06.09.2014 | Futsal AA
Slovenija bo gostila kvalifikacije za EP 2016

Slovenija bo marca prihodnje leto v Laškem gostila eno od sedmih skupin glavnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v Srbiji (med 2. in 13.2. 2016 v Beogradu), so danes sporočili s sedeža Evropske nogometne zveze UEFA

46 držav, prvič Škotska

V boj za 11 mest (eno pripada Srbiji, ki je gostitelj) se bo v dveh delih kvalifikacij podalo 46 držav. Prvič bo med njimi tudi Škotska, svoj četrti zaporedni nastop, skupaj pa peti, pa bo lovila tudi zasedba selektorja Andreja Dobovičnika.

Kvalifikacije bodo potekale v dveh delih. Predkrog bo na sporedu med 13. in 18.1. 2015, sodelovalo bo 24 ekip, ki bodo razdeljene v šest skupin. V glavni del kvalifikacij se uvrstijo vsi zmagovalci skupin in najboljše drugouvrščeni celotnih kvalifikacij.

V šestih državah

V glavnem delu bo sodelovalo 28 ekip, 21 jih je že znanih, sedem pa jih pride iz zgoraj opisanih predkvalifikacij, ki jih bodo gostili Moldavija, Črna gora, Litva, Bolgarija, Švedska in Malta.

Sedem skupin

Glavni del, poleg Slovenije se bo igralo še v Romuniji, na Hrvaškem, Poljskem in Slovaškem, v BiH, Azerbajdžanu ter Makedoniji, bo igran med 17. in 22. marcem, ekipe bodo razdeljene v sedem skupin po štiri države. Neposredno bodo na EP napredovali prvaki skupin. Za dodatne štiri prosta mesta pa sledi končnica 15. in 22.9. 2015. Osem ekip (poleg sedem drugouvrščenih ekip po skupinah tudi najboljše tretja uvrščena ekipa) se bo v dveh tekmah (doma in v gosteh) udarilo za dodatna prosta mesta.

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
»Vesel sem se zaradi te novice, ki smo jo prejeli iz Nyona. Upam in prepričan sem, da se bomo vnovič izkazali ter se pokazali v pravi luči ter se prebili na evropsko prvenstvo. Želim si le, da bi imel na voljo vse fante in da ti dočakajo kvalifikacije zdravi.«

Stane Kokalj, referent za futsal pri Nogometni zvezi Slovenije:
»Vsekakor ena lepših novic v tem tednu. Laško je že nekajkrat postregel z odličnimi predstavami naših fantov in verjamem, da bomo tokrat ob ''dobrem'' žrebu tudi iz Laškega odšli kot zmagovalci skupine na EP. Zavedati pa se moramo, da je v bobnu tudi šest nosilcev skupin (Španija, Portugalska, Rusija, Italija, Ukrajina in Češka), ki niso mačji kašelj in ki bodo prišli v Laško po to, kar želimo tudi mi. Že sedaj pa velja naše povabilo: vidimo se v Laškem marca 2015 v čim večjem številu.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.07.2024 | Futsal AA
  Nejc Hozjan okrepil Osijek
  Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
 • 02.07.2024 | Futsal AA
  Jesen v znamenju futsal reprezentanc
  Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
 • 23.06.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec okrepil Osijek
  Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
 • 17.06.2024 | Futsal AA
  Klemen Duščak okrepil Makarsko
  „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
 • 13.06.2024 | Futsal AA
  Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
  Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
 • 10.06.2024 | Futsal AA
  Slovensko slavje v Švici
  Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
 • 09.06.2024 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
  Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
 • 06.06.2024 | Futsal AA
  Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
  V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
 • 30.05.2024 | Futsal AA
  Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
  Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
 • 29.05.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
  Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.

DELI NA