18.03.2014 | Futsal U21
Slovenija v zadnji minuti do zmage

Slovenska reprezentanca do 21 let je v Sevnici pred 200 gledalci s 4:3 ugnala francoske vrstnike. Odločilni zadetek je v 40. minuti prispeval Irnes Škorić. Jutri se bosta ekipi pomerili še v Kočevju, srečanje se prične ob 18. uri.

Pred nocojšno tekmo je predsednik KMN pri NZS Vlado Močnik Urošu Gorencu, predstavniku domačega kluba KMN Sevnice, podelil plaketo za gostiteljstvo tekme med domačo in francosko vrsto.

Pripravljalna tekma, 18.3.

Slovenija – Francija 4:3 (2:2)
1:0 Šket (3.), 1:1 Saadaoui (6.), 1:2 Dansoko (14.), 2:2 Šket (17.), 3:2 Begič (26.), 3:3 Jawede (39.), 4:4 Škorić (40.)

Prvi polčas prijateljske tekme med Slovenijo in Francijo sta obeležila rahla francoska premoč in dva izvrstna zadetkaBoruta Šketa.

1:0 po strelu Šketa

Slovenija, vodil jo je Matej Kavčič, je bolje pričela s postavo Borut ŠketIrnes ŠkorićMarko Peček, Dani VulikičNik Zajc. Prav Šket je v 2. minuti dobro meril od daleč, v 3. minuti pa je po poizkusu Škorića prišel do odbite žoge in jo pospravil v francosko mrežo.

Na začetku pete minute je na parket stopil kvartet Jasmin BegičDenis LojenUroš Martič, Tine Šturm. Dvakrat se je izkazal Peček, v 6. minuti pa so gostje prek Ayouba Saadaouija poravnali na 1:1. Na sredini so gostitelji izgubili žogo, francoska osmica pa je premagala Pečka. Gostujoča pobuda se je nadaljevala. Peček je tako obranil strela Jawedeja in Soumare. V 16. minuti pa ni bil kos poizkusu Bafodeja Dansoka, ki je zadel za 1:2.

Odmor pomagal

Trener Kavčič je segel po minuti odmora, ki je dobro dela njegovim varovancem. Udarna četverica je po uigrani akciji poskrbela za končni rezultat polčasa – 2:2, vnovič je bil uspešen Šket.

Begič za 3:2

V 26. minuti je prišla nagrada za slovenski trud. Na sredini je Martič priboril žogo ter še zaposlil Begiča, ki je zadel za vodstvo Slovenije 3:2. V naslednjem napadu je Šturm dvakrat dobro meril, še boljše pa je posredoval francoski vratar.

V 30. minuti se je vnovič izkazal Peček, za tem pa je domači trener Kavčič segel po minuti odmora. V 34. minuti je Kavčič poslal na teren še enega igralca – namesto Šturma je mesto v drugi četvorki dobil Gregor Klinc.

Po še drugem zaporednem prekršku nad Šketom so Francozi prišli do petih prekrškov, Slovenija je imela do tedaj tri.

Od 3:3 do 4:3

V zadnjih dveh minutah so skušali priti Francozi do remija, zato je njihov trener v polje poslal igralca vratarja. Le dobrih 20 sekund so potrebovali, da so poravnali rezultat na 3:3. A to Slovenije ni ustavilo - Škorić je v 40. minuti povišal na 4:3, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Izjave po tekmi:

Matej Kavčič, trener Slovenije:
»Bili smo malce boljši. So pa se Francozi pokazali kot izredno zanimiva ekipa. So zelo agresivni. Precej znajo. Ko smo se postavili nekoliko nižje, niso imeli več izrazitih rešitev za to. Ko smo jih dali pobudo, so igrali več. Pri nas pa je bilo videti, da smo s tremi ali štirimi zaporednimi podajami prišli na njihovo polovico. Takrat so imeli tudi težave z branjenjem. Še posebej je bilo to očitno pri eni naši četvorki. Pri drugi, ko smo se dogovorili za prehode in napade po sredini, smo bili slabši. To je bila idealna tekma za pogledat in se kaj naučiti!«

Borut Šket:
»Odločili smo se, da skušamo igrati našo igro. V prvem delu nam je to precej uspevalo, v drugem polčasu smo malce padli. A smo z borbenostjo uspeli nadoknaditi tudi to. Francozi so nas malce presenetili – precej so agresivni, dobri so tudi na presingu.«

Jasmin Begič:
»Francozi so bili zelo agresivni. Kar smo se domenili, smo tudi igrali in uspeli zmagati. Naš uspeh je zaslužen, to pa želimo ponoviti še v Kočevju.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.01.2024 | Futsal U21
    V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
    „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
    Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
  • 24.01.2024 | Futsal U21
    Tesen poraz proti Portugalski
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
  • 22.01.2024 | Futsal U21
    Pripravljeni na Portugalsko
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.
  • 21.01.2024 | Futsal U21
    Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
    Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
  • 17.01.2024 | Futsal U21
    Mladi upi na Portugalsko
    V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
  • 17.12.2023 | Futsal U21
    Zmanjkalo časa za preobrat
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
  • 16.12.2023 | Futsal U21
    V nedeljo še enkrat z Madžari
    Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
  • 15.12.2023 | Futsal U21
    Veselijo se tekem na Madžarskem
    Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
  • 12.12.2023 | Futsal U21
    Dvakrat z Madžarsko
    V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA