Spletni prenos iz Lukovice nagrada in vzpodbuda za novinca v ŽFL

Pred ekipami v Ženski futsal ligi sta še dva kroga rednega dela – v soboto, 21.1., je na sporedu 13. krog. Ob 19. uri boste lahko na spletni strani www.futsal.si spremljali spletni prenos iz Lukovice, kjer se bosta merila dva novinca, domači FK Lukovica in FK Novo mesto.

Da bomo v soboto spremljali tekmo novink, ni naključje. Omenjen obračun je nagrada za trud obeh ekip, ki sta se izkazali v dosedanjem delu sezone in se potrdili kot stabilna člana Ženske futsal lige.

Ekipi sta se v tej sezoni že srečali – v 6. krogu je bilo 7:2 za Lukovico, ki na tekmo prihaja kot 5. ekipa lige, Novomeščanke so na 7. mestu.

Ženska futsal liga, 13. krog, 21.1.
ŽNK Vrhnika – ŠD Extrem (17.00)
KMN Slovenske gorice – ŽNK Celje (19.00)
FK Lukovica – FK Novo mesto (19.00) (spletni prenos na www.futsal.si
ŽNK Cerklje Šenčur – ŠD Košana (20.30)

Strokovna pomoč Klemna Duščaka

„Pripravljene smo na sobotno tekmo,“ pove Marika Prošek, ki vodi ekipo, hkrati pa je tudi igralka. Pravi, da to ni niti najmanj lahko, zato je še kako vesela, ker se je v strokovno delo kluba vključil Klemen Duščak. Član Dobovca pomaga z nasveti in pri treningu.

„Veselimo se sobotne tekme. Počaščene smo zavoljo spletnega prenosa, da se lahko tako predstavimo širši futsal javnosti. Potrudile se bomo, da se pokažemo v kar se da dobri luči. Da odigramo borbeno. V tej sezoni smo naša pričakovanja že presegle,“ dodaja naša sogovornica, ki potem pogled in misli usmeri proti sobotni preizkušnji: „Zavedamo se, da nas ne čaka lahko delo. Novomeščanke imajo zanimivo ekipo, v katero dodajajo nove igralke, kot ekipa napredujejo.“

Ekipa iz Lukovice je bogatejša za še eno ime, po novem bo za njih igrala tudi Lori Škulj, po poškodbi okrevajo Taja Vrhovnik, Karmen Ulbin in Azra Ahmetovič.

V Lukovico prihaja ekipa FK Novo mesto.

Dobra izkušnja

„Lukovica je letos že pokazala, da se je zmožna kosati tudi z najboljšimi. So zelo učinkovite v zaključku. Morale bomo biti pozorne na delo v obrambi, sicer bo lahko rezultat postal hitro precej neugoden,“ pa Eva Primc v imenu Dolenjk napove sobotno tekmo.

„Forma je solidna. Redno treniramo, volje za delo in želje po napredku ne zmanjka. Do naslednje sezone pa jo želimo vseeno ponesti kar nekaj stopničk višje. Glede na zastavljene cilje je sezona razmeroma uspešna, a si neglede na vse, nismo želele prejemati toliko zadetkov. To nam je odlična šola za prihodnjo sezono, v kateri si želimo, da bodo ključne napake iz letošnje sezone bolj ali manj odpravljene. V letošnji sezoni smo se seznanile s tekmovalnim sistemom, se prilagodile na trenažni in tekmovalni ritem ter spoznale nasprotnice. Od začetka sezone smo tudi v igri precej napredovale. Vseeno me veseli, da imamo še vedno ogromno prostora za napredek,“ Eva prizna, da je letošnja krstna sezona pod okriljem tekmovanj NZS-ja velika in dobra šola.

