28.09.2023 | 1. SFL
Stara znanca na Vrhniki

Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
The Nutrition Extrem – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Najtežje je biti prvi

„Pred nami je osema sezona, nismo več novinci. Nekaj časa smo že tu. Članska ekipa je ostala na kupu cela. To, kar gradimo vsa ta leta, je vsako leto boljše. Tudi v tej sezoni, ki jo začenjamo, upamo, da bo boljše kot v prejšnji. Ne bo pa enostavno. Najtežje je biti prvi. Lani smo bili blizu vrhu. Ali smo sposobni za to, pa bomo videli. Sem pa prepričan, da nas čaka zanimiva sezona,“ začne napoved sezone trener Silika Mile Simeunovič.

„Ekipe v 1. SFL so se okrepile. Izgledajo boljše kot lani. Sam pričakujem, da odigramo letošnji redni del vsak približno tako kot lanskega. Bo pa težko ponoviti tak redni del. Si pa želim, da smo boljši v končnici, kot smo bili lani. Take želje imamo tudi v pokalu Terme Olimia, kjer še nismo igrali v finalu. Kot sem rekel že prej: naši fantje so leto dni starejši, še vedno naivni, a precej manj, kot so bili,“ dodaja Simeunovič.

Opozarjajo na Oplast

Ekipo je zapustil Marko Mohorič, ki se je preselil ravno v petkovega tekmeca Oplasta, po letih tujine in igranja v Sloveniji pa se je na Vrhniko vrnil Benjamin Tušar.

Tekme Silika in Oplasta so bile vedno zanimive. Ni razloga, da ne bi bilo tako tudi v novi sezoni.
„Oplast je naš stari znanec. Letos so se okrepili. Vsi pa vemo, kdo je Kristjan Čujec. S svojim prihodom, kvaliteto in izkušnjami bo dvignil Oplast na višji nivo. To bo povsem druga ekipa Oplasta,“ opozarja Simeunovič.

Ekipa iz Posočja bo še naprej igrala pod taktirko trenerja Mateja Kavčiča. Poleg dveh odmevnih okrepitev, prišla sta dva sidraša Kristjan Čujec in Marko Mohorič, je ekipa doživela še eno spremembo: poslovil se je Rok Bešter.

Konstatnost, potem rezultati

„Predvsem si želim, da bi v želji in odnosu dosegli konstantnost. Če bo to dosegli, potem bodo slej ko prej prišli tudi rezultati. Sestavili smo zanimivo ekipo, ki pa jo prav proti Siliku, pretendentu za vrh, čaka dober test. Po tej tekmi bo jasno, kje smo in kaj moramo še delati,“ tekmo in gostovanje na Vrhniki napove trener Oplasta Matej Kavčič, ki dodaja, da je vesel, ker bo imel po novem na voljo Čujca in Mohoriča, ki se bosta po Kavčičevih besedah zaradi svoje kvalitete prilagodila sistemu igre, ki jo goji Oplast.

Tekst: D.P
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA