10.11.2010 | Futsal AA
Sloveniji bronasta medalja v Libiji

V Libiji se je končal 1. Mediteranski futsal pokal, kjer je uspešno nastopila tudi Slovenija, ki je zasedla 3. mesto. Po koncu turnirja in zmagi proti Franciji (150. reprezentančna tekma) sta za futsal.si spregovorila selektor Andrej Dobovičnik in reprezentant Kristjan Čujec, ki je bil izbran v ekipo turnirja.

Andrej Dobovičnik, kaj reči po koncu tekmovanja?
„To je bil res spektakel in pol! Libijci so se izkazali kot izjemni organizatorji. Na nivoju sta bili tako otvoritev kot zaključek tekmovanja. Obakrat sta bili polni dvorani. Veseli smo, ker smo osvojili medaljo. Odigrali smo šest tekem, a le enkrat izgubili.“

Selektor je ocenil predstave svojih fantov.
„Igramo konstantno, premoremo igro in karakter. Navsezadnje smo gledali naprej, gradimo za prihodnost. Upam, da bomo pravi, ko bo to najbolj potrebno!“

V pestih srečanjih ste le enkrat izgubili.
„V večini primerov smo igrali dobro vseh 40 minut. Izjemi sta le prva tekma proti Franciji in ša drugi polčas ter zadnjih deset minut proti Hrvaški. Povrh vsega se je poznalo, da je nekaj igralcev malce slabše pripravljenih, Rajko Uršič in Jaka Sovdat imata težave s poškodbo, povrh vsega je nekaj mladih fantov dobilo priložnost. Na koncu sem lahko zadovoljen.“

Kaj je ponudil sam turnir?
„Mislim, da je napredek očiten, čeprav to težko ocenjujemo za reprezentance iz Afrike. Vsekakor pa je Maroko poleg Libije in Egipta, ki ga tu sicer ni bilo, najmočnejši. Od evropskih držav pa je tu Francija, ki napreduje iz tekme v tekmo, za kaj več pa nima dovolj dolge klopi.“

Kristjan Čujec, sicer član KMN Puntarja, je še enkrat več pokazal in potrdil svoj razkošni talent, ki ga premore. Povrh vsega je bil zahvaljujoč predstavam izbran v ekipo prvenstva.

„Za nami je turnir, ki je bil dobro organiziran in je prava izkušnja. Vse je bilo dobro, pripomba je le to, da so Libijci svoji reprezentanci ves čas brisali podlago, drugim ekipam pa ne, zato je precej drselo, sicer pripomb nimam.“

Na koncu ste zasedli 3. mesto.
„V polfinalu proti Hrvaški smo naredili preveč napak, da bi bili lahko višje uvrščeni. Moram priznati, da so Hrvati zasluženo slavili na turnirju.“

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/SK

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2024 | Futsal AA
  Klemen Duščak okrepil Makarsko
  „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
 • 13.06.2024 | Futsal AA
  Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
  Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
 • 10.06.2024 | Futsal AA
  Slovensko slavje v Švici
  Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
 • 09.06.2024 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
  Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
 • 06.06.2024 | Futsal AA
  Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
  V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
 • 30.05.2024 | Futsal AA
  Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
  Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
 • 29.05.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
  Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.
 • 28.05.2024 | Futsal AA
  Slovenski trojec korak do Serie A
  Po uspehu v rednem delu, tam so zasedli 2. mesto v svoji skupini, pa navdušujejo tudi v končnici. Pordenone se bo boril za naslov prvaka Serie A2 Elite. Po porazu na prvi polfinalni tekmi z 1:4 je v drugo doma s 6:2 premagal Leonardo in se uvrstil v finale, kjer ga čaka Vitulano Drugstore Manfredonia.
 • 23.05.2024 | Futsal AA
  Kapetan z novo pogodbo, Fideršek, Gajser in Štendler med strelci
  Tokratni pregled izkupička naših futsal igralcev na tujem začenjamo v Bosni in Hercegovini, odkoder prihaja vest, da bo kapetan reprezentance Igor Osredkar vsaj še eno sezono nosil dres ekipe MNK Bubamara Cazin. Ekipi je letos pomagal v 1. ligo, zdaj pa se sodelovanje nadaljuje.
 • 19.05.2024 | Futsal AA
  Slovenija kot nosilka v žreb kvalifikacij za EP 2026
  V kvalifikacije pa se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe. Glavni del kvalifikacij bo potekal od decembra 2025 do aprila 2026.

DELI NA