30.03.2019 | Futsal U19
Slovenija ostaja v igri za nastop na Euru 2019

Latvija, Ukrajina, Španija in Hrvaška so si že zagotovile nastop na evropskem prvenstvu najboljših reprezentanc Evrope v kategoriji do 19 let. Ali bo med udeleženkami tudi Slovenija, bo jasno danes.

Nizozemska korak pred vsemi

V Podčetrtku se končujejo kvalifikacije v skupini 6. Po dveh tretjinah opravljenih nalog najboljše kaže Nizozemski, ki premore šest točk, sledita ji Slovenija in Ciper (s po tremi točkami) in Azerbajdžan, ki še nima točke.

Tekmo med Slovenijo in Azerbajdžanom boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).

Kvalifikacije za Euro 2019:

30.3.
Ciper – Nizozemska (15.30)
Azerbajdžan – Slovenija (18.00) (videoprenos na www.nzs.si)

28.3.
Slovenija – Ciper 6:0
Nizozemska – Azerbajdžan 6:1

27.3.
Slovenija – Nizozemska 4:5
Azerbajdžan – Ciper 1:7

Našo izbrano vrsto bo danes vodil Matej Kavčič, selektor Andrej Dobovičnik je kaznovan.

V ekipi vlada zadovoljstvo po visoki zmagi na 2. tekmi, vse misli pa so pri veliki soboti!

Čakajo Ciper

„Na drugi tekmi smo pokazali precej več! Predvsem pa nismo bili pod takim pritiskom kot na prvem srečanju proti Nizozemski. Želimo in upamo, da na današnji prvi tekmi uspe Cipru premagati Nizozemce, potem smo na vrsti mi,“ pove Jeremy Bukovec, mladinski reprezentant, ki se med sezono kali v dresu FutureNet Maribora. Proti Ciprčanom je bil razpoložen, zabil je štiri gole.

„Čakali smo to prvo zmago. Proti Nizozemski ni šlo, pač ni bil naš dan,“ se je tudi kapetan Timotej Debeljak razveselil uspeha proti Cipru, ki je po njegovem mnenju najboljša ekipa turnirja. „Popravili smo realizacijo, tudi pristop je bil pravi. Zdaj upamo, da Ciper premaga Nizozemce,“ še dodaja kapetan.

Na tem mestu poziv vsem ljubiteljem futsala, da se nam pridružite v Podčetrtku! Vstop je prost!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.04.2019 | Futsal U19
  Po porazu končno 4. mesto
  „V nadaljevanju nam je malce padel motiv. Do izraza sta prišli fizična moč in večja količina treningov. Za nameček je Slovenija v parih dneh odigrala tri tekme, to je bil velik zalogaj za naše fante, ki so sedaj videli, kaj jim še manjka,“ je uvodoma dejal selektor Dobovičnik.
 • 28.04.2019 | Futsal U19
  Španiji nudili dober odpor
  Slovenska futsal reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi na Turnirju narodov priznala premoč Španiji, 0:2 je bilo. Jutri se bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika pomerili še z Ukrajino. Na tekmi proti Španiji se je zbralo tudi 30 slovenskih navijačev.
 • 27.04.2019 | Futsal U19
  Po vodstvu poraz proti Italiji
  Futsal reprezentanca U19 je s porazom proti Italiji začela nastop na turnirju Torneo Delle Nazioni. V Manzanu so domačini slavili s 3:1, edini gol za Slovenijo je dosegel Tod Ciuha.
 • 22.04.2019 | Futsal U19
  Na turnir v Italijo
  „Odhajamo na izredno zahteven turnir, kamor gredo tudi fantje, ki jih nismo uspeli peljati na kvalifikacije za Euro 2019. Te tekme bodo dragocena izkušnja za vse nas. Rezultatskih ciljev ni. Turnir je zahteven, želel pa bi, da bi se na taki ravni preizkusili vsi naši igralci,“ je pred potjo v Italijo povedal selektor Andrej Dobovičnik.
 • 30.03.2019 | Futsal U19
  Dve vrhunski tekmi premalo za preboj na Euro 2019
  "Mi nismo bili pravi. Kot je rekel selektor Andrej Dobovičnik, Nizozemci so ne krivi, ne dolžni odpotovali na EP. A to je šport. Iz tega se moramo nekaj naučiti in delati še več in še boljše,“ je po tretji tekmi kvalifikacij povedal Matej Kavčič.
 • 28.03.2019 | Futsal U19
  Z zmago ohranili upe za Euro 2019
  Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so s kar 6:0 porazili Ciper. O potniku na evropsko prvenstvo bosta odločali sobotni tekmi. Slovenija pa bo lahko razmišljala o poti na EP le v primeru, da Ciper na prvi tekmi premaga Nizozemce.
 • 28.03.2019 | Futsal U19
  Verjeti v fante in ugoden razplet
  „To prvo tekmo je treba pozabiti. Ti fantje zmorejo bistveno več! Še naprej je treba verjeti v to, da se lahko z dvema zmagama prebijemo na evropsko prvenstvo. Ni izključeno, da se zdaj po tem porazu naši igralci sprostijo in pokažejo, kaj znajo!“ se nadeja Dušan Razboršek.
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Kvalifikacije začeli s porazom
  V drugem polčasu je Slovenija imela svoje priložnosti, do izraza pa je prišla nizozemska upornost. Hitro so znižali na 1:2 in potem izenačili na 2:2. Po prekršku, ki pa ni bil zapiskan (Kamamba nad Bukovcem), so gostje z igralcem več povedli 2:3, tekla je 31. minuta.
 • 27.03.2019 | Futsal U19
  Dres Slovenije nagrada za ves trud
  Dileme ni, tudi danes se bo v Podčetrtku slišala Zdravljica. „Mi vedno pojemo glasno,“ poudari Ciuha, ki ne skriva ponosa, da bo danes zabeležil 16. nastop v dresu Slovenije. Od lanskega aprila je dosegel tudi pet golov.

DELI NA