Še druga zmaga v dveh dneh

Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.

Pripravljalni tekmi, Vyškov:

30.9.
Češka – Slovenija 1:3
 (1:1)
0:1 Ermenc (7.), 1:1 Šturmova (11.), 1:2: Žvokelj (31.), 1:3 Žvokelj (40.)

1.10.
Češka – Slovenija 1:3
(0:1)
0:1 Ložar (9.), 0:2 Ložar (33.), 1:2 Plháková (35.), 1:3 Zajc (40.)

Slovenija je vnovič dobro začela in povedla z golom Anje Ložar, tekla je 9. minuta. V naslednji minuti je Ines Ermenc stresla okvir češkega gola, pred tem je podobno uspelo tudi domačinkam. V nadaljevanju je Slovenija ostala brez golmanke Valentine Štebih, ki je zaradi posredovanja z roko izven 6-metrskega prostora dobila rdeč karton, na gol pa je šla Maja Zajc. Četudi so domačinke zaigrale s petimi proti trem, se naša mreža ni zatresla. Gibljiva in požrtvovalna igra je dala sadove.

Že takoj po vstopu v igro se je izkazala Maja Zajc, gostiteljice so zadele okvir vrat, svojo priložnost za 0:2 pa je imela tudi Slovenija, v 17. minuti je poizkusila Anja Žvokelj, a je bila domača golmanka na mestu.

V 2. polčasu sta obe ekipi precej časa igrale z vratarko v polju, a pretiranih priložnosti ni bilo. Je pa v 33. minuti Anja Ložar s strelom prek celega terena povišala na 0:2. Vmes so Čehinje v 35. minuti znižale na 1:2, končni rezultat pa je s strelom prek celega terena postala Maja Zajc.

„Kapo dol puncam za današnjo tekmo. Navdušile so s pristopom, željo in borbenostjo. Dobro smo reagirali tudi na njihove taktične zadeve, pobudo smo jim z razlogom prepustili in se dobro kosali. Tudi danes smo v pravem trenutku dosegali gole,“ je bil na izvedbo svojih varovank navdušen selektor Drago Adamič.

„Zelo dobro smo odigrale, razlog za vse pa dobra fizična pripravljenost, borbenost in povezanost ekipe. Po dveh takih tekmah bi lahko zrasle ambicije v kvalifikacijah, a si želim, da ostanemo skromne in realne,“ je po tekmi dodala Anja Žvokelj.

Slovenija:
Maja Zajc (FK Lukovica), Valentina Štebih (KMN Slovenske gorice), Ines Kranjc (KMN Slovenske gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Maša Novak (ŠD Košana), Urška Kepa (FK Novo mesto), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Tina Jesenovec (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje).

V drugi polovici oktobra bo Slovenija po uspehu v predkvalifikacijah igrala kvalifikacije v skupini s Portugalsko, Italijo in Belorusijo.

Kvalifikacije za EP 2023:

19.10.
Slovenija – Italija

20.10.
Slovenija – Portugalska

22.10.
Slovenija – Belorusija

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju žreba kvalifikacij za SP 2025
  Prihodnje leto bo potekalo 1. svetovno prvenstvo v futsalu za ženske. Za naslov svetovnih prvakinj se bo merilo 16 ekip. Zdaj je že jasno, da bo v evropskih kvalifikacijah sodelovalo 26 reprezentanc. Med njimi so tudi države, ki bi želele gostiti uvodno svetovno prvenstvo.
 • 20.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Danes in jutri proti Franciji
  Tekmi tako Sloveniji kot Franciji služita kot del priprav na kvalifikacije za prvo izvedbo svetovnega prvenstva v futsalu za ženske, ki ga organizira Fifa prihodnje leto. Kvalifikacije se začnejo oktobra letos.
 • 19.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Reprezentanca vabi v Celje in Slovenske Konjice
  Minuli vikend se je zbrala ženska futsal reprezentanca, ki se bo v torek in sredo pomerila s Francijo. Tekmi bosta v torek, 20.2. (Športna dvorana Prve gimnazije Celje (17.30)), in v sredo, 21.2. (Športna Dvorana Slovenske Konjice (17:00)).
 • 17.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  "Igranje za Slovenijo mi je predstavljalo veliko čast!"
  Tekma v Celju pa bo tudi tekma slovesa za kapetanko Sergejo Kos, ki bo sklenila svojo bogato reprezentančno pot. V Celju bo odigrala svojo 40. tekmo v dresu Slovenije.
 • 15.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Članice vabijo na tekmi proti Franciji
  Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo v Celju in Slovenskih Konjicah pomerile s Francijo, ki bo odigrala sploh prvi dve uradni reprezentančni tekmi v gosteh.
 • 11.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju tekem proti Franciji
  Z delom in akcijo nadaljuje ženska futsal reprezentanca. Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo dvakrat doma pomerile s Francijo. Znan je seznam igralk, na katere računa selektor.
 • 25.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Domačinkam ostalo več moči
  „Energetsko nismo bili pravi. Nismo bili isti kot dan popreje. Portugalska je bila na identični ravni, morda še za odtenek boljša,“ je uvodoma povedal selektor Drago Adamič, ki je tekmo začel v postavi Barbara Lah, Tina Jesenovec, Ines Ermenc, Anja Ložar, Anja Žvokelj. V ekipi je manjkala kapetanka Sergeja Kos, ki je zbolela.
 • 23.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Remi na prvi tekmi
  „Za nami je super prva tekma. Čestitke puncam, ki so odgarale fenomenalno celo tekmo v obrambi. V napadu smo bili dokaj nevarni. Predvsem pa smo bili potrpežljivi. Jutri pričakujem identičen pristop, priložnost bodo dobile tudi igralke, ki so igralke manj ali sploh ne. Zanima me tak pristop in dober rezultat,“ je po tekmi povedal selektor Drago Adamič.
 • 17.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Najprej Portugalska, potem Francija
  Prvi preizkušnji v letu 2024 čakata tudi žensko futsal reprezentanco. Selektor Drago Adamič je obelodanil seznam igralk, na katere računa na dveh prijateljskih srečanjih z reprezentanco Portugalske do 21 let. Tekmi se bosta odigrali v mestu Tavira na Portugalskem.
 • 10.12.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po tekmah na Švedskem pohvalil igralke
  Ženska futsal reprezentanca je na Švedskem odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem. Če je uvodoma klonila s 10:1, je v drugo pokazala precej boljši obraz, 2:0 je bilo za domačinke.

DELI NA