28.09.2023 | 1. SFL
Stara znanca na Vrhniki

Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
The Nutrition Extrem – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Najtežje je biti prvi

„Pred nami je osema sezona, nismo več novinci. Nekaj časa smo že tu. Članska ekipa je ostala na kupu cela. To, kar gradimo vsa ta leta, je vsako leto boljše. Tudi v tej sezoni, ki jo začenjamo, upamo, da bo boljše kot v prejšnji. Ne bo pa enostavno. Najtežje je biti prvi. Lani smo bili blizu vrhu. Ali smo sposobni za to, pa bomo videli. Sem pa prepričan, da nas čaka zanimiva sezona,“ začne napoved sezone trener Silika Mile Simeunovič.

„Ekipe v 1. SFL so se okrepile. Izgledajo boljše kot lani. Sam pričakujem, da odigramo letošnji redni del vsak približno tako kot lanskega. Bo pa težko ponoviti tak redni del. Si pa želim, da smo boljši v končnici, kot smo bili lani. Take želje imamo tudi v pokalu Terme Olimia, kjer še nismo igrali v finalu. Kot sem rekel že prej: naši fantje so leto dni starejši, še vedno naivni, a precej manj, kot so bili,“ dodaja Simeunovič.

Opozarjajo na Oplast

Ekipo je zapustil Marko Mohorič, ki se je preselil ravno v petkovega tekmeca Oplasta, po letih tujine in igranja v Sloveniji pa se je na Vrhniko vrnil Benjamin Tušar.

Tekme Silika in Oplasta so bile vedno zanimive. Ni razloga, da ne bi bilo tako tudi v novi sezoni.
„Oplast je naš stari znanec. Letos so se okrepili. Vsi pa vemo, kdo je Kristjan Čujec. S svojim prihodom, kvaliteto in izkušnjami bo dvignil Oplast na višji nivo. To bo povsem druga ekipa Oplasta,“ opozarja Simeunovič.

Ekipa iz Posočja bo še naprej igrala pod taktirko trenerja Mateja Kavčiča. Poleg dveh odmevnih okrepitev, prišla sta dva sidraša Kristjan Čujec in Marko Mohorič, je ekipa doživela še eno spremembo: poslovil se je Rok Bešter.

Konstatnost, potem rezultati

„Predvsem si želim, da bi v želji in odnosu dosegli konstantnost. Če bo to dosegli, potem bodo slej ko prej prišli tudi rezultati. Sestavili smo zanimivo ekipo, ki pa jo prav proti Siliku, pretendentu za vrh, čaka dober test. Po tej tekmi bo jasno, kje smo in kaj moramo še delati,“ tekmo in gostovanje na Vrhniki napove trener Oplasta Matej Kavčič, ki dodaja, da je vesel, ker bo imel po novem na voljo Čujca in Mohoriča, ki se bosta po Kavčičevih besedah zaradi svoje kvalitete prilagodila sistemu igre, ki jo goji Oplast.

Tekst: D.P
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA