31.03.2022 | 1. SFL
Siliko in Oplast že petič v tej sezoni

V četrtfinalu 1. SFL se bosta pomerila tudi Siliko in KMN Oplast Kobarid, prva tekma bo na Vrhniki, druga v Kobaridu (tudi tekma meseca bo 8. aprila v prenosu na www.futsal.si ), morebitna tretja pa vnovič na Vrhniki.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma, 1.4.
FK Dobovec  - KMN Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

Pozornost branjenju ob prekinitvah

KMN Oplast je redni del sezone sklenil na 6. mestu, 16 točk je zbral, z osmimi goli je bil prvi strelec ekipe Nejc Kovačič. »Povsem normalno se pripravljamo na četrtfinale, med ekipama pravih skrivnosti ni. Je pa res, v to sem prepričan, da bomo oboji za to četrtfinale pripravili nekaj novega oz. bo kaj na novo narejeno,« pravi trener Oplasta Matej Kavčič, ki je z ekipo analiziral predvsem povratno četrtfinalno pokalno tekmo na Vrhniki, kjer je Oplast ostal brez polfinala pokala Terme Olimia. »V 2. polčasu smo zelo slabo branili prekinitve, zato smo v pripravi na petkovo tekmo temu namenili največ pozornosti,« razkriva Kavčič.

Igra na rezultat brez ugajanja

Ekipi sta se v tej sezoni merili štirikrat – domačin ni zmagal nikoli. Siliko je dvakrat slavil v Kobaridu (2:5 in 1:2), Oplast je bil v 1. SFL boljši s 4:0, povratna pokalna tekma se je končala na Vrhniki z rezultatom 2:2.

»Ekipi sta precej izenačeni. Mi v tem četrtfinalu nimamo kaj izgubiti, Siliko lahko bistveno več izgubi. Če bodo boljši, jim bomo čestitali,« nadaljuje Kavčič, ki bo brez Vanča Florjančiča in Bineta Kavčiča. »Po prvi tekmi se ne bo nič zgodilo. Za napredovanje sta potrebni dve zmagi. Zavedamo se svojih kvalitet, vemo pa, da je tudi SIliko kvalitetna ekipa. Smo pa tudi sami prišli do pomembnega spoznanja: če igraš na rezultat, ni treba ugajati. Lovimo rezultat,« je jasen in pragmatičen Kavčič.

S treninga na tekmo

Na Vrhniki so redni del tekmovanja sklenili na 4. poziciji, zbrali so 25 točk, prvi strelec moštva je bil Max Vesel. »Ta teden smo dobro trenirali, izgledalo je dobro. Upam in želim si, da to prenesemo na petkovo tekmo. Praviloma je tako, da odigraš dobro, če si dobro treniral. Ni pa vedno tako,« kljub dobrim rezultatom in formi ostaja Mile Simeunovič, trener Silika, dokaj previden. Je pa vesel, ker so dobili zadnjo tekmo rednega dela, ko so z 1:6 slavili proti KMN Meteorplastu Šic bar.

»Vse smo tempirali za to končnico, zadnja štiri kola nismo bili povsem pravi. Verjamem, da bo zdaj drugače, četrtfinale pa čakamo v optimalni zasedbi,« nadaljuje trener Silika. Simeunovič tudi priznava, da je Oplast za njih neugodna ekipa. »Pokazati moramo večjo željo kot oni! Bolj si moramo želeti te zmage,« jasen Simeunovič.

Ključne dobivajo

»Na Vrhniki doma igramo katastrofalno, ne le proti Oplastu. Večino točk osvojimo v gosteh. Je pa res, da odločilne tekme na Vrhniki zmagujemo. Tudi take, kot je v petek,« doda Simeunovič, ki je vesel, da na tekme prihaja vse več gledalcev.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Dobovec po zmagi na derbiju na vrh 1. SFL
  Dobovec se je z zmago v Ljutomeru zavihtel na 1. mesto 1. SFL. V gosteh sta se treh točk razveselila FK Siliko (s 7:2 boljši od KMN Sevnica) in KMN Oplast Kobarid (s 4:1 premagali ŠD Mlinše). Domačo zmago, prvo v tej sezoni, je vknjižil FC Bronx, ki je bil s 5:1 boljši od Dobrepolja.
 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.

DELI NA