Še druga zmaga v dveh dneh

Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.

Pripravljalni tekmi, Vyškov:

30.9.
Češka – Slovenija 1:3
 (1:1)
0:1 Ermenc (7.), 1:1 Šturmova (11.), 1:2: Žvokelj (31.), 1:3 Žvokelj (40.)

1.10.
Češka – Slovenija 1:3
(0:1)
0:1 Ložar (9.), 0:2 Ložar (33.), 1:2 Plháková (35.), 1:3 Zajc (40.)

Slovenija je vnovič dobro začela in povedla z golom Anje Ložar, tekla je 9. minuta. V naslednji minuti je Ines Ermenc stresla okvir češkega gola, pred tem je podobno uspelo tudi domačinkam. V nadaljevanju je Slovenija ostala brez golmanke Valentine Štebih, ki je zaradi posredovanja z roko izven 6-metrskega prostora dobila rdeč karton, na gol pa je šla Maja Zajc. Četudi so domačinke zaigrale s petimi proti trem, se naša mreža ni zatresla. Gibljiva in požrtvovalna igra je dala sadove.

Že takoj po vstopu v igro se je izkazala Maja Zajc, gostiteljice so zadele okvir vrat, svojo priložnost za 0:2 pa je imela tudi Slovenija, v 17. minuti je poizkusila Anja Žvokelj, a je bila domača golmanka na mestu.

V 2. polčasu sta obe ekipi precej časa igrale z vratarko v polju, a pretiranih priložnosti ni bilo. Je pa v 33. minuti Anja Ložar s strelom prek celega terena povišala na 0:2. Vmes so Čehinje v 35. minuti znižale na 1:2, končni rezultat pa je s strelom prek celega terena postala Maja Zajc.

„Kapo dol puncam za današnjo tekmo. Navdušile so s pristopom, željo in borbenostjo. Dobro smo reagirali tudi na njihove taktične zadeve, pobudo smo jim z razlogom prepustili in se dobro kosali. Tudi danes smo v pravem trenutku dosegali gole,“ je bil na izvedbo svojih varovank navdušen selektor Drago Adamič.

„Zelo dobro smo odigrale, razlog za vse pa dobra fizična pripravljenost, borbenost in povezanost ekipe. Po dveh takih tekmah bi lahko zrasle ambicije v kvalifikacijah, a si želim, da ostanemo skromne in realne,“ je po tekmi dodala Anja Žvokelj.

Slovenija:
Maja Zajc (FK Lukovica), Valentina Štebih (KMN Slovenske gorice), Ines Kranjc (KMN Slovenske gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Maša Novak (ŠD Košana), Urška Kepa (FK Novo mesto), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Tina Jesenovec (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje).

V drugi polovici oktobra bo Slovenija po uspehu v predkvalifikacijah igrala kvalifikacije v skupini s Portugalsko, Italijo in Belorusijo.

Kvalifikacije za EP 2023:

19.10.
Slovenija – Italija

20.10.
Slovenija – Portugalska

22.10.
Slovenija – Belorusija

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.04.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Selektor pohvalil igralke
  "Dekleta bi rad pohvalil za trud, prizadevnost, željo, voljo. Kapo dol," je priprave ocenil selektor Drago Adamič. S temi pripravami se je sklenil spomladanski reprezentančni del, izbrana vrsta z delom nadaljuje jeseni.
 • 09.04.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na priprave v Maribor
  Ženska futsal reprezentanca bo izvedla krajše vikend priprave. Izbrana vrsta se bo zbrala v petek, 21. aprila v Mariboru. Selektor Drago Adamič je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 20.03.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Španke prvakinje, finale s slovenskim pečatom
  Na Madžarskem se je sklenilo 3. evropsko prvenstvo. Naslov, že tretji zaporedni, vnovič Španiji, naš sodnik Dejan Veselič sodil finale in polfinale Španija – Portugalska.
 • 06.03.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  NZS Futsal center deklet in pregledni trening reprezentance
  Nogometna zveza Slovenije bo v okviru NZS centrov v mesecu marcu izvedla pregledni trening igralk, na katere bi lahko v bodoče računal selektor ženske futsal reprezentance Drago Adamič. Le ta bo skupaj s svojim strokovnim štabom v nedeljo, 12.3., najprej opravil NZS Futsal center za dekleta.
 • 09.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še enkrat z evropsko velesilo
  Danes se v Ljutomeru obeta nov futsal praznik. V Prlekiji gostuje ženska futsal reprezentanca, ki bo odigrala 35. uradno tekmo, na drugi strani pa Madžarska, ena od štirih najboljših ekip v Evropi. Tekma se začne ob 17.30, tudi s prenosom na Šport TV-ju.
 • 08.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Dobra igra lepo vabilo v Ljutomer
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh medsebojnih tekem z 0:2 klonila proti Madžarski. Ekipi se bosta vnovič pomerili jutri, v četrtek, v Ljutomeru, kjer se tekma začne ob 17.30.
 • 08.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Danes v gosteh, jutri v Ljutomeru
  Naša ženska futsal reprezentanca se bo danes v Zalaegerszegu pomerila z Madžarsko, polfinalistko in gostiteljico letošnjega evropskega prvenstva članic. Današnja tekma bo ob 17.30, jutri se bosta ekipi pomerili še v Ljutomeru, (17.30), kamor ste vsi lepo vabljeni.
 • 07.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju spektakla v Ljutomeru
  Ženska članska futsal reprezentanca se je zbrala in včeraj trenirala v Ljutomeru. Pred izbrano vrsto, ki jo vodi selektor Drago Adamič, sta dve pripravljalni tekmi. Pomerili se bodo z Madžarsko, ki letos marca doma v Debrecenu gosti evropsko prvenstvo članic.
 • 01.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Veselijo se tekme v Ljutomeru
  Ženska futsal reprezentanca je opravila priprave, izbrano vrsto selektorja Draga Adamiča pa prihodnji teden čakata dve zahtevni tekmi z Madžarsko. V četrtek, 9.2., v Ljutomeru.
 • 25.01.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Evropska velesila pred EP v Slovenijo
  Med 17. in 19. marcem bo madžarski Debrecen gostil 3. evropsko prvenstvo članic. Sinoči so sosedje opravili slavnosten žreb, po katerem je jasno, da sta polfinalna para Španija – Portugalska in Ukrajina – Madžarska, sosede na tekmo tudi v Slovenijo.

DELI NA