03.07.2009 | 1. SFL
Sogovorniki enotni, Puntar zrel za 2. krog

O portugalskem državnem prvaku Benfici so za futsal.si spregovorili prvi slovenski selektor Dušan Razboršek, nekdanji trener Gorice Simon Rosič ter slovenski reprezentant Slaviša Goranovič.

»Benfica igra zelo dobro, gre za profesionalen sistem, težko pa jih je oceniti po tej eni tekmi, ki sem si jo ogledal, na tem srečanju, bila je zadnja finalna državnega prvenstva, je bilo prisotnih oblilo emocij,« je dejal Dušan Razboršek, ki pa je, to je tudi priznal, svoje povedal na osnovi videnega v torek zvečer, ko je Benfica osvojila svoj peti državni naslov.

Potem Razboršek nadaljuje:

»Vsekakor se ne gre, da bi se z Benfico spustil v tek. Pri Portugalcih se vse vrsti okoli Ricardinha, ki je markantna osebnost portugalskega futsala. Njegova posebnost je tudi to, da lahko odigra vrhunsko, po drugi strani pa lahko tudi povsem odpove. Menim pa, da ni potrebe, da bi se posebej pripravili le na njegovo igro. Prepričan sem, da se bo Puntar uvrstil v 2. krog, ob tem pa ne sme pozabiti na ostala dva tekmeca, ki jih bo še imel v skupini.«

Simon Rosič, trener Gorice:

»Ni kaj dosti za povedati, vsem nam je jasno, da je Benfica velikan in prava institucija evropskega futsala, kjer nič na ali zunaj parketa ni prepuščeno naključju. Za tistega, ki obleče dres Benfice, je jasno, da najmanj kar premore, je kvaliteta.«

Rosiča tudi povprašamo, kako se lotiti take ekipe. Lani je Gorica z zadetkom Slaviše Božiča povedla, potem pa tesno z 1:2 izgubila.

»Pred samim srečanjem sem se spraševal, kako se zoperstaviti takim igralcem in instituciji. Zavedal sem se, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata le v primeru, da jih spoštujemo, in da se jih ne bojimo. Na tej tekmi so moji fantje prekosili samega sebe in se povsem enakovredno kosali z Benfico.«

Nekaj podobnega bo moral storiti tudi Puntar Casino Safir.

»To je recept za vse slovenske klube, ki se srečujejo s kakovostnejšim tekmecem. Na takih dvobojih je potrebno dodati še zvrhano mero fanatične borbenosti in vere vase. Prepričan sem, da lahko Puntar ob kvaliteti, ki jo premore, iztrži ugoden rezultat proti Benfici.«

Slaviša Goranovič, igralec Gorice:

»Benfica je eden od velikanov evropskega futsala! Ne vem, kaj je dobiti boljše, ali Murcio, Boomerang, Dinamo ali pa Benfico. Rahla prednost v primeru Benfice je le ta, da še ne premore vrhunskih rezultatov.  Že pred tekmo imaš potem občutek, da se da nekaj odigrati. Z Gorico smo šli v tekmo proti Benfici zavedajoč se, da je res boljša, a ne toliko, da bi že pred začetkom računali na poraz. Par dobrih potez ti da še dodatnega zagona. Je pa jasno, da se vse začne pri obrambi. Uspeli smo tudi prekiniti nekaj njihovih številnih akcij, ki jih premorejo. Profesionalne ekipe so takšne, da skušajo izkoristiti vsako tvojo napako, zato jih smeš narediti kar se da malo. Ob tem pa skušaš izkoristiti tudi kakšen njihov kiks.«

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA