03.07.2009 | 1. SFL
Sogovorniki enotni, Puntar zrel za 2. krog

O portugalskem državnem prvaku Benfici so za futsal.si spregovorili prvi slovenski selektor Dušan Razboršek, nekdanji trener Gorice Simon Rosič ter slovenski reprezentant Slaviša Goranovič.

»Benfica igra zelo dobro, gre za profesionalen sistem, težko pa jih je oceniti po tej eni tekmi, ki sem si jo ogledal, na tem srečanju, bila je zadnja finalna državnega prvenstva, je bilo prisotnih oblilo emocij,« je dejal Dušan Razboršek, ki pa je, to je tudi priznal, svoje povedal na osnovi videnega v torek zvečer, ko je Benfica osvojila svoj peti državni naslov.

Potem Razboršek nadaljuje:

»Vsekakor se ne gre, da bi se z Benfico spustil v tek. Pri Portugalcih se vse vrsti okoli Ricardinha, ki je markantna osebnost portugalskega futsala. Njegova posebnost je tudi to, da lahko odigra vrhunsko, po drugi strani pa lahko tudi povsem odpove. Menim pa, da ni potrebe, da bi se posebej pripravili le na njegovo igro. Prepričan sem, da se bo Puntar uvrstil v 2. krog, ob tem pa ne sme pozabiti na ostala dva tekmeca, ki jih bo še imel v skupini.«

Simon Rosič, trener Gorice:

»Ni kaj dosti za povedati, vsem nam je jasno, da je Benfica velikan in prava institucija evropskega futsala, kjer nič na ali zunaj parketa ni prepuščeno naključju. Za tistega, ki obleče dres Benfice, je jasno, da najmanj kar premore, je kvaliteta.«

Rosiča tudi povprašamo, kako se lotiti take ekipe. Lani je Gorica z zadetkom Slaviše Božiča povedla, potem pa tesno z 1:2 izgubila.

»Pred samim srečanjem sem se spraševal, kako se zoperstaviti takim igralcem in instituciji. Zavedal sem se, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata le v primeru, da jih spoštujemo, in da se jih ne bojimo. Na tej tekmi so moji fantje prekosili samega sebe in se povsem enakovredno kosali z Benfico.«

Nekaj podobnega bo moral storiti tudi Puntar Casino Safir.

»To je recept za vse slovenske klube, ki se srečujejo s kakovostnejšim tekmecem. Na takih dvobojih je potrebno dodati še zvrhano mero fanatične borbenosti in vere vase. Prepričan sem, da lahko Puntar ob kvaliteti, ki jo premore, iztrži ugoden rezultat proti Benfici.«

Slaviša Goranovič, igralec Gorice:

»Benfica je eden od velikanov evropskega futsala! Ne vem, kaj je dobiti boljše, ali Murcio, Boomerang, Dinamo ali pa Benfico. Rahla prednost v primeru Benfice je le ta, da še ne premore vrhunskih rezultatov.  Že pred tekmo imaš potem občutek, da se da nekaj odigrati. Z Gorico smo šli v tekmo proti Benfici zavedajoč se, da je res boljša, a ne toliko, da bi že pred začetkom računali na poraz. Par dobrih potez ti da še dodatnega zagona. Je pa jasno, da se vse začne pri obrambi. Uspeli smo tudi prekiniti nekaj njihovih številnih akcij, ki jih premorejo. Profesionalne ekipe so takšne, da skušajo izkoristiti vsako tvojo napako, zato jih smeš narediti kar se da malo. Ob tem pa skušaš izkoristiti tudi kakšen njihov kiks.«

SORODNE NOVICE

 • 12.01.2022 | 1. SFL
  Po okrepitve na Hrvaško
  Z novim elanom in prevetreno zasedbo so v leto 2022 vstopili v ekipi FC Hiša daril Ptuj, kjer trener ostaja hrvaški strokovnjak Robert Grdović. »Malce smo popolnili kader, želel bi si, da bi v drugem delu sezone igrali hitrejše in agresivnejše. Želel bi tudi, da v 1. SFL pridemo v polfinale,« se Grdović ozre na ambicije, ki jih premore klub iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 10.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomer še druga okrepitev iz Italije
  Po reprezentančnem vratarju Tjažu Lovrenčiču, ki je prejšnji teden pristopil k prleškemu klubu iz italijanskega kluba Benevento, se iz sosednje Italije v Ljutomer ponovno seli tudi 30-letni Marcel Vindiš. Slednji je v prejšnji sezoni nosil dres Tomaža ŠIC bara, ki je domače tekme igral v Ljutomeru, a v tej sezoni več ni vključen v tekmovalni sistem.
 • 06.01.2022 | 1. SFL
  V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom
  Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.
 • 04.01.2022 | 1. SFL
  S trdim delom bi radi razvili še kakega reprezentanta
  »Nekako smo izpolnili pričakovanja. Morda je sprva kazalo na celo več, potem smo prišli na realna tla, kjer nam je mesto,« trener Vrhničanov Mile Simeunovič podaja oceno dela in nastopov svojih članov v 2. polovici koledarskega leta 2022. V dosedanjem delu sezone 1. SFL so Vrhničani zbrali sedem zmag, tri remije in dva poraza.
 • 03.01.2022 | 1. SFL
  Želijo zadržati prvoligaški status
  »Ekipa bo doživela nekaj sprememb, nekaterim igralcem se bomo zahvalili,« nadaljuje trener Dobrepolja. Potrdil je, da je ekipo zapustil golman Luka Đorđević, ki bo kariero nadaljeval v Srbiji, novinec v ekipi Dobrepolja pa je Blaž Končan, ki prihaja na posojo iz vrhniškega Silika.
 • 01.01.2022 | 1. SFL
  Prvak brez Perića, a z novimi močmi
  »Pred nami je še pomembnejši del sezone. Želimo ponoviti uspehe minulih sezon in osvojiti dvojno krono, tako v 1. SFL kot v pokalu Terme Olimia. Od svojih igralcev pričakujem, da pridejo na priprave z jasno, veliko željo, cilji in lakoto po uspehu. V ekipi bo tudi nekaj novih imen. Katera to bo bodo, bo znano v prihodnjih dneh,« je povedal Morina, ki se zaveda moči svoje ekipe, a v isti sapi želi, da v ekipi še več zdrave in močne konkurence.
 • 24.12.2021 | 1. SFL
  Sprememba tekmovalnega koledarja
  Aktivnosti reprezentance v zvezi nastopom na EP so bile prvotno planirane od 19.1.2021 do največ 6.2.2022. S ciljem, da se izvedejo čim kvalitetnejše priprave na EP, se je vodstvo reprezentance odločilo, da začne s pripravami že 10.1.2022. Zavoljo tega je vodja futsal tekmovanj NZS na podlagi določil 11., 15. in 16. člena Tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklepe o preložitvi tekem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrhu, Siliku in Oplastu derbi
  S tekmami 13. kroga 1. SFL je konec prvoligaškega futsala za leto 2021. Zmag v tokratnem krogu so se veselili v taborih FK Dobovec, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid, derbi začelja se je končal z delitvijo točk. Tekmovanje se nadaljuje z rednim 14. krogom 14. januarja, tri popreje pa bo na sporedu preložena tekma 12. kroga med Litijo in Dobovcem.
 • 10.12.2021 | 1. SFL
  Zadnji v letu 2021
  Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.
 • 05.12.2021 | 1. SFL
  Od Evrope pričakovali več
  Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

DELI NA