03.07.2009 | 1. SFL
Sogovorniki enotni, Puntar zrel za 2. krog

O portugalskem državnem prvaku Benfici so za futsal.si spregovorili prvi slovenski selektor Dušan Razboršek, nekdanji trener Gorice Simon Rosič ter slovenski reprezentant Slaviša Goranovič.

»Benfica igra zelo dobro, gre za profesionalen sistem, težko pa jih je oceniti po tej eni tekmi, ki sem si jo ogledal, na tem srečanju, bila je zadnja finalna državnega prvenstva, je bilo prisotnih oblilo emocij,« je dejal Dušan Razboršek, ki pa je, to je tudi priznal, svoje povedal na osnovi videnega v torek zvečer, ko je Benfica osvojila svoj peti državni naslov.

Potem Razboršek nadaljuje:

»Vsekakor se ne gre, da bi se z Benfico spustil v tek. Pri Portugalcih se vse vrsti okoli Ricardinha, ki je markantna osebnost portugalskega futsala. Njegova posebnost je tudi to, da lahko odigra vrhunsko, po drugi strani pa lahko tudi povsem odpove. Menim pa, da ni potrebe, da bi se posebej pripravili le na njegovo igro. Prepričan sem, da se bo Puntar uvrstil v 2. krog, ob tem pa ne sme pozabiti na ostala dva tekmeca, ki jih bo še imel v skupini.«

Simon Rosič, trener Gorice:

»Ni kaj dosti za povedati, vsem nam je jasno, da je Benfica velikan in prava institucija evropskega futsala, kjer nič na ali zunaj parketa ni prepuščeno naključju. Za tistega, ki obleče dres Benfice, je jasno, da najmanj kar premore, je kvaliteta.«

Rosiča tudi povprašamo, kako se lotiti take ekipe. Lani je Gorica z zadetkom Slaviše Božiča povedla, potem pa tesno z 1:2 izgubila.

»Pred samim srečanjem sem se spraševal, kako se zoperstaviti takim igralcem in instituciji. Zavedal sem se, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata le v primeru, da jih spoštujemo, in da se jih ne bojimo. Na tej tekmi so moji fantje prekosili samega sebe in se povsem enakovredno kosali z Benfico.«

Nekaj podobnega bo moral storiti tudi Puntar Casino Safir.

»To je recept za vse slovenske klube, ki se srečujejo s kakovostnejšim tekmecem. Na takih dvobojih je potrebno dodati še zvrhano mero fanatične borbenosti in vere vase. Prepričan sem, da lahko Puntar ob kvaliteti, ki jo premore, iztrži ugoden rezultat proti Benfici.«

Slaviša Goranovič, igralec Gorice:

»Benfica je eden od velikanov evropskega futsala! Ne vem, kaj je dobiti boljše, ali Murcio, Boomerang, Dinamo ali pa Benfico. Rahla prednost v primeru Benfice je le ta, da še ne premore vrhunskih rezultatov.  Že pred tekmo imaš potem občutek, da se da nekaj odigrati. Z Gorico smo šli v tekmo proti Benfici zavedajoč se, da je res boljša, a ne toliko, da bi že pred začetkom računali na poraz. Par dobrih potez ti da še dodatnega zagona. Je pa jasno, da se vse začne pri obrambi. Uspeli smo tudi prekiniti nekaj njihovih številnih akcij, ki jih premorejo. Profesionalne ekipe so takšne, da skušajo izkoristiti vsako tvojo napako, zato jih smeš narediti kar se da malo. Ob tem pa skušaš izkoristiti tudi kakšen njihov kiks.«

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA