04.05.2022 | 1. SFL
Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko

V Dobovcu se pripravljajo na finale, kjer se bodo uvodoma v petek, 6. maja, pomerili z Litijo. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Prenos bo na Sportklubu.

1.SFL, sezona 2021/2022:

1. tekma, 6.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

2. tekma, 10.5.
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

3. tekma, 13.5.
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

4. tekma, 17.5.*
FC Litija – FK Dobovec (20.15) (prenos na Sportklubu)

5. tekma, 20.5.*
FK Dobovec – FC Litija (18.00) (prenos na Sportklubu)

* - prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage

Prvič zaostajali

»Srečni in veseli smo, ker smo spet v finalu,« pravi hrvaški trener Kujtim Morina, ki od leta 2017 vodi Dobovec. Premore impresivno statistiko –  z ekipo je osvojil tri naslove državnega prvaka (2018, 2019, 2021), pet pokalnih lovorik (2018, 2019, 2020, 2021, 2022) in en superpokal (2018), za nameček pa je ekipo popeljal na zaključni turnir futsal lige prvakov (leta 2021 v Zadru). V finalu pokala ali državnega prvenstva ekipa z njim še ni doživela poraza. Letos se jim je prvič primerilo, da so izgubljali serijo, v polfinalu je FC Hiša daril Ptuj povedel 1:0, temu pa so sledile tri zmage Dobovca.

»Tisti poraz ni bil ugoden. A smo se dvignili, pobrali, sestavili. Uspeli smo spreobrniti potek polfinala in odigrati boljše. Menim, da smo v polfinalu dvigovali nivo igre. Na vseh tekmah smo si ustvarili precej priložnosti, v določenih situacijah je bila realizacija naš problem. Zdaj pa je tu finale, ki je vrhunec za vse nas,« nadaljuje Morina, ki se zaveda, da jih v finalu čaka Litija.

»Litijani imajo zelo dobro ekipo, sestavljena je iz zelo dobrih igralcev, vsi si zaslužijo veliko spoštovanje. A tudi mi imamo svoj način, svoje kvalitete,« pravi Morina, ki meni, da kljub naporni sezoni, v kateri so petič prišli med 16 najboljših v Evropi in postali prvaki pokala Terme Olimia, premorejo še nekaj rezerv.

Negativna bilanca dodaten motiv

»Vedno so prisotne neke rezerve. Verjamem, da bomo odigrali dobro. Pred nami je finale, kjer nas čakajo težke tekme, na drugi strani pa izvrstni igralci. Gašper Vrhovec premore svoj udarec, ki nam je povzročal težave že v superpokalu,« Morina izpostavi litijskega kapetana. »V tej sezoni smo se merili trikrat. Le enkrat smo zmagali. Že samo to negativno razmerje je dovolj velik motiv, da se izkažemo v finalu,« je jasen Morina, ki je že ostal brez Klemna Duščaka, ki ima počeno kost na prstu. Na zadnji tekmi na Ptuju pa si je Kristjan Čujec zvil gleženj.

Čujec dela razliko

»Vse moramo narediti, da ga spravimo k sebi. Kristjan je že sam po sebi tak igralec, ki dela razliko, ne glede na to, kje igra. Ni isto, ali ga imaš ali pa ne. Izvrsten sidraš je. Ko je v igri, nam je lažje. Ko ga ni, iščemo alternative,« priznava Morina, ki zaključi v slogu, ki mu ostaja zvest vsa ta leta:
»Še vedno čutimo to lakoto po zmagah in uspehih. Ne bomo se zadovoljili le s tem, da smo prišli v finale!«

Sicer pa Dobovec ostaja zvest svoji igri, stavi na uigranost, izkušnje, avtomatizme v igri. Letos med sezono je ostal brez dveh sidrašev (Perić, Kneževič). V tej sezoni premore sedem reprezentantov. V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA