09.08.2009 | 1. SFL
Selektor odločno proti Euru 2010

Slovenska članska reprezentanca bo januarja 2010 še v drugo nastopila na evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila Madžarska. Selektor Andrej Dobovičnik že kuje plane za delovno jesen.

Počitnic je konec. Tudi za selektorja.

»Po dolgem času sem bil ponovno na morju, dopust sem preživel z družino v Makarski, potreboval sem tak počitek.«

Verjetno pa tudi na hrvaški obali ni šlo brez misli na futsal.

»Seveda ne, futsal je vedno v mojih mislih. Želim, da se zadeve v futsalu čimprej normalizirajo. Prvenstvo  je pred vrati, ni časa, da bi ga tratili.«

Še bolj kot to pa je pomembno evropsko prvenstvo, ki ga bo januarja 2010 gostila Madžarska.

»Program je pripravljen, le novi oz. stari predsednik KMN pri NZS ga mora potrditi, oktobra začnemo z delom.«

Plan je jasen.

»Ne bo manjkalo prijateljskih tekem, del priprav bo namenjen taktični nadgradnji, del pa fizični pripravi, ki je zelo pomembna v sodobnem futsalu. Vseh 14 igralcev, ki bodo odšli na evropsko prvenstvo, mora biti vrhunsko pripravljenih.«


Kako je s strokovnim kadrom?

»Ob sebi želim imeti tak strokovni kader, kot sem ga imel v zadnjem ciklusu!«

Sva že na parketu. Se obetajo kakšne (drastične) spremembe v igri slovenske izbrane vrste?

»Ne. Že štiri leta delamo po istem vzorcu in nadgrajujemo sistem. Ohraniti moramo naš nivo in dodati kako novost ali prekinitev. Tekme v Franciji so pokazale, kaj lahko naredimo z uigranimi prekinitvami, kar nekaj zadetkov smo dosegli na ta način! V prvi vrsti želim izboljšati uigranost reprezentance, to bo primarni cilj.«

UEFA še ni določila datuma, ko bo znanih 14 potnikov na EP. Verjetno pa nikomur ne boste pred pripravami zapirali vrat.

»Spisek bo fleksibilen, poškodbe in druge nepredvidene situacije lahko v hipu spremenijo in obrnjejo zadeve na glavo. Kljub temu s končnim seznamom, vse bo v zakonski rokih, ki jih bo postavila UEFA, ne bom hitel. Pri igralskem kadru glede na postavo iz Francije ne pričakujem drastičnih sprememb. Je pa kristalno jasno, da nikomur vrata v reprezentanco niso zaprta. Igralci v odlični formi so vedno dobrodošli v reprezentanci, si pa želim, da ohranimo jedro, kot je bilo.«

Klubi pričenjajo s pripravami. Boste izkoristili ta čas in se dogovorili s trenerji, da še malce več pozornosti namenijo reprezentantom?

»V prvi fazi ne. Bom pa dal vsakemu reprezentantu jasno vedeti, naj vzamejo vsak trening resno in odločno, saj brez dobre fizične pripravljenosti ni možnosti boja s profesionalci, ki nas čakajo na Madžarskem.«

Verjetno pa premorete v svojih mislih idealen žreb za Slovenijo?

»Seveda! Madžarska, Češka, Slovenija. Imamo pa smolo, ker smo v tretjem bobnu. Če bi Srbi izpadli, bi bili mi v drugem in bi tako dobili vsaj enega primerljivega tekmeca.«

Imate kaj treme pred vodenjem slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu?

