ob koncu državnega prvenstva.

V klub so prišli Đoša Lazarevič, Egon Vodopivec, Sadmir Sukanovič, Emil Djukič, Matjaž Trkman in Anže Širok, pridružil pa se jim je tudi trener Sandi Likar, ki bo družno z Ehadom Gogo vodil moštvo.

»Starejši igralci bodo morali nositi glavno breme, to je jasno,« je za futsal. si povedal Goga, ki ima recept za sobotno tekmo:

Gogin recept za zmago je znan.

»Z našo igro lahko pridemo do rezultata. Potrebno je dati zadetek več, to je vsa umetnost. V srečanje bomo šli borbeno in odločno, vedoč, da je Puntar najboljša ekipa v Sloveniji. Gorica je doživela precej sprememb, ne poznamo se še dovolj dobro, sem pa prepričan, da bova s Sandijem našla prave rešitve.«

Goga se je še malce pomudil pri nasprotniku v superpokalu.

»Puntar Casino Safir je ohranil jedro ekipe, spet so dodali še nekaj mladih fantov, premorejo zelo dobro ekipo, vse to pa je plod načrtnega dela z mladimi. Kljub vsemu temu pa sem prepričan, da se nam obeta zanimiv in ogorčen superpokalni obračun! To pa je dobro za slovenski futsal, kot je dobra tudi ta prireditev Dnevi slovenskega futsala.«

Kapetan Božič o tekmi

»Pričakujem, da bo srečanje zanimivo, v igri je lovorika, ki nam še manjka. Gremo po zmago, če pa to ne bo uspelo, pa tudi ne bo tragedija, navsezadnje smo doživeli obilo sprememb v ekipi,« pa je dejal Slaviša Božič, kapetan goriškega moštva, ki ni presenečen, da je toliko igralcev zapustilo Gorico.

»To se dogaja tudi v drugih športih, da začneš sezono s povsem prenovljeno zasedbo. Prišli so novi dobri fantje, rabimo čas, da se uigramo.«


Tekst: Futsal.si/DP

Foto: Futsal.si/DP


SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA