13.07.2023 | Futsal U19
Selektor zaupa igralcem, pred EP na Roglo

Manj kot dva meseca loči futsal reprezentanco U19 do začetka evropskega prvenstva, kamor se je prvič uvrstila. Uvod v julij je prinesel dve pripravljalni tekmi s Finsko, s katero Slovenija 3.9. tudi odpira evropsko prvenstvo v Poreču.

„Tekmi s Finsko sta bili dober test. Spoznali smo jih, zdaj jih bomo še podrobno analizirali. Na obeh tekmah smo prejeli preveč golov. To ni moj stil, to ni moja želja. A to sta bili prijateljski tekmi. Želel sem, da igrajo vsi, da imajo vsi podobno minutažo. Sem pa zadovoljen z dvema zmagama in nekaterimi dobrimi stvarmi v igri. Zagotovo je tu prva četvorka, ki z Luko Čopom in Alenom Ruisom dela razliko. To je naša največja moč,“ začenja pogovor selektor Tomislav Horvat.

„Vedno je za ekipo boljše, če zmaguje. Smo pa tudi videli, da smo si s Finci blizu. Da so dobra ekipa, ki je zato zasluženo med osem ekip na evropskem prvenstvu. Zelo bomo morali biti pozorni na tej prvi tekmi, da se nam ne zgodi kaj nepredvidljivega, da evropsko prvenstvo začnemo z zmago,“ je jasen selektor.

Pred igralci je dober mesec, potem pa priprave na Rogli. „Če želiš igrati na evropskem prvenstvu, kot se spodobi, potem moraš tja priti pripravljen. A na teh pripravah na Rogli ne bomo imeli časa, da bi izboljševali fizično stanje. Zato morajo igralci v tem mesecu poskrbeti sami. Poskrbeli smo za navodila in usmeritve, kako naj trenirajo. Vem pa, da so dovolj odgovorni, da pridejo v dobri formi na priprave, z željo, da pustimo pečat na evropskem prvenstvu,“ selektor Horvat zaupa svojim fantom.

„Sicer pa bo na Rogli dovolj dela, saj bomo v nekaj dneh predelali vse, kar potrebujemo. Od obrambe, do situacij, ki nam bodo koristile, ko bomo vodili ali pa izgubljali. Tu so tudi prekinitve, ki so ena ključnih stvari v futsalu. Želim si, da bi še kaj nadgradili in dodali kaj novega,“ poudari selektor, ki spremlja konkurenco.

„Bil sem na turnirju, kjer je igralo veliko udeleženk evropskega prvenstva. Videl sem sem tudi Ukrajino in Italijo, ki sta poleg Finske naša tekmeca v predtekmovanju. Zavedamo se, da smo bili izžrebani v zelo izenačeno skupino, kjer lahko vsak premaga vsakogar. Če bomo zdravi in pripravljeni, imamo lepe možnosti,“ zaključi selektor.

Na 3. tovrstnem evropskem prvenstvu bo igralo osem reprezentanc. V skupini B se bodo merili Slovenija, Ukrajina, Finska in Italija. V skupini A bodo igrali Hrvaška, Španija, Portugalska in Francija. V predtekmovanju se vsak pomeri z vsakim, po dve najboljši ekipi pa napredujeta v polfinale. Za konec tekmovanja sta na sporedu še tekmi za 1. in 3. mesto.

Tekme Slovenije v predtekmovanju:

3.9.
Finska – Slovenija (13.00)

4.9.
Slovenija – Ukrajina (13.00)

6.9.
Slovenija – Italija (15.30)

Slovenija U19 je dosedaj odigrala 72 uradnih tekem – zbrala je 31 zmag, 29 porazov in 12 remijev.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.05.2024 | Futsal U19
  Iz Sarajeva z dvema zmagama
  Selektor Tomislav Horvat je pohvalil agresivnost svojih varovancev, ki so si ustvarili številne priložnosti in bili tudi učinkoviti, po drugi tekmi pa je selektor povedal tole: „Prvi polčas smo odigrali zelo slabo in zasluženo izgubljali 4:2. Drugi polčas je bil odigran na res visokem nivoju in zato čestitam za zasluženo zmago. Veliko smo odnesli s tekem z zelo hitrimi in tehnično dobro podkovanimi tekmeci.“
 • 18.05.2024 | Futsal U19
  Še enkrat proti Savdski Arabiji
  Slovenija se je odzvala vabilu in prišla v glavo mesto Bosne in Hercegovine, kamor je selektor Tomislav Horvat popeljal izbrano vrsto, ki jo pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 16.05.2024 | Futsal U19
  Na prvi tekmi zmaga, v soboto še enkrat
  „Čestitke ekipi za zmago. Savdska Arabija je tehnično dobro podkovana in zelo hitro. A smo jim vsilili svoj način igre, bili smo agresivni in situacij tudi zabijali goli ter zasluženo zmagali,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
 • 15.05.2024 | Futsal U19
  V Sarajevo po nove izkušnje
  „Vesel sem, ker smo uspeli dodatno dobiti ta termin za reprezentanco U19. Ekipa raste, fantje dobro napredujejo. S tema dvema tekmama bomo pridobili nove dodatne izkušnje, ki so prepotrebne, da bomo napadali cilj, ki smo ga zadali,“ pa je pred tekmama povedal selektor Tomislav Horvat.
 • 06.05.2024 | Futsal U19
  Pred reprezentanco dve novi preizkušnji
  Futsal reprezentanca U19 bo v prihodnjih dneh v BIH odigrala dve prijateljski tekmi z vrstniki iz Saudske Arabije. Prva tekma bo na sporedu v sredo, 15.5., druga pa v soboto, 18.5. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 06.04.2024 | Futsal U19
  Po 3. mestu še pohvala selektorja
  Naša mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški (3:2) končala močan mednarodni turnir Istra Nations Cup 2024. Slovenija je v štirih tekmah vknjižila tri zmage in remi, kar je bilo dovolj za končno 3. mesto.
 • 05.04.2024 | Futsal U19
  Za 3. mesto proti Slovaški
  „Za današnjo tekmo lahko ekipo le pohvalim. Vsi so odigrali na visokem nivoju v vseh segmentih igre. Čestitam jim, tako se mora igrati na evropskem nivoju. Vesel sem, da so fantje odigrali tako in da bom tudi sam dobil še večji zagon in da bomo napredovali. Še enkrat jim čestitam,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.
 • 03.04.2024 | Futsal U19
  Po preobratu boljši od ZDA
  Mladinska futsal reprezentanca je na turnirju v Novigradu zabeležila 2. zmago. Varovanci selektorja Tomislava Horvata so 4:3 premagali reprezentanco ZDA (U18). V četrtek je za Slovenijo prost dan, v petek pa jih čaka zadnja tekma predtekmovanja – tekmec bo domačin, Hrvaška (5.4. ob 18. uri).
 • 02.04.2024 | Futsal U19
  Po preobratu do zmage
  Mladinska futsal reprezentanca je turnir v Novigradu začela z zmago proti Severni Makedoniji (3:2). Za zmago sta zadela Urban Sevenšek (2) in Amar Velić. Slovenija bo jutri igrala proti ZDA.
 • 01.04.2024 | Futsal U19
  V Novigradu začenjajo proti Severni Makedoniji
  „V petih dneh bomo odigrali štiri tekme. Taki turnirji so izredno pomembni za našo ekipo, ki se še razvija, ki je v nastajanju,“ selektor Horvat izpostavi pomen turnirja za našo reprezentanco.

DELI NA