»To je vsekakor vrhunec moje kariere. Veliko prostega časa sem vložil v ta projekt. Treme nimam, se pa že veselim prvenstva! Izredno sem motiviran in pripravljen za nove izzive.«

 

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP
Video: Futsal.si/DP

 

SORODNE NOVICE

 • 19.06.2022 | 1. SFL
  Jeseni želi še okrepiti sodelovanje s klubi in treninge v NZS Futsal centru
  „Menim, da so bili treningi super. Igralci so jih dobro sprejeli, radi so prihajali. Na tem mestu hvala tudi vsem staršem, ki so jih vozili na treninge in čakali,“ pove Tomislav Horvat, selektor članov in reprezentance. Prav Horvat je skupaj s svojo strokovno skupino, v njej sta bila še Mile Simeunovič in Ivan Bratič, bdel na treningi in delom.
 • 18.06.2022 | 1. SFL
  Damir Pertič ostaja trener FC Bronx
  Moštvo bo še naprej vodil Damir Pertič, nekdanji igralec FC Bronxa, tudi slovenski reprezentant, ki je svojo športno pot začel v tedanji 3. SFL – MNZ Koper, kjer je sprva igral za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. V Kopru, kjer domače tekme igrajo Bronxi, deluje še danes.
 • 17.06.2022 | 1. SFL
  Pripravljajo kamp za mlade, zmagali v Zagrebu
  FK Dobrepolje bo tudi v novi sezoni igral v 1. SFL. Z minulo sezono so v Dobrepolju lahko zadovoljni, počasi pa pogledujejo naprej. V vodstvu kluba so potrdili, da bo člansko ekipo še naprej vodil trener Dani Kaljevič, za golmane bo skrbel trener Ivan Bratič.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  V ŠD Mlinše že pogledujejo v novo sezono
  „Želimo pa si, da bi še okrepili delo z mladimi. Da bi to postala znana Mlinška šola futsala. V lanski sezoni so se izkazali mladinci, letos bomo dodali še U17, zadaj pa že prihaja generacija iz U11. Radi bi tudi izobrazili strokovni kader, stroka je osnova za vse,“ dodaja trener ŠD Mlinše, kjer so poznani tudi po tem, da prvi začnejo priprave.
 • 13.06.2022 | 1. SFL
  Statistični pregled minule sezone v klubskem futsalu
  Po koncu sezone v futsal tekmovanjih še statistični pregled tekmovanj.
 • 11.06.2022 | 1. SFL
  Reprezentančni trojec še naprej v Dobovcu
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavo ekipe. V četrtek so potrdili, da bo ekipo še naprej vodil trener Kujtim Morina, ki bo lahko računal tudi na reprezentančni trojec.
 • 10.06.2022 | 1. SFL
  Kujtim Morina ostaja trener Dobovca
  »Skupaj smo dosegli veliko; klub smo dvignili visoko, na zavidanja vredno raven, ustvarili odlično vzdušje v ekipi, z vodstvom čudovito sodelujemo. Tu so Rok, Zvone in vsi ostali, ki so prispevali k tej odločitvi,« niza razloge za podaljšanje sodelovanja. Nova sezona zanj ne bo rutina.
 • 04.06.2022 | 1. SFL
  Dobovec prejel pokal in kolajne
  Dobovec je tako osvojil 5. naslov državnega prvaka, pokal in kolajne so igralci prejeli v petek. Priznanja jim je podelil Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS in član IO NZS.
 • 02.06.2022 | 1. SFL
  Državni prvak ima novega predsednika
  Rok Mordej, tudi kapetan moštva, je novi predsednik kluba, dosedanji predsednik Marko Krivec pa prevzema funkcijo podpredsednika in blagajnika. Novo vodstvo je na sredini volilni skupščini dobilo soglasno podporo članstva.
 • 01.06.2022 | 1. SFL
  Prijava klubov v futsal sezono 2022/2023
  Tudi v novi sezoni se bo v vseh kategorijah igralo z uradno futsal žogo Mikasa. Ob zaključku minule sezone je bil minuli ponedeljek v prostorih Nogometne zveze Slovenije tudi sestanek s futsal klubi. Udeležba je bila zelo dobra in pogovori korektni in konkretni.

DELI NA