31.03.2022 | 1. SFL
Siliko in Oplast že petič v tej sezoni

V četrtfinalu 1. SFL se bosta pomerila tudi Siliko in KMN Oplast Kobarid, prva tekma bo na Vrhniki, druga v Kobaridu (tudi tekma meseca bo 8. aprila v prenosu na www.futsal.si ), morebitna tretja pa vnovič na Vrhniki.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma, 1.4.
FK Dobovec  - KMN Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic Bar (20.00)

Pozornost branjenju ob prekinitvah

KMN Oplast je redni del sezone sklenil na 6. mestu, 16 točk je zbral, z osmimi goli je bil prvi strelec ekipe Nejc Kovačič. »Povsem normalno se pripravljamo na četrtfinale, med ekipama pravih skrivnosti ni. Je pa res, v to sem prepričan, da bomo oboji za to četrtfinale pripravili nekaj novega oz. bo kaj na novo narejeno,« pravi trener Oplasta Matej Kavčič, ki je z ekipo analiziral predvsem povratno četrtfinalno pokalno tekmo na Vrhniki, kjer je Oplast ostal brez polfinala pokala Terme Olimia. »V 2. polčasu smo zelo slabo branili prekinitve, zato smo v pripravi na petkovo tekmo temu namenili največ pozornosti,« razkriva Kavčič.

Igra na rezultat brez ugajanja

Ekipi sta se v tej sezoni merili štirikrat – domačin ni zmagal nikoli. Siliko je dvakrat slavil v Kobaridu (2:5 in 1:2), Oplast je bil v 1. SFL boljši s 4:0, povratna pokalna tekma se je končala na Vrhniki z rezultatom 2:2.

»Ekipi sta precej izenačeni. Mi v tem četrtfinalu nimamo kaj izgubiti, Siliko lahko bistveno več izgubi. Če bodo boljši, jim bomo čestitali,« nadaljuje Kavčič, ki bo brez Vanča Florjančiča in Bineta Kavčiča. »Po prvi tekmi se ne bo nič zgodilo. Za napredovanje sta potrebni dve zmagi. Zavedamo se svojih kvalitet, vemo pa, da je tudi SIliko kvalitetna ekipa. Smo pa tudi sami prišli do pomembnega spoznanja: če igraš na rezultat, ni treba ugajati. Lovimo rezultat,« je jasen in pragmatičen Kavčič.

S treninga na tekmo

Na Vrhniki so redni del tekmovanja sklenili na 4. poziciji, zbrali so 25 točk, prvi strelec moštva je bil Max Vesel. »Ta teden smo dobro trenirali, izgledalo je dobro. Upam in želim si, da to prenesemo na petkovo tekmo. Praviloma je tako, da odigraš dobro, če si dobro treniral. Ni pa vedno tako,« kljub dobrim rezultatom in formi ostaja Mile Simeunovič, trener Silika, dokaj previden. Je pa vesel, ker so dobili zadnjo tekmo rednega dela, ko so z 1:6 slavili proti KMN Meteorplastu Šic bar.

»Vse smo tempirali za to končnico, zadnja štiri kola nismo bili povsem pravi. Verjamem, da bo zdaj drugače, četrtfinale pa čakamo v optimalni zasedbi,« nadaljuje trener Silika. Simeunovič tudi priznava, da je Oplast za njih neugodna ekipa. »Pokazati moramo večjo željo kot oni! Bolj si moramo želeti te zmage,« jasen Simeunovič.

Ključne dobivajo

»Na Vrhniki doma igramo katastrofalno, ne le proti Oplastu. Večino točk osvojimo v gosteh. Je pa res, da odločilne tekme na Vrhniki zmagujemo. Tudi take, kot je v petek,« doda Simeunovič, ki je vesel, da na tekme prihaja vse več gledalcev.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.
 • 21.09.2023 | 1. SFL
  Siliko in Dobovec v lov na 3. superpokal
  V jubilejnem 20. obračunu za eno od treh lovorik v moškem članskem futsalu se bosta pomerila Dobovec, aktualni državni in prvak pokala Terme Olimia, ter FK Siliko Vrhnika, finalist 1. SFL in tudi branilec naslova superpokala.
 • 18.09.2023 | 1. SFL
  Oplast z višjimi ambicijami v novo sezono
  „Zelo sem zadovoljen s prisotnostjo in zagnanostjo igralcev. Ponavadi mi vedno dobro začnemo, ritem pa nam porušijo prekinitve in premori,“ pove trener Matej Kavčič, ki je vesel, ker je v svoji sredi lahko pozdravil asa Kristjana Čujca. Legendarni slovenski reprezentant se je poslovil od Dobovca odločen, da še ni rekel zadnje. Vrnil se je v domače Posočje, kjer želi še nekaj dati.
 • 12.09.2023 | 1. SFL
  Okrepljeni v sezono, v soboto memorialni turnir
  „Uspelo nam je, da smo zadržali ekipo iz lanske sezone, dodali pa smo še dve imeni, dva povratnika Marka Račiča in Matevža Sodiča. Vesel smo, ker nam bo lahko več pomagal vratar Denis Govekar. Menim, da imamo vsaj na papirju boljšo ekipo kot lani,“ pravi Zakšek, ki se veseli sezone.
 • 10.09.2023 | 1. SFL
  Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani
  S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 
 • 22.08.2023 | 1. SFL
  Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast
  Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

DELI NA