Tudi Novomeščanke pa se veselijo, da se jutri pokažejo širši publiki.
„Veseli nas, da je NZS omogočila spletni prenos. Ekipa dobi občutek, da je vloženo delo cenjeno tudi s strani drugih. Prenos bo sicer prinesel nekaj dodatne nervoze, a hkrati zagotovil še toliko večjo koncentracijo na igrišču. Želimo si, da bodo v tekmi, tako kot me same, uživali tudi gledalci,“ še doda Eva Primc.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 05.02.2023 | Državne futsal lige
  ŠD Košana s točko v polfinale Ženske futsal lige
  ŽNK Celje, KMN Slovenske gorice, ŽNK Vrhnika in ŠD Košana so polfinalistke 10. sezone Ženske futsal lige. Kot zadnja si je mesto v polfinalu priigrala ravno ŠD Košana, ki je remizirala doma proti FK Lukovici (3:3), kar je bilo dovolj za končno 4. mesto po rednem delu.
 • 04.02.2023 | Državne futsal lige
  Osmerica v lovu na polfinale državnega prvenstva U13
  KMN Meteorplast Šic bar (36 točk v 12 tekmah), Futsal Olimpija (25), Siliko Vrhnika (22) in NK Duplek (19) na vzhodu ter KIX Ajdovščina (42 točk v 15 tekmah), KMN Bronx Škofije (33), NK Ribnica (24) in FK Dobrepolje (24) na zahodu so si zagotovili končnico tekmovanja mladih U13.
 • 04.02.2023 | Državne futsal lige
  Do nedelje znane vse polfinalistke Ženske futsal lige
  Pred zadnjim krogom rednega dela Ženske futsal lige je jasno, da so si mesto v polfinalu že zagotovile ekipe ŽNK Celje (13 tekem, 13 zmag, 39 točk), KMN Slovenske gorice (24 točk) in ŽNK Vrhnika (23).
 • 28.01.2023 | Državne futsal lige
  Ajdovci do zmage, za vodilnim tri točke zadaj
  Tudi po15. Krogu 2. SFL na vrhu nič novega: ŠD Extrem je po zmagi proti NK Ribnica obranil tri točke naskoka pred ajdovskimi Kixi, ki so nocoj z 8:4 premagali KMN Miklavž TBS Team 24. Postojnčani so bili tokrat prosta ekipa.
 • 27.01.2023 | Državne futsal lige
  Remi v Pivki
  V Pivki je bila na sporedu zaostala tekma 4. kroga ŽFL, ekipi ŠD Košana in KMN Slovenske gorice sta si razdelila točkovni plen – 3:3  je bilo. KMN Slovenske gorice ostajajo na 2. mestu (24 točk), ŠD Košana je 4. (22), na 3. mestu je ŽNK Vrhnika (23), vodi pa ŽNK Celje (39).
 • 23.01.2023 | Državne futsal lige
  Derbi Ajdovcem, točke ostale v Ribnici
  Derbi vodilnih je pripadel Ajdovcem, ki so doma s 7:5 premagali ŠD Extrem, v Ribnici pa so domačini s 7:4 odpravili MNK Proteus.
 • 21.01.2023 | Državne futsal lige
  ŽNK Celju derbi, Lukovica, Košana in Vrhnika do točk
  V 13. krogu je vodilna ekipa ŽNK Celje po preobratu porazila KMN Slovenske gorice. ŽNK Vrhnika je vknjižila 5. zaporedno zmago. Pred kamerami futsal.si je FK Lukovica premagala FK Novo mesto, do novih treh točk tudi ŠD Košana.
 • 15.01.2023 | Državne futsal lige
  Do zmag še ŽNK Vrhnika in ŽNK Celje
  V prvih dveh tekmah 12. kroga Ženske futsal lige sta se treh točk veselili ekipi KMN Slovenske gorice in FK Lukovica. V nedeljo uspešni še ekipi ŽNK Vrhnika in ŽNK Celje.
 • 14.01.2023 | Državne futsal lige
  Ajdovci skočili na 2. mesto, do točk tudi KMN Miklavž
  Po skoraj treh mesecih je ekipa KMN Miklavž TBS Team 24 prišla do ligaške zmage. Doma so s 4:2 premagali postojnski MNK Proteus. Kristjan Čeh je zadel za 1:0 in 2:0 v 13. in 26. minuti, potem pa so gledalci do konca tekme videli še štiri gole. V 33. minuti je Vojislav Ješić znižal na 2:1, Anel Polanec in Mario Kocbek pa sta potrdila domačo zmago.

DELI NA