10.05.2024 | 1. SFL
Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2

Vrhniški Siliko je dobil 1. tekmo finala 29. sezone 1. SFL. Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika 6:7
(3:3, 1:0) (0:1 v zmagah)
1:0 Javier (12.), 2:0 Pasariček (22.), 3:0 Anderson (23.), 3:1 Janež (31.), 3:2 Jandrić (34.), 3:3 Đurić (39.)
6m:
4:3 Kneževič, 4:4 Bjelčević, 5:4 Čeh, 5:5 Đurić, 5:6 Janež, 6:6 Duščak, 6:7 Trdin.

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)

3. tekma, 23.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (televizijski prenos)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Za 3. mesto 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
THE Nutrition Extrem – KMN Oplast Kobarid 2:2
(1:1)
1:0 Gregorič (2.), 1:1 Logar (8.), 2:1 Totošković (23.), 2:2 Kovačič (39.)

2. tekma, 17.5.
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (20.00)

Dosedanji državni prvaki 1. SFL:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 6
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Prvi polčas prve tekme finala je ponudil dober in dinamičen futsal. Domači trener Kujtim Morina je tekmo začel s postavo Peček (na golu), Cesarec, Duščak, Pasariček, Čeh. Gostujoči trener Mile Simeunovič je uvodoma na teren poslal vratarja Berzelaka, v polju pa Đurić, Jandrić, Trdin, Tušar. Dobovec, do te tekme Silika v tej sezoni še ni premagal, je začel odločno, v 2. minuti je Niko Cesarec od daleč stresel okvir, vmes sta sodnika podelila po dva rumena kartona, Siliko pa je prevzel pobudo: predvsem zavoljo igre z vratarjem v polju. V 10. minuti je Marko Bjelčevič meril, Marko Peček pa dobro obranil. V 12. minuti pa prvo veselje domačinov: Davor Kanjuh je meril od daleč, Berzelak je odbil na kratko, a ob tem ostal sam, nihče od njegovih soigralcev ni stekel na žogo, kar je izkoristil Paragvajec Javier in zabil za 1:0. V 15. minuti je v protinapadu Žiga Čeh silovito meril, a je stresel „le“ okvir vrat, na drugi strani je dobro udaril še Alen Muratagić, a je Peček obranil. Do konca polčasa se rezultat ni spremenil. Je pa bilo za to bolj dinamično v 2. polčasau. V 22. minuti je Dobovec povedel 2:0. Žiga Čeh je povsem neovirano z natančno podajo našel sidraša Patrika Pasarička, ki se je obrnil in med nogama Berzelaka v maniri prvega strelca lige zabil za 2:0. Naredil je, kar se od njega pričakuje. V 23. minuti je bilo 3:0, dobro postavljeni Denis Kneževič je izbil gostom žogo, do nje je prišel Pereira in po hitrem protinapadu zabil za 3:0. Gostujoči trener Mile Simeunovič je takoj segel po minuti odmora ob vodstvu Dobovca, za katerega so zabili trije tuji igralci: za 1:0 Paragvajec Javier, za 2:0 Hrvat Pasariček in za 3:0 Brazilec Anderson. Dobovec se je v tem igre izkazal tudi z dobro obrambo in pokrivanjem prostora, kar je Siliku povzročalo precej težav, Vrhničani so bili večkrat brez pravih idej.

Medsebojne tekme Dobovca in Silika v sezoni 2023/2024:
FK Dobovec – Siliko Vrhnika 6:7 (1. SFL, finale)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:3 (1. SFL, redni del)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika 3:5 (1. SFL, redni del)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4 (1. SFL, redni del)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1 (superpokal)

V nadaljevanju pa je Siliko tvegal (in tudi dobil) vse, v zadnjih četrtini tekme rednega dela pa zaigral z igralcem vratarjem, v tej vlogi pa med tednom oboleli Nikola Jandrič. Že v 31. minuti so bili gostje nagrajeni: Uroš Đurić je preigraval na levi, pred golom pa je našel Žana Žaneža, ki je zabil za 3:1. Na drugi strani bi lahko Dobovec v naslednjem napadu „zaprl“ tekmo, Martinez je ušel po desni strani, Pasariček je čakal podajo, a je Martinez poslal žogo mimo gola Silika. Vrhničani pa so preko Jandrića znižali na 3:2, v zadnji minuti pa je Siliko poravnal na 3:3 – zadel je Đurić. Dobovec se kljub minuti odmora ni znal otresti pritiska, Siliko pa je na krilih navijačev prišel do preobrata, ki ga je dokončal pri 6-metrovkah. Junak je bil vrhniški golman Miha Kostanjevec, ki je bil na golu na vseh 6-metrovkah razen pri prvi, ko je serijo začel Nejc Berzelak. Kostanjevec je obranil strel Nika Cesarca, v zadnjem strelu pa je Pasariček žogo poslal v okvir. Dovolj, da se je slavje Silika začelo. To je bila letošnja 5. medsebojna tekma – Siliko je dobil četrto, ena tekma se je končala z remijem. Dobovec Silika v tej sezoni še ni premagal. Od zadnje zmage Dobovca proti Siliku danes mineva 350 dni – bilo je na zadnji tekmi finala 1. SFL v lanski sezoni.

„Lahko bi tako rekel: to je hud poraz, vodili smo 3:0 in na koncu izgubili. Celo tekmo dominirali, odigrali smo eno najboljših tekem. Ne znam niti pojasniti, kako smo uspeli prejeti tri gole do konca rednega dela. Vsa čast in čestitke Siliku. Serija se nadaljuje, gremo dalje,“ je po tekmi povedal trener Dobovca Kujtim Morina.

„Vesel sem, sem pa tudi slabe volje, ker je bilo precej slabih stvari v naši igri „štiri na štiri“. A zmagali smo v gosteh, v finalu pa vodimo 1:0. To pa tudi nekaj pomeni. Sledi detajlna analiza, ki bo pokazala, da je bil Dobovec danes res boljši v igri „štiri na štiri,“ nismo bili dobri, Dobovec pač. Smo pa zaradi te zmage v psihološki prednosti,“ je dodal trener Silika Mile Simeunovič.

2:2 pred polno dvorano

V tekmi za 3. mesto si nobena od ekip ni priigrala prednosti: povedli so domačini, v 2. minuti je bil uspešen Andraž Gregorič. Šest minut za tem je poravnal gostujoči vratar Nik Logar. Sodražani so v 23. minuti spet vodili: zadel je Denis Totošković, za končnih 2:2 je zadel Nejc Kovačič. Na tekmi v Sodražici se je zbralo kar 330 gledalcev, lep obisk, 300 gledalcev, je bilo tudi v Rogaški Slatini.

„Odigrali smo najslabšo tekmo v sezoni. Tudi sicer tekma ni bila na nekem nivoju. Očitno je polfinale pustil določene posledice. Sedaj nas spet čaka 14 dni pavze, ob nenehnih prekinitvah prvenstva pa je težko zadržati energijo in ritem. Vseeno pričakujem, da bodo fantje še toliko motivirani, da na koncu vzamemo medaljo,“ je po prvi tekmi za 3. mesto povedal trener Jaka Sovdat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA