28.08.2009 | 1. SFL
Superpokal: Goričani po prvi naslov

Goričani so si z zmago v finalu pokala NZS priigrali mesto v superpokalu, kjer bodo skušali priti do še edine lovorike, ki jim manjka v klubski vitrini, potem ko se lani okitili z naslovom državnega prvaka, letos pa s pokalom.

Spremembe v  Gorici

Ekipa Gorice je doživela precej sprememb, saj so mesto vrtnic zapustili Rok Grželj, Nenad Kurtič, Igor Osredkar, Gorazd Drobnič, Gorazd Kurič, Darko Tokič, Ševzet Mehič je poškodovan, pravice nastopa pa nima niti Slaven Radiškovič, ki je bil kaznovan lani ob koncu državnega prvenstva.

V klub so prišli Đoša Lazarevič, Egon Vodopivec, Sadmir Sukanovič, Emil Djukič, Matjaž Trkman in Anže Širok, pridružil pa se jim je tudi trener Sandi Likar, ki bo družno z Ehadom Gogo vodil moštvo.

»Starejši igralci bodo morali nositi glavno breme, to je jasno,« je za futsal. si povedal Goga, ki ima recept za sobotno tekmo:

Gogin recept za zmago je znan.

»Z našo igro lahko pridemo do rezultata. Potrebno je dati zadetek več, to je vsa umetnost. V srečanje bomo šli borbeno in odločno, vedoč, da je Puntar najboljša ekipa v Sloveniji. Gorica je doživela precej sprememb, ne poznamo se še dovolj dobro, sem pa prepričan, da bova s Sandijem našla prave rešitve.«

Goga se je še malce pomudil pri nasprotniku v superpokalu.

»Puntar Casino Safir je ohranil jedro ekipe, spet so dodali še nekaj mladih fantov, premorejo zelo dobro ekipo, vse to pa je plod načrtnega dela z mladimi. Kljub vsemu temu pa sem prepričan, da se nam obeta zanimiv in ogorčen superpokalni obračun! To pa je dobro za slovenski futsal, kot je dobra tudi ta prireditev Dnevi slovenskega futsala.«

Kapetan Božič o tekmi

»Pričakujem, da bo srečanje zanimivo, v igri je lovorika, ki nam še manjka. Gremo po zmago, če pa to ne bo uspelo, pa tudi ne bo tragedija, navsezadnje smo doživeli obilo sprememb v ekipi,« pa je dejal Slaviša Božič, kapetan goriškega moštva, ki ni presenečen, da je toliko igralcev zapustilo Gorico.

»To se dogaja tudi v drugih športih, da začneš sezono s povsem prenovljeno zasedbo. Prišli so novi dobri fantje, rabimo čas, da se uigramo.«


Tekst: Futsal.si/DP

Foto: Futsal.si/DP


SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA