08.02.2019 | 1. SFL
Sosedje v boj za točke na Vrhniki in Škofijah ter v Sevnici

Kulturni praznik bo minil v znamenju 15. kroga 1. SFL. Vodilni Mariborčani gostijo Oplast, Dobovec odhaja v goste Benediktu. V derbiju spodnjega doma se bosta pomerila KMN Sevnica in FC Ivančna Gorica. Zanimiv obračun se nam obeta na Vrhniki, kjer pri Siliku gostuje Litija. Bronxi za skok na 4. mesto gostijo FSK Stripy.

1. SFL, 15. krog, 8.2.
FutureNet Maribor – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Benedikt avtodeli Džauš – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Sevnica – FC Ivančna Gorica (20.00)
Siliko Mkeršmanc – FC Litija (20.30)
KMN Bronx Škofije – FSK Stripy (20.30)

Prepoved igranja na tekmah 15. kroga:
Dražen Žarić (KMN Oplast Kobarid)
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc)

Lestvica strelcev po 14. krogu:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 32
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 25
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 18

Še pogled na lestvico, predvsem na tisti srednji razred, kjer je spet gneča – 8. in 4. ekipo loči šest točk. Sliko in Bronx imata na 4. in 5. mestu po 18 točk, eno manj na 6. FSK Stripy, 16 jih premore sedmi Oplast, 12 pa KMN Sevnica.

Kozli brez podcenjevanja

Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je absolutni favorit na gostovanju v Benediktu, ki zaseda 10. mesto v 1. SFL. „Pričakujem zmago in da moji igralci ne podcenijo tekmeca,“ je kratek in jasen trener prvakov Kujtim Morina.

Sovdat zdaj v drugem taboru

Vodilni Mariborčani so sinoči opravili edini trening pred tekmo, trener Tomislav Horvat pa je lahko zadovoljen, kako se mu razvijajo mladi igralci, ki nosijo breme v vrsti U19. Danes je v prvem planu Oplast, ki je v tej sezoni edini vzel točki Mariborčanom! Jeseni je bilo 3:3 v Kobaridu, gol za točko pa je v 40. minuti zabil Jaka Sovdat, ki pa je danes na drugi strani – iz Oplasta se je preselil v Maribor. „V zadnjih dveh mesecih smo v pravi formi. Želim si, da to pokažemo tudi danes in zabeležimo sigurno zmago,“ pred tekmo razmišlja trener vijoličastih Tomislav Horvat.

„To je tekma, ki nam lahko veliko prinese, izgubiti pa ne moremo nič. V Maribor odhajamo, da odigramo korektno, borbeno tekmo. Z mislimi pa smo že pri naslednjih tekmah, ki so za nas pomembnejše,“ pa razmišlja Saša Leban, trener Oplasta, ki odhaja na Štajersko brez Dražena Žarića.

Včasih soigralca, danes tekmeca

Dobro tekmo napovedujeta tudi nekdanja soigralca Mile Simeunović in Damir Pertič, ki sta skupaj igrala v dresu FC Litije, danes pa sta konkurenta – Simeunović (včeraj je slavil rojstni dan, na tem mestu Mile, vse dobro!) vodi Siliko Mkeršmanc, Pertič pa Litijo.

„V petek igramo s slovenskim Real Madridom, ki ima vrhunskega trenerja, ki iz ekipe in igralcev izvleče maksimum, kar dokazujejo letošnji rezultati. Upam, da bomo pravi in da odščipnemo kako točko,“ se nadeja Simeunović, ki je brez prvega strelca ekipe Blaža Končana, ki počiva zavoljo kartonov. Je pa dobil pravico nastopa srbski igralec Stefan Popović.

Litija je zasidrana na 3. mestu, pred tednom dni je prišla do prve letošnje zmage. V tem tednu ekipa praktično ni trenirala, saj so bili igralci na reprezentančnih akcijah s slovensko in srbsko reprezentanco. „Zbrali smo se v četrtek, da igralce opomnim, da nadaljujemo s tekmovanjem v 1. SFL. Pred nami je zelo težko gostovanje proti ekipi, ki je doma zelo zelo neugodna. To je pokazala proti Dobovcu. Ne sme nas zavesti dejstvo, da jih je v gosteh Dobovec razbil s 7:1. Zato moramo biti maksimalno fokusirani. Iz vsake tekme je treba vzeti nekaj dobrega in slabega. Če pa želimo na Vrhniki do pozitivnega rezultata, moramo še za 20% dvigniti predstavo iz Sevnice. Tako moramo rasti iz tekme v tekmo. Končnica je skoraj tu, prav tako finalni turnir pokala Terme Olimia,“ pove Damir Pertič.

Litijani bodo brez poškodovanega Anžeta Široka.

Za boljše izhodišče

Bronxi gostijo Stripy, tekma pa je zelo pomembna za obe vrsti, ki bi si radi čimpreje zagotovili ugodno mesto pred četrtfinalnimi obračuni. Domačini bodo „leteli“ na krilih Nika Zajca, prvega strelca lige, ki je navdušil minule dni v reprezentanci. „To so tekme, kjer točke štejejo dvojno. Ne zanima me lepota v igri in mnenja s tribune. Štejejo tri točke!“ je jasen trener igralec Marko Hrvatin, ki je v minulih tekmah pridno hranil prav Zajca s svojimi podajami.

Škofjeločani se nadejajo, da lahko parirajo Primorcem. „Glede na izenačenost ekip na sredini lestvice je to zelo pomembna tekma za obe moštvi. Zavedamo se kvalitete domačina, vemo, da nas čaka zahtevno srečanje,“ napove izkušeni gostujoči kapetan Aleš Bešter.

Derbi začelja

Izredno pomembna tekma se danes igra v Sevnici, kjer še niso pozabili, da so jeseni „le“ remizirali v Ivančni Gorici (3:3). Po tej tekmi je trener Sevničanov Mitja Jontez celo odstopil, a se je po pogovoru s klubskim vodstvom odločil, da nadaljuje začeto delo. „Za nas je to tekma sezone. Želim, da upravičimo vlogo favorita in končno odplavamo iz nevarnih voda,“ napoveduje Jontez.

„To bo zagotovo derbi spodnjega dela lestvice, ki pa si ga Sevnica s tako ekipo ne zasluži. Na prvi medsebojni tekmi smo igrali dobro, vodili smo dobršen del tekme, na koncu pa remi. Na tokratni tekmi bo težje, saj ne prihajamo v popolni postavi, a bomo dali vse od sebe za kakšno točko!“ dodaja Jože Gačnik, ki je v preteklosti sedel prav na klopi Sevničanov!

Naj se super futsal petek začne! Vse tekme od 20.00 tudi v živo na Futsal semaforju!

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA