28.08.2009 | 1. SFL
Superpokal: Goričani po prvi naslov

Goričani so si z zmago v finalu pokala NZS priigrali mesto v superpokalu, kjer bodo skušali priti do še edine lovorike, ki jim manjka v klubski vitrini, potem ko se lani okitili z naslovom državnega prvaka, letos pa s pokalom.

Spremembe v  Gorici

Ekipa Gorice je doživela precej sprememb, saj so mesto vrtnic zapustili Rok Grželj, Nenad Kurtič, Igor Osredkar, Gorazd Drobnič, Gorazd Kurič, Darko Tokič, Ševzet Mehič je poškodovan, pravice nastopa pa nima niti Slaven Radiškovič, ki je bil kaznovan lani ob koncu državnega prvenstva.

V klub so prišli Đoša Lazarevič, Egon Vodopivec, Sadmir Sukanovič, Emil Djukič, Matjaž Trkman in Anže Širok, pridružil pa se jim je tudi trener Sandi Likar, ki bo družno z Ehadom Gogo vodil moštvo.

»Starejši igralci bodo morali nositi glavno breme, to je jasno,« je za futsal. si povedal Goga, ki ima recept za sobotno tekmo:

Gogin recept za zmago je znan.

»Z našo igro lahko pridemo do rezultata. Potrebno je dati zadetek več, to je vsa umetnost. V srečanje bomo šli borbeno in odločno, vedoč, da je Puntar najboljša ekipa v Sloveniji. Gorica je doživela precej sprememb, ne poznamo se še dovolj dobro, sem pa prepričan, da bova s Sandijem našla prave rešitve.«

Goga se je še malce pomudil pri nasprotniku v superpokalu.

»Puntar Casino Safir je ohranil jedro ekipe, spet so dodali še nekaj mladih fantov, premorejo zelo dobro ekipo, vse to pa je plod načrtnega dela z mladimi. Kljub vsemu temu pa sem prepričan, da se nam obeta zanimiv in ogorčen superpokalni obračun! To pa je dobro za slovenski futsal, kot je dobra tudi ta prireditev Dnevi slovenskega futsala.«

Kapetan Božič o tekmi

»Pričakujem, da bo srečanje zanimivo, v igri je lovorika, ki nam še manjka. Gremo po zmago, če pa to ne bo uspelo, pa tudi ne bo tragedija, navsezadnje smo doživeli obilo sprememb v ekipi,« pa je dejal Slaviša Božič, kapetan goriškega moštva, ki ni presenečen, da je toliko igralcev zapustilo Gorico.

»To se dogaja tudi v drugih športih, da začneš sezono s povsem prenovljeno zasedbo. Prišli so novi dobri fantje, rabimo čas, da se uigramo.«


Tekst: Futsal.si/DP

Foto: Futsal.si/DP


SